Arkisto

Kirkkonummen kunnanarkisto säilyttää kunnan toiminnassa syntyneitä pitkään ja pysyvästi säilytettäviä asiakirjoja 1700-luvulta 2000-luvulle.

Tietopyynnöt arkistoon

Rakennuslupia koskevat tietopyynnöt

Keskusarkistossa säilytetään ennen vuotta 2005 hyväksyttyjä rakennuslupia. Kunnan rakennusvalvonta säilyttää rakennusluvat vuodesta 2005 eteenpäin. Keskusarkistossa säilytetään myös ennen vuotta 2005 hyväksyttyjä rakenne- ja ilmastointipiirustuksia. Keskusarkistossa säilytettävät vanhimmat rakennusluvat ovat vuodelta 1949. 1960-luvulta lähtien rakennuslupia on arkistoitu systemaattisesti.  1940- sekä 1950-luvulla myönnettyjen rakennuslupien löytyminen arkistostamme on epävarmempaa.  

Rakennuslupien aineistopyynnöt tehdään kaikissa tapauksissa Lupapiste Kauppa-palvelusta.

Katso täältä tarkemmin rakennuslupien tietopyynnöistä.

Keskusarkiston aineistoa koskevat tietopyynnöt

Keskusarkistossa säilytetään kunnan arkistonmuodostajien ja viranomaistoiminnan kautta syntynyttä aineistoa.

Keskusarkiston aineistoa koskevat aineistopyynnöt tehdään tilauslomakkeella. Aineistotiedustelun voi myös tehdä sähköpostitse tai puhelimitse.

Arkiston tietopyyntöjen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa, tilausten käsittelyssä voi esiintyä viiveitä johtuen arkiston työtilanteesta. Toimeksiannosta tehtävät selvitykset ja tiedonhaut ovat maksullisia, mikäli toimeksiantoon käytettävä aika ylittää puoli tuntia. Mikäli toimeksianto on kiireellinen, voidaan veloittaa kaksinkertainen hinta. Tarkempi hinnasto on täällä.

Tilattuun aineistoon on mahdollista tutustua kunnan palvelupisteessä. Tutkijoille on mahdollista tutkia aineistoa arkiston omissa tiloissa. Keskusarkiston asiakirjoja ei lainata ulkopuolisille asiakkaille.

Katso täältä tarkemmat aineistokohtaiset ohjeet.

Arkiston kopiointi- ja skannausmaksut

Kunnan keskusarkiston aineistosta voidaan kopioida ja skannata asiakkaille. Tämä on pääsääntöisesti maksullista. Tarkempi hinnasto on täällä.

Kokoa A3 suuremmat aineistot sekä laajat aineistokokonaisuudet lähetetään kunnan kopiolaitokselle kopioitavaksi tai skannattavaksi. Kopiolaitoksen hinnasto on nähtävissä täällä.

Kansalaiset
Yleiset tieto- ja hallintopalvelut - Asiakirja- ja tietopyynnöt
luvat / rakennusluvat, aineistot / arkistoaineistot

Arkiston käyntiosoite
Kunnantalo
Ervastintie 2
02400 Kirkkonummi

Kunnantalo Google Mapsissa


Postiosoite

Kirkkonummen kunta
Arkisto
PL 20
02401 Kirkkonummi


Sähköposti

arkisto@kirkkonummi.fi


Puhelinnumero

040 536 1592


Fax 

09 878 6053