Apuvälinepalvelut

Apuvälineillä voidaan helpottaa vamman tai sairauden aiheuttamaa toimintakyvyn väliaikaista tai pysyvää heikkenemistä.

Palvelun tavoitteena on kuntalaisten osallistuminen ja mahdollisimman itsenäinen selviytyminen mm. liikkumisessa, kommunikoinnissa, arjen askareissa ja itsensä hoidossa. Palveluiden piiriin voi hakeutua itse tai muiden asiantuntijoiden kuten lääkärin, kotihoidon tai hoitavan terapeutin suosituksesta.

Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia. Apuvälineet ovat terveyskeskuksen omaisuutena kierrätettäviä välineitä.

Kokonaistilanteen selvitys ja ohjaus luovutettaessa apuvälineitä

Kokonaistilanteen arviointia, mallivalintaa, sovitusta ja käytön opetusta varten suosittelemme ajan varaamista monimutkaisissa apuvälinetarpeissa ja mm. vaativampaa käytön oppimista edellyttäviä apuvälineitä luovutettaessa.

Voitte kääntyä apuvälineasioissa seuraavien asiantuntijoidemme puoleen:

• Kivunhoitoa, toiminta- ja liikkumiskykyä tukevat apuvälineet sekä niiden korjauksiin liittyvät hankinnat. Ikääntyneiden asunnonmuutostyötarvearviot.
    fysioterapeutit puh. 050 327 3579 tai 050 305 7253
  • Vaikeavammaisten tai neurologisten asiakkaiden asunnonmuutostyötarpeen arviointi.
  • Päivittäisten toimintojen ja harrastamisen mahdollistavat sekä ympäristönhallinnan apuvälineet.
    toimintaterapeutti puh. 050 365 5433
  • Vaikeasti liikuntaesteisten ja neurologisten asiakkaiden toiminta- ja liikkumiskykyä sekä siirtymistä tukevien apuvälinetarpeiden arviointi.
    fysioterapeutti puh. 040 126 9635
  • Kommunikoinnin ja oppimisen apuvälineet puheterapeutti puh. (09) 2968 3314 tiistai ja torstai klo 13-14
Vastuutaho:
Kirkkonummen kunta/Kyrkslätts kommun (tuottaja)
Kansalaiset
Kuntoutus
hoitomenetelmät / fysioterapiamenetelmät

Lainaustoiminta ilman ajanvarausta

Tavanomaisia liikkumisen ja päivittäisten toimintojen apuvälineitä voi lainata ilman ajanvarausta arkisin klo 11-12 apuvälinepalveluista, Kirkkonummen pääterveysasema, Nummitien puoleinen ovi, katutaso.

Tiedustelut klo 11-12

puh. (09) 2968 3330 tai soittopyyntö puhelinvastaajaan

Maksusitoumuksella tehdyt hankinnat

Fysioterapeutti valmistelee lääkärin tai muun kuntoutustyöntekijän arvion ja suosituksen pohjalta maksusitoumuksen yksilöllisiä uushankintoja tai apuvälinekorjauksia varten.

Tiedustelut:

Fysioterapeutti