Bussiliikenne – Jokirinteen oppimiskeskus, Winellska skolan, Gesterbyn koulu, Papinmäen koulu sekä Kantvikin koulu

04.03.2021 14:11

Kategoria: Koulut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Jokirinteen oppimiskeskuksen oppilaiden koulumatkan pidentyminen ja sen myötä joukkoliikennettä käyttävien oppilaiden määrän kasvu aiheuttaa Jokirinteen oppimiskeskukseen sekä Gesterbyn, Winellskan ja Papinmäen kouluihin kulkevissa busseissa ruuhkaa.

Matka kotoa kouluun

Kantvikin, Kolsarin sekä Bron alueelta Jokirinteen kouluun kulkevia oppilaita pyydetään käyttämään aamuisin ensisijaisesti linjoja 172V sekä 173Z, jolloin samoilta alueilta Gesterbyn ja Winellskan kouluihin kulkevat koululaiset mahtuisivat linjalle 903K.

Linja 172(V) kulkee Kantvikistä koulun eteen Gesterbynkaaren pysäkeille.

Bussi saapuu Gesterbynkaaren pysäkeille klo 7.54 ja 8.55. Koulu alkaa klo 8.15 ja 9.05. Pysäkiltä kävelee n. 3 min kouluun.

Linja 173Z kulkee Upinniemestä (ja Sepänkankaalta sekä Kantvikista) Vanhalle Rantatielle, jolta kävelyä 700-800 m turvallisesti jalankulkuväylää pitkin.

Paluumatka koulusta kotiin

Olemme kokoontuneet HSL:n, kunnan liikennesuunnitteluinsinöörin sekä rehtoreiden kanssa keskiviikkona ja aloittaneet selvittämään koulujen alkamis- ja loppumisajankohtien ja bussiaikataulujen synkronointia. Tilanteen kartoittaminen ja kaikkia palvelevan ratkaisun löytäminen vie valitettavasti aikaa. Joidenkin koulujen osalta oppilaiden paluumatka pitkittyy. Tilanteen selvittelyn aikana oppilailla on mahdollisuus odottaa bussin tuloa koulutiloissa valvotusti. Tiedotamme asian etenemisestä niin pian kuin mahdollista.

Kirkkonummen majakkalogo