Ajanvaraus influenssarokotuksiin alkaa 25.10.2021

18.10.2021 10:42

Kategoria: Perusturva

Ajanvaraus influenssarokotuksiin alkaa 25.10.2021. Influenssarokotuksia annetaan vain ajanvarauksella.

Ajanvaraus suositellaan tehtävän ensisijaisesti sähköisesti, www.kirkkonummi.fi/eterveys. Palvelu vaatii tunnistautumisen.

Vaihtoehtoisesti voit varata ajan soittamalla terveyskeskuksen palvelunumeroon, klo 8–15.30 välisenä aikana, p. 09-29683401, huom. 25.10.21 alkaen! Mikäli sinulla on varattu vastaanottoaika, voit saada rokotuksen vastaanottokäynnin yhteydessä. 

Rokotuskäynnille ei voi tulla lievissäkään infektio-oireissa.  Maskin käyttöä suositellaan voimassa olevien suositusten mukaan.

Riskiryhmään kuuluvat koululaiset voivat olla yhteydessä omaan kouluterveydenhoitajaan, tai varata ajan terveysasemalta.

Neuvolan asiakkaat: Lapset rokotetaan neuvolan toimesta. Varaathan rokotusajan neuvoloiden ajanvarausnumeroista 25.10 alkaen. Lasten aikoja ei valitettavasti pysty varaamaan sähköisesti.  Raskaana oleva ja hänen kumppaninsa rokotetaan normaalin neuvolavastaanottokäynnin yhteydessä, erillisen rokotusajan voi myös varata neuvolan tai terveysaseman rokotusajoille.

2- 6 vuotiaat lapset saavat rokotteen nenäsumutteena, tällöin tarvitaan vain yksi annos.  Aiemmin rokottamaton alle 9-vuotias lapsi, joka saa pistettävää influenssarokotetta, tarvitsee 2 annosta rokotetta.  Annosten välin oltava vähintään 4 viikkoa. Kananmuna-allergisten on varmistettava rokotteen sopivuus ennakkoon hoitavalta lääkäriltä.     

 Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen influenssarokotussuosituksen mukaisesti maksuttomiin rokotuksiin ovat oikeutettuja:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Raskaana olevat naiset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Kaikki 6 kuukauden - 6 vuoden ikäiset lapset
  • Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset
  • Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri (asetusmuutoksen tultua voimaan, kansallisen rokotusohjelman maksuttoman influenssarokotteen voi antaa henkilölle, joka asuu vakavalle influenssalle erityisen alttiin ihmisen kanssa samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä hänen kanssaan samassa tilassa) Lähipiirin rokotukset saadaan aloittaa vasta, kun sosiaali- ja terveysministeriön asetusmuutos on tullut voimaan.

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään. Lisätietoja kohderyhmistä https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/influenssarokote

majakkalogo