Apua digipulmiin kirjastosta

24.01.2019 10:55

Kategoria: Kirjasto

Tuottavatko mobiililaitteet ja niiden sovellukset päänvaivaa? Tarvitsetko apua asioiden hoitamisessa verkossa? Kirkkonummen pääkirjastosta saat apua erilaisiin tietokone- ja tablettipulmiin tiistaisin klo 9−11 pidettävässä Digicaféssa, jossa ongelmia ratkotaan yhdessä aamukahvin äärellä.

Torstaisin klo 17−18 pääkirjastossa on digitohtorin päivystysvastaanotto, jonne voi tulla lyhyissä ja pienissä tietokoneisiin tai tabletteihin liittyvissä ongelmissa ilman ajanvarausta. Kevään aikana tohtori päivystää myös Veikkolan kirjastossa seuraavasti: maanantaisin 11.2., 11.3. ja 8.4. klo 14−20 ja tiistaina 9.4. klo 14−19.

Digitohtorin vastaanotto ja Digicafé on tarkoitettu lähinnä pienten ja lyhyiden ongelmien selvittämiseen ilman ajanvarausta. Pidemmissä asioissa tohtorille voi varata henkilökohtaisen opastusajan pääkirjastosta. Jos ongelma ei selviä heti päivystysvastaanotolla, selvitellään sitä yhdessä ajan kanssa. Tohtori ei korjaa tietokoneita.

Lähikirjastoista voi myös saada apua digitointiin. Masalan ja Veikkolan kirjastoilla on yhteinen digitointilaite, joilla voi digitoida VHS-kasetteja dvd-levyille. Laite on vuorokuukausina Masalan kirjastossa ja Veikkolan kirjastossa. Masalan kirjastossa voi VHS-kasettien lisäksi digitoida c-kasetteja, lp-levyjä ja dioja. Digitointiin on varattava aika etukäteen kirjastosta.

Kuva: Päivi Ahola.

Digitohtorina toimii kirjastovirkailija Tapio Sarastamo.