Arkisto

Kirkkonummen kunnanarkisto säilyttää kunnan toiminnassa syntyneitä pitkään ja pysyvästi säilytettäviä asiakirjoja 1700-luvulta 2000-luvulle.

Tietopyynnöt arkistoon

Rakennuslupia koskevat tietopyynnöt

Keskusarkistossa säilytetään ennen vuotta 2005 hyväksyttyjä rakennuslupia. Kunnan rakennusvalvonta säilyttää rakennusluvat vuodesta 2005 eteenpäin. Keskusarkistossa säilytetään myös ennen vuotta 2005 hyväksyttyjä rakenne- ja ilmastointipiirustuksia. Keskusarkistossa säilytettävät vanhimmat rakennusluvat ovat vuodelta 1949. 1960-luvulta lähtien rakennuslupia on arkistoitu systemaattisesti.  1940- sekä 1950-luvulla myönnettyjen rakennuslupien löytyminen arkistostamme on epävarmempaa.

Rakennuslupien aineistopyynnöt tehdään kaikissa tapauksissa Lupapiste Kauppa-palvelusta.

Katso täältä tarkemmin rakennuslupien tietopyynnöistä.

Keskusarkiston aineistoa koskevat tietopyynnöt

Keskusarkistossa säilytetään kunnan arkistonmuodostajien ja viranomaistoiminnan kautta syntynyttä aineistoa.

Keskusarkiston aineistoa koskevat aineistopyynnöt tehdään tilauslomakkeella. Aineistotiedustelun voi myös tehdä sähköpostitse tai puhelimitse.

Arkiston tietopyyntöjen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa, tilausten käsittelyssä voi esiintyä viiveitä johtuen arkiston työtilanteesta. Vaativasta, useita päiviä kestävästä tiedonhausta veloitetaan lisäksi 70 € lisämaksu, mutta tästä sovitaan aina erikseen.

Tilattuun aineistoon on mahdollista tutustua kunnan palvelupisteessä. Tutkijoille on mahdollista tutkia aineistoa arkiston omissa tiloissa. Keskusarkiston asiakirjoja ei lainata ulkopuolisille asiakkaille.

Katso täältä tarkemmat aineistokohtaiset ohjeet.

Arkiston kopiointi- ja skannausmaksut

Arkiston aineistoa kopioidaan ja skannataan asiakkaille. Keskusarkistossa kopioidaan A3- tai A4-kokoista aineistoa.

• mustavalkoiset A3- ja A4-kokoiset tulosteet: 0,50 € / sivu
  • värilliset A3- ja A4-kokoiset tulosteet: 0,62 € / sivu
  • skannaus A4: 0,12 € / sivu
  • skannaus A3: 0,25 € / sivu

Tätä suurempien kokojen aineistot sekä laajat aineistokokonaisuudet lähetetään kunnan kopiolaitokselle kopioitavaksi tai skannattavaksi. Kopiointi ja skannaushinnasto on nähtävissä täällä.

Kansalaiset
Asiakirja- ja tietopyynnöt