Ajanvaraus influenssarokotukseen alkaa Kirkkonummella 4.11.2020

16.10.2020 09:37

Kategoria: Lapset Seniorit Nuoret Koronatilanne Perusturva

Koronatilanteen vuoksi influenssarokotuksia annetaan vain ajanvarauksella. Mikäli sinulla on jo aiemmin varattu vastaanottoaika, voit saada rokotuksen tämän vastaanottokäynnin yhteydessä.  Muuten voit varata ajan 4.11.2020 alkaen.

Suosittelemme ensisijaisesti käyttämään sähköistä ajanvarausta www.kirkkonummi.fi/eterveys.

Palvelu vaatii tunnistautumisen. Vaihtoehtoisesti voit varata ajan soittamalla terveysaseman ajanvaraukseen klo 8-15.30 puhelin 09 2968 3401 keskiviikosta 4.11 alkaen.

Rokotuskäynnille ei voi tulla lievissäkään infektio-oireissa. 15 vuotta täyttäneille suositellaan suu-nenämaskia.

Riskiryhmään kuuluvat koululaiset voivat olla yhteydessä omaan kouluterveydenhoitajaan tai varata ajan terveysasemalta.

Neuvolan asiakkaat
Lapset rokotetaan neuvolan toimesta. Varaathan rokotusajan neuvoloiden normaaleista ajanvarausnumeroista tai terveyskeskuksen ajanvarauksesta 4.11 alkaen. Lasten rokotusajat on varattava puhelimitse.

Raskaana oleva ja hänen kumppaninsa rokotetaan normaalin neuvolan vastaanottokäynnin yhteydessä, erillistä rokotusaikaa voi myös varata neuvolan tai terveysaseman rokotusajoille.

2—6-vuotiaat lapset saavat rokotteen nenäsumutteena, tällöin tarvitaan vain yksi annos. Aiemmin rokottamaton alle 9-vuotias lapsi, joka saa pistettävää influenssarokotetta, tarvitsee 2 annosta rokotetta saman kauden aikana. Annosten välin on oltava vähintään 4 viikkoa. Kananmuna-allergisten on varmistettava rokotteen sopivuus ennakkoon hoitavalta lääkäriltä.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen suositusten mukaisesti maksuttomiin influenssarokotuksiin ovat oikeutettuja:

• Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Raskaana olevat naiset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Kaikki 6 kuukauden—6 vuoden ikäiset lapset
  • Sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään. Lisätietoja kohderyhmistä https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/kausi-influenssarokote

""