Astman teemapäivät Kirkkonummella 12.3. ja 14.3.

09.03.2018 16:00

Kategoria: Perusturva

Teemapäivät järjestetään 12.3. 2018 klo 8-11 keskustan Sosiaali- ja terveys-keskuksessa ja 14.3. 2018 klo 13-17 Kirkkonummen Uudella apteekilla Prisman tiloissa.

Tapahtumapaikalla astmaatikot voivat tehdä astmatestin, joka kertoo astman hoitotasapainosta ja hallinnasta, sekä testata keuhkojensa iän. Paikalla olevat terveyskeskuksen hoitajat käyvät testin tulokset läpi potilaan kanssa. Astma-testin täyttäneet astmaatikot saavat maksutta mukaansa astman omahoito-kortin. Apteekin henkilökunta antaa tapahtumissa tietoa ja neuvoja varautumisesta allergiakauteen sekä allergisen nuhan omahoitoon.

Tervetuloa!

Astma on pitkäaikainen sairaus

Astman yleisimpiä oireita ovat yskä, hengenahdistus, hengityksen vinkuna ja väsymys. Astman taustalla on keuhkoputkien tulehdustila ja siihen liittyvä keuhkoputken supistumisherkkyys.

Astma voi olla yhteydessä myös allergiaan. Allerginen nuha voi esimerkiksi pahentaa astmaoireita sekä aiheuttaa oireita myös ei-astmaatikoilla. Oireita ovat esimerkiksi nenän tukkoisuus ja kutina.

Ota astma hallintaan!

Astman hoidon tavoitteena on astman hallinta. Aikuisten astman hoito on Suomessa potilaan itsensä ja perusterveydenhuollon vastuulla. Potilaan on hyvä olla tietoinen omista hoito-ohjeista ja osata toimia niiden mukaisesti.

Astman hallinta ja hoitotasapaino ei aina ole itsestään selvä asia. Seurantakäynnillä terveyskeskuksessa voidaan tarkistaa esimerkiksi lääkkeenottotekniikka. Huonossa hoitotasapainossa olevat potilaat kärsivät turhaan ja elämänlaatu heikkenee.

Tapahtumajärjestäjät Kirkkonummen terveyspalvelut, Uusi Apteekki ja GSK

Astman teemapäivät Kirkkonummella