AstraZenecan koronarokotukset keskeytetään Kirkkonummella viikolla 12

20.03.2021 12:05

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Palvelut Perusturva

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ilmoitti perjantaina 19.3.2021 päätöksestä keskeyttää tilapäisesti AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön. Keskeytys astui voimaan välittömästi. Kirkkonummen kunta peruu ensi viikolle (ajalle 22.3.-28.3.2021) varatut AstraZenecaan rokotteella tehtävien rokotusten ajanvaraukset.

Saat ilmoituksen rokotusajan perumisesta tekstiviestillä tai puhelimitse. Sinun ei tarvitse ottaa itse yhteyttä kunnan terveyspalveluihin tai ajanvarausnumeroomme.

Kirkkonummella on käytössä AstraZenecan ja BioNTechin koronarokotteet

AstraZenecan rokotteella rokotetaan Kirkkonummella THL:n määrittämiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia henkilöitä, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta, mutta ovat syntyneet vuonna 1952 tai sen jälkeen. Nyt tehtävät viikon 12 ajanvarausten peruutukset koskevat näitä ryhmiä.

PfizerBioNTechin rokotteella rokotetaan 1951 tai sitä ennen syntyneitä sekä riskiryhmiin 1 kuuluvia 16-17-vuotiaita. PfizerBioNTechin rokotteella tehtävät rokotukset jatkuvat normaalisti.

Kuntaan saadaan PfizerBioNTechin rokotetta tällä hetkellä vain rajoitetusti, minkä vuoksi AstraZenecan rokotteella tehtävien rokotusten ajanvarauksia ei voi vaihtaa PfizerBioNTechillä tehtäviksi.

THL arvioi AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilannetta ensi viikon aikana ja rokotukset AstraZenecan rokotteella voivat jatkua aikaisintaan maanantaina 29.3.2021. THL kertoo selvitystyön tuloksista heti, kun uutta tietoa saadaan. Tiedotamme AstraZenecan rokotusten jatkosta Kirkkonummella, kun saamme asiasta uutta tietoa. 

Ohjeita AstraZenecan rokotteen saaneille 

Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla. 

Jos sinulla ilmenee edellä mainittuja oireita, ota yhteys terveyskeskuksen kiirevastaanottoon p. 09 2968 3400 (joka päivä klo 8-20) ja muina aikoina päivystysapuun p. 116117. Hätätapauksessa ota yhteys numeroon 112. 

Majakkalogo