Avopalvelut

Päihdepalveluiden päivystykseen voit soittaa tai tulla matalalla kynnyksellä ilman ajanvarausta, mikäli sinulla on huoli omasta tai läheisesi tilanteesta.

Päivystyksemme on auki vuoden jokaisena päivänä, myös juhlapyhinä.

Avohoidolliset palvelut ovat asiakkaillemme maksuttomia.

Ensimmäisellä tapaamisella arvioimme tilannettasi ja aloitamme kanssasi hoidon suunnittelun.

Henkilökuntaamme kuuluu sairaanhoitajia, päihdeohjaajia, kuntoutusohjaaja, päihdeterapeutti, johtaja sekä lääkäri, joka on käytettävissämme kerran viikossa.

Päihdepalveluiden päivystys Veikkolassa

Päivystysvastaanotto on maanantaisin Veikkolassa seurakuntakodin tiloissa, osoitteessa Kisapolku 1, 02880 Veikkola. Päihdepalveluiden käytössä on pienryhmätila ja perheneuvonnan huone. Päivystys on avoinna klo 9–11 ja iltapäivät ovat varattu yksilövastaanotoille klo 12–15.

Veikkolan päivystäjän tavoittaa yllä olevina aikoina numerosta 050 4140995.

Yksilökeskustelut

Päihdepalveluissa sinulla on mahdollisuus tukea antaviin keskusteluihin nimetyn omatyöntekijän kanssa. Keskusteluja on mahdollista käydä suomen-, ruotsin ja englannin kielellä. Tarvittaessa käytämme tulkkipalveluita.

Yksilötapaamisissa laaditaan tavoitteellinen suunnitelma ja sinua tuetaan niiden saavuttamisessa.

Teemme tarvittaessa verkostoyhteistyötä sinulle tarpeenmukaisten yhteistyötahojen kanssa.

Avovieroitushoito

Päivystyksessä tapahtuvan kokonaisvaltaisen arvioinnin perusteella voidaan tarvittaessa toteuttaa lyhyt avohoidollinen vieroitushoitojakso.

Avovieroitushoitojakson aikana voinnin ja lääkityksen tarpeen arviointia tehdään päivittäin. Jakson aikana suunnitellaan ja arvioidaan tarpeitasi vastaavaa jatkohoito.

Vieroitus- ja kuntoutusjakso

Laitoshoidon tarvetta arvioidaan yhdessä kanssasi.

Korva-akupunktio

5-pisteen korva-akupunktiota käytetään päihteiden akuuttien vieroitusoireiden hoidossa sekä myöhemmissä vaiheissa tukemaan asiakkaita pysymään erossa päihteistä. Akupunktio helpottaa mielitekoja, vähentää stressiä sekä rentouttaa ja rauhoittaa kehoa ja mieltä. Akupunktiota voidaan käyttää helpottamaan myös uniongelmia sekä lievittämään kipua.

Viiden pisteen korva-akupunktiossa kumpaankin korvaan laitetaan viisi akupunktioneulaa määriteltyihin akupunktiopisteisiin. Lisäksi laitamme korviin akupunktiokuulia sekä magneetteja.

Päivystysvastaanotto

puh. 050 4140 979

ma, ti ja ke klo 12-15

to              suljettu

pe, la ja su klo 12-15


Linkki: Ota yhteyttä