Auta lapsiperhettä – ryhdy MLL:n perhekummiksi tai tule ystäväksi maahanmuuttajaäidille

12.09.2017 08:23

Kategoria: Perusturva

Auta lapsiperhettä – ryhdy MLL:n perhekummiksi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekummi on perheen ja vanhemman tukihenkilö, joka on mukana perheen arjessa.

Perhekummit toimivat tavallisesti vuoden ajan yhden perheen kummina. Perhekummi ja kummiperhe tapaavat yleensä kerran kahdessa viikossa muutaman tunnin ajan. Tämä vapaaehtoistyö korvaa usein entistä suvun ja naapuruston yhteisöllisyyttä. Enää ei ole itsestään selvää, että lähellä olisi tuttuja ihmisiä tai sukulaisia. Monet perheet kokevat nykyisin olevansa yksinäisiä (Vanhempien yksinäisyys, kyvykkyys ja vaikutus lapsiin: N Junttila 2016).

Perhekummit voivat olla perheen apuna monissa arkisissa asioissa; joskus kaivataan juttuseuraa, joskus kaveria ulkoilemaan, toisinaan lisäkäsiä tai lapselle syliä. Yhdistävänä tekijänä kaikille perhekummeille on halu olla avuksi ja kiinnostus lapsiperheiden elämään.

Kirkkonummella perhekummeista on pula ja sen vuoksi MLL etsii nyt uusia vapaaehtoisia perhekummeiksi.
Ennen koulutusta MLL haastattelee perhekummiudesta kiinnostuneet.

Tule Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille toiminnassa etsimme hyvin suomea puhuvia naisia maahan muuttaneiden naisien ystäviksi. Toiminnan tarkoituksena on tukea maahan muuttaneen naisen kotoutumista ja suomen kielen oppimista. Tähän toimintaan voi halutessaan ottaa omat lapset mukaan, sillä tarkoituksena on nähdä maahan muuttaja äitiä arkisissa ympyröissä omalla asuinalueellaan.

Uusien perhekummien koulutus on Masalan kirjastossa (os. Sundsbergintie 1, 02430 MASALA) La 23.9. klo 10.00-15.00, Ti  26.9. ja Ma 2.10. klo 17.30-20.00

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan koulutus on LA 23.9. klo 10-15 Masalan kirjastossa.

Ilmoittautua voit www.olettärkeä.fi Ota meihin yhteyttä myös, jos haluaisit toimia perhekummina tai ystävänä, mutta juuri tämä koulutus ei sovi sinulle jaana.ritola@mll.fi

MLL