Asunnottomien yön teemana kalliit asumiskustannukset sekä yksinäisyys

19.10.2018 13:43

Kategoria: Asuminen ja ympäristö

Asunnottomien yötä vietettiin jälleen keskiviikkona 17.10. Kirkkonummella Pyhän Mikaelin kirkossa

Osallistujia oli arviolta 250 henkeä. Tulen sytyttivät kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta sekä yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen.

Puheenvuoroissaan he saivat monet pohtimaan korkeita asumiskustannuksia ja asunnottomien määrää Kirkkonummella sekä suomalaisten kansantautia, yksinäisyyttä. Feldt-Rannan mukaan asumiseen saisi kulua korkeintaan ¼ tuloista. Pajunen muistutti meitä kaikkia huolehtimaan, ettei "naapurin kahvipaketin päiväys pääse vanhenemaan".

Selvästi Terveempi Elämä -yhteistyöryhmä on järjestänyt tapahtumaa jo vuosia yhteistyössä eri muusikoiden kanssa. Tänä vuonna esiintymässä olivat Mikko Kartano, Jani Jalkanen ja Kristian Meurman.

Tapahtuman Kirkkonummella järjestivät Selvästi Terveempi Elämä –yhteistyöryhmä, johon kuuluvat Kirkkonummen perusturvasta päihdepalvelut, mielenterveyspalvelut ja työllistymisyksikkö Toimari sekä Kirkkonummen seudun Mielenterveysyhdistys Kisu ry, Kirkkonummen A-kilta, suomalaisen ja ruotsalaisen seurakunnan diakoniatyö ja Artisti- ja ohjelmatoimisto J. Jalkanen.

Lisätietoja: Asunnottomien yö

Sinäkin voit osallistua yksinäisyyden vähentämiseen mm. osallistumalla vapaaehtoistyöhön!

asunnottomiem yö