Asukaspuistot

Kirkkonummella on kolme lapsiperheille tarkoitettua asukaspuistoa, Kannonkolo keskustassa, Piennarpiha Masalassa ja Veikonvintti Veikkolassa

Tervetuloa asukaspuistoon

Asukaspuisto on lapsiperheiden kynnyksetön, maksuton ja kaksikielinen (suomi, ruotsi) kohtaamispaikka.  Asukaspuistot ovat avoinna arkisin 9-16, jolloin sisä- ja ulkotilat varusteineen ovat asiakkaiden käytössä.

Voitte viettää asukaspuistossa aikaa oman aikataulun ja toiveen mukaan. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tulkaa sellaisena kuin olette ja viihtykää osallistuen toimintaan, lueskellen lehteä, jutellen muiden aikuisten ja lasten kanssa, jakaen vanhemmuuden kokemuksia tai touhuten lapsesi kanssa yhdessä.

Asukaspuistossa on aina tekemistä ja seuraa

Lapsella on joka päivä mahdollisuus osallistua varhaiskasvatuksen periaatteiden mukaiseen ohjattuun ja suunniteltuun toimintaan yhdessä vanhemman kanssa. Ilo ja yhteiset kokemukset vahvistavat varhaista vuorovaikutusta.  Asukaspuistossa voitte tavata vertaisianne, tutustua toisiin lapsiperheisiin ja solmia ystävyyssuhteita.

Suunnittelemme ja toteutamme toimintaa yhdessä asiakkaiden kanssa. Lasten ja vanhempien toiveilla, tarpeilla ja ideoilla on suuri merkitys asukaspuistotoiminnan sisällön ja toiminnan rakentumisen näkökulmasta. Toimintaa suunnitellaan myös yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, kuten muu varhaiskasvatus, seurakunta, kansalaisopisto, neuvola, kirjasto, MLL, lapsiperheiden kotipalvelu ja perhetyö.

Asukaspuistot ovat mukana Ilo kasvaa liikkuen –ohjelmassa sekä Aikamatkalla -hankkeessa. Ilo kasvaa liikkuen -ohjelman tavoitteena on kehittää lasten sekä siinä sivussa perheiden arkea liikkuvammaksi. Aikamatkalla -hankkeessa vahvistetaan lapsen ja vanhemman sosiaalista hyvinvointia omia juuria ja identiteettiä vahvistavan työskentelyn keinoin.

Lapsiperheiden alueelliset avoimen toiminnan kalenterit

Itäinen alue
Keskustan alue
Pohjoinen alue