Asiakasmaksut

Alle 18-vuotiaat

Jos olet alle 18-vuotias, hammashoidostasi terveyskeskuksessa ei tule sinulle käynti- tai toimenpidemaksuja.

Jos tarvitset tapaturmatodistuksen, perimme sinulta asiakasmaksuasetuksen mukaisen maksun

Jos sinulla on käytössäsi oikomishoitokoje, joka rikkoutuu huolimattomuuden vuoksi tai katoaa, mahdollisesta uudesta kojeesta tulee sinulle maksu.

Huomioithan, että kun täytät 18-vuotta, hammashoito muuttuu maksulliseksi myös oikomishoidossa. Jos oikomishoitokäyntisi on erikoishammaslääkärille, maksu on hieman korkeampi kuin terveyskeskushammaslääkärillä.

18-vuotta täyttäneet

Aikuisilta peritään hammashoitokäynneistä kulloinkin voimassa olevat asiakasmaksuasetuksen mukaiset käynti- ja toimenpidemaksut. Tämä koskee myös oikomishoitoa. Hammasproteettisista töistä ja oikomiskojeista peritään lisäksi hammaslaboratoriotyön hinta. Jos olet unohtanut tulla hammashoitokäynnille, perimme sinulta asiakasmaksuasetuksen mukaisen maksun peruuttamattomasta ajasta.

Jos sinulle tehdään hammashoitoa Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen erikoishammashoidoin yksikössä (SEHYK) tai käyt oikomishoidon erikoishammaslääkärillä omassa terveyskeskuksessa, käynti- ja toimenpidehinnat ovat hieman normaaleja terveyskeskushammaslääkärimaksuja korkeammat.

Jos hoitosi toteutetaan erikoissairaanhoidossa, asiakasmaksut koostuvat lähinnä poliklinikka ja hoitopäivämaksuista.

Pyydä kustannusarvio

Jokaisen hoitojakson aikana voit pyytää hammaslääkäriltämme hoidostasi kirjallisen kustannusarvion. Sen avulla voit arvioida hoidon kustannukset sekä suunnitella hoito- ja maksuaikataulun.

Maksuvaikeudet

Mikäli sinulla on hammashoidon tarve, mutta koet tarvitsevasi siitä muodostuvien laskujen maksamiseen toimeentulotukea, otathan yhteyttä Kelaan ja/tai kunnan omaan sosiaalitoimeen.