Ajankohtaisia koronatiedotteita 17.6.2021

17.06.2021 08:00

Kategoria: Perusturva Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne

Uusimpiin korona- ja rokotetilastoihin pääset tästä linkistä.

Tälle palstalle koostamme tärkeitä koronatiedotteita:

Perusturvajohtajan koronakatsaus

Koronan ilmaantuvuus on Kirkkonummella pienentynyt ja on tällä hetkellä 20/100 000 asukasta. Kuntalaiset ovat noudattaneet hyvin koronarajoituksia ja -ohjeistuksia sekä käyneet ahkerasti rokotuksissa. Tällä on ollut selvä vaikutus ilmaantuvuuden pienentymiseen.  Koronatestiin on kuitenkin edelleen syytä hakeutua aina, jos on hengitystieinfektio- tai vatsatautioireilua. Näin on mahdollista saada tartuntaketjut ja epidemian uusi kiihtyminen estettyä.

Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela on tyytyväinen siitä, että koronarokotteita on saatu kuntaan viime viikkoina alkuvuotta enemmän, ja Kirkkonummen koronarokotukset ovatkin edistyneet hyvin. Yli 40-vuotiaista ensimmäisen rokotteen on saanut jo yli 75%. Viikolla 23 pystyimme avaamaan koronarokotusten ajanvarauksen jo kaikille 16-vuotta täyttäneille kuntalaisille.

Näin kesän alkaessa ja tautitapausten vähentyessä rokotusajan varaaminen voi tuntua turhalta, mutta Jaana Koskela muistuttaa, että syksy infektioineen on taas edessä.

Emme vielä ole päässeet epidemiasta eroon kokonaan. Jotta voisimme syksyllä elää ja liikkua vapaammin eikä yhteiskunnan tarvitsisi enää turvautua rajoitustoimiin, on toivottavaa, että myös nuoret käyvät rokotuksissa yhtä innokkaasti kuin vanhemmat ikäryhmät.

Moni nuorempi ihminen tuntuu myös ajattelevan, ettei korona ole heille vaarallinen. Tämä on totta, mutta vain osittain: Terveet nuoret eivät ole juuri joutuneet tehohoitoon, mutta myös nuoremmat sairastuvat koronaan. Sekä Suomessa että maailmalla 10 – 30 % lieväänkin koronaan sairastuneista on kärsinyt elämää voimakkaasti rajoittavista ja työkyvyn vievistä oireista pitkään, jotkut jopa yli vuoden. On siis erittäin tärkeää, että myös nuoremmat ikäryhmät käyvät ottamassa rokotteen.

Kirkkonummen terveydenhuollon takaisinsoittopalvelu on edelleen hyvin ruuhkautunut. Rokotusajan varaaminen onnistuu varmimmin sähköisten palveluiden kautta osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Rentouttavaa kesää kaikille ja lomaillaan koronaturvallisesti!

Jaana Koskela 

Koronarokotteen toisen rokotuksen eli tehosterokotuksen aikaa voi siirtää ainoastaan poikkeustilanteissa 

Hyväksyttäviä syitä tehosterokotusajan siirtoon ovat lääketieteelliset syyt, esimerkiksi rokotussarjan antaminen ennen syöpähoitojen aloitusta tai pernan poistoa. Myös voimakkaasti immuunipuutteisten kohdalla voidaan yksilöllisesti harkita annosvälistä poikkeamista. Muuten tehosterokotusaikaa voidaan siirtää vain hyvin perustellun yksilöllisen syyn vuoksi. Annosväliä ei lyhennetä ei-lääketieteellisistä syistä kuten esimerkiksi vapaa-ajan matkustamisen tai karanteenin välttämisen takia. 

Rokotteiden saatavuus on edelleen rajallista ja tästä syystä tehosteaikojen muuttaminen on haastavaa. Tehosteaikaa voi muuttaa omatoimisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi- sivustolla mikäli vapaita rokotusaikoja on saatavilla. Ajanvarausjärjestelmässä tehosterokotteen aikaa voi siirtää aikavälille, joka on 11 viikkoa ensimmäisestä rokotuksesta tai 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen. 

15.6. Koronarajoitukset Kirkkonummella 15.6.2021 alkaen

Uudestamaasta osa on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa ja osa perusvaiheessa. HUS-alueella ilmaantuvuus kahden viikon ajalta on 44,6/100 000 asukasta. Vastaava luku Kirkkonummella on 20/100 000 asukasta ja Kirkkonummi on epidemian perusvaiheessa.

Yleisötilaisuudet ja muut yleisölle avoimet tilat

Yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa ei ole enää henkilömäärärajoituksia. Tartuntatautilain 58c §:n mukaan toiminnanjärjestäjän tulee kuitenkin ohjeistaa asiakkaita ja osallistujia hygieniatoimenpiteistä, turvavälien pitämisestä ja esimerkiksi maskien käytöstä. Tiloissa tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Edellä mainittu tartuntatautilain 58c § koskee sekä sisätiloja että toiminnallisesti rajattuja ulkotiloja.

Suositellaan, että tapahtumien järjestäjillä, asiakastilojen hallinnoijilla sekä toiminnan järjestäjillä on kirjallinen terveysturvallisuussuunnitelma.

Kunnan tilat

Kunnan tilat ovat avoinna normaalisti kesäaikataulujen mukaisesti. Tilat tiedottavat toiminnasta tarkemmin omilla sivuillaan.

Maskin käyttö epidemian perusvaiheessa

Suosittelemme noudattamaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistusta maskin käytöstä epidemian perusvaiheessa.

Maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

  • Joukkoliikenteessä.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Opetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluissa huomioidaan myös Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ajankohtaiset ohjeet.

Lisäksi suosittelemme, että kunnan työ- ja asiakastiloissa käytetään edelleen maskia, jollei sille ole terveydellistä estettä. Poikkeuksista tiedotetaan tiloissa asioivia erikseen.

Ryhmäharrastustoiminta

Ryhmäharrastustoiminta on sallittua kaikille sisä- ja ulkotiloissa ilman ryhmäkokorajoituksia. Myös kilpailutoiminta sallitaan sisä- ja ulkotiloissa.

Edelleen suositellaan lähikontaktien välttämistä mahdollisuuksien mukaan. Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktia on vaikea välttää.

Suositellaan, että tapahtumien järjestäjillä, asiakastilojen hallinnoijilla sekä toiminnan järjestäjillä on kirjallinen terveysturvallisuussuunnitelma.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

Sosiaali- ja terveydenhuollon vierailuohjeissa noudatetaan alueellista ohjeistusta, joka päivitetään lähiaikoina. Tarkemmat tiedot löytyvät yksiköiden omilta sivuilta.

Vieraiden tapaamista suositellaan ulkona, jos mahdollista.

Ravitsemusliikkeitä ohjeistaa valtioneuvosto

Ravitsemusliikkeiden aukiolon, anniskeluajan ja asiakaspaikkamäärän rajoittaminen: valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

Etätyösuositus

Suositellaan työnantajia järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista.

Yksityiset tapaamiset

Suositellaan ensisijaisesti ulkotapahtumia ja huomioimaan tilaisuuksien terveysturvallisuus.

Ulkomaille matkustaminen ja sieltä saapuvat

Ulkomaille matkustamisessa ja sieltä saapumisessa suositellaan noudattaman THL:n ohjeita. Suomeen saapuvia suositellaan hakeutumaan koronatestiin 72 tunnin kuluttua maahan paluusta. Omaehtoista karanteenia suositellaan noudattamaan, kunnes negatiivinen testitulos on varmistunut.

Suositukset ovat voimassa toistaiseksi. Rajoituksiin voi tulla muutoksia epidemiatilanteen niin vaatiessa.

Koronatestiin hakeutumista suositellaan matalalla kynnyksellä. Koronarokotusten ajanvaraus on avoinna kaikille 16-vuotta täyttäneille.

Koronarokotusten ajanvaraus avattu 16 vuotta täyttäneille

Ajanvaraus koronarokotuksiin on nyt Kirkkonummella auki kaikille 16 vuotta täyttäneille koronarokotusaika.fi palvelussa.

Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti nettiajanvarausta.

Takaisinsoittopalvelumme 09-29683401 on ajoittain pahasti ruuhkautunut, takaisinsoittomme saattaa kestää useita päiviä.

Koronarokotusten ajanvaraus avattu uudelle ikäryhmälle 2.6.2021

27.5. Koronarajoitukset Kirkkonummella 1.6.2021 alkaen

Uusimaa on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, mutta tartuntojen määrä on vähenemässä. HUS-alueella ilmaantuvuus kahden viikon ajalta on 78/100 000 asukasta ja vastaava luku Kirkkonummella on 35/100 000 asukasta. Valtaosa tartunnoista on virusmuunnosten aiheuttamia.

Yleisötilaisuudet rajataan sisällä kymmeneen, ulkona 50 henkilöön


Etelä-Suomen aluehallintoviraston Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä koskeva kielto järjestää sisä- ja ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia on voimassa 1.6. – 15.6.2021. Etelä-Suomen aluehallintovirasto varautuu kuitenkin tekemään mahdollisia uusia päätöksiä nopealla aikataululla tilanteen niin vaatiessa.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan kuitenkin järjestää niin, että niihin osallistuu sisätiloissa enintään 10 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 50 henkilöä. Kokoontumisten järjestäminen edellyttää, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Koronarajoitusten asteittainen avaaminen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut 15.6.2021 asti niin sanottua turvavälipäätöstä. Päätöksen mukaan tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden pitää varmistaa, että asiakkailla on tosiasiallinen mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa - turvavälit on siis voitava säilyttää tilojen käytössä. Asiakasmäärää rajoitetaan kunnan tiloissa siten, että turvavälejä on mahdollista noudattaa.

Kunnan yleisölle avoimet, sen hallinnoimat tilat ovat rajoitetusti auki 1.6. – 30.6. seuraavasti:

Kirjastot ovat auki asiakasmäärärajoituksin. Kokoontumis- ja neuvottelutilat avataan rajoitetusti. Kirjasto tiedottaa toiminnasta tarkemmin omilla sivuillaan.

Nuorisotilat voivat olla auki asiakasmäärärajoituksin.

Uimahalli avataan asiakasmäärärajoituksin yleiseen käyttöön 1.6.alkaen. Uimahalli tiedottaa tarkemmista ohjeista omilla verkkosivuillaan.

Väestönsuojan liikuntahalli, kuntosalit, muut sisäliikuntatilat ja koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö sallitaan myös aikuisille ryhmäkoko huomioon ottaen.

Ragvaldsin museoalue avataan rajoitetusti.

Asukaspuistot: Asukaspuistojen toiminta sallitaan rajoitetusti. Seurueiden välillä tulee säilyä turvavälit.

Kunnantalo: Kunnantalon ovet on auki tavanomaiselle asioinnille.

Kunnan hallinnoimat suuret kokoontumistilat, mukaan lukien koulujen tilat, ovat vuokrattavissa 1.6.2021 alkaen.

Kesäleiritoiminta ja yöleirit


Lasten ja nuorten kesäleiritoiminta, sekä yöleirit, sallitaan 1.6.alkaen. Toiminnassa tulee noudattaa terveysturvallisuusohjeita ja turvavälejä.

Ryhmäharrastustoiminta


Ryhmäharrastustoiminta ulkona: Ryhmäharrastustoiminta on sallittu kaiken ikäisille kokoontumisrajoitukset huomioiden. Myös ulkotiloissa suositellaan noudatettavan 2 metrin turvavälejä ja välttämään yhteiskuljetuksia. Aikuisten ryhmäkoko rajoitetaan 50 henkeen.

Ulkotilojen pukukopit ja huoltorakennukset ovat käytettävissä rajoitetuin asiakasmäärin välttämättömälle asioinnille.

Ryhmäharrastustoiminta sisällä: Vuonna 2001 syntyneiden ja tätä nuorempien ohjattu harrastustoiminta on sallittua, toiminnassa ei ole ryhmäkokorajoituksia 1.6.alkaen. Aikuisten ohjattu harrastustoiminta sallitaan 1.6.alkaen, maksimiryhmäkoko 10 henkeä. Kaikenikäisten toiminnassa on noudatettava terveysturvallisuusohjeita.

Kunnan tilojen vuoroista tiedotetaan erikseen vuorojenhaltijoita. Harrastustoiminta tulee toteuttaa erikseen annettujen terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti. Toiminta tulee toteuttaa siten, että osallistujien välillä säilyy tosiasiallisesti 2 metrin turvaväli koko toiminnan ajan.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille yhteistyössä pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian kanssa.

Vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminta sallitaan ulkona. Aikuisten kilpailutoimintaa voidaan toteuttaa ulkona 1.6. alkaen 50 hengen ryhmäkoko huomioiden. Kaikenikäisten toiminnassa on noudatettava harrastusten terveysturvallisuusohjeita. Kisojen yleisöä koskevat aluehallintoviraston päätökset yleisötilaisuuksien osanottajamäärästä.

Kunta suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Kunnan hallinnoimissa tiloissa rajoitukset ovat voimassa 30.6.2021 asti. Rajoituksiin voi tulla muutoksia epidemiatilanteen niin vaatiessa.

Terveysturvallisuussuunnitelma


Harrastustoiminnan toteuttajan ja kesäleiritoiminnan järjestäjän tulee laatia ja lähettää terveysturvallisuuslomake vapaa-aikapalveluille ennen toiminnan aloittamista.

Lomakkeella ilmoitetaan joko yksi koko toimijan toimintaa koskeva terveysturvallisuussuunnitelma tai toimija laatii erilaisia toimintamuotoja koskevat erilliset terveysturvallisuussuunnitelmat. Harrastustoimijan on pystyttävä täyttämään jokainen edellytetty kohta tai vuorot perutaan. Lisätietoja: tilavaraukset@kirkkonummi.fi.

Varhaiskasvatus ja perusopetus


Varhaiskasvatuksen toimintaan ei tule muutoksia. Esi- ja perusopetuksen vuosiluokat 1-10 jatkavat lähiopetuksessa.

Perusopetuksen kevätjuhlat järjestetään luokittain tai mahdollisuuksien mukaan ulkona. Juhlat järjestetään lähiopetuksen terveysturvallisuutta edistäviä periaatteita (riittävät turvavälit, maskit jne.) noudattaen. Juhliin ei voida ottaa huoltajia tai muuta yleisöä, vaan heille voidaan järjestää etäyhteyksin mahdollisuus seurata juhlia.

Ohjeet ovat voimassa, sillä edellytyksellä, että koronaepidemiatilanne ei uudelleen huonone tai tartuntatautiviranomaiselta ei tule uusia ohjeita tai päätöksiä.

Ylioppilasjuhlat


Lukioiden ylioppilasjuhlat järjestetään abiturienteille lähitoteutuksena, mutta juhliin ei voida ottaa yleisöä, vaan ne streamataan seurattavaksi koteihin.

Juhlat järjestetään lähiopetuksen terveysturvallisuutta edistäviä periaatteita (riittävät turvavälit, maskit jne.) noudattaen. Käytössä olevan tilan koko määrittelee juhlaan kerrallaan osallistuvien abiturienttien maksimimäärän.

Ohjeet ovat voimassa, sillä edellytyksellä, että koronaepidemiatilanne ei uudelleen huonone tai tartuntatautiviranomaiselta ei tule uusia ohjeita tai päätöksiä.

Ikääntyneet ja riskiryhmät


Ikääntyneet ja riskiryhmät tulee huomioida erityisen tarkasti. Vierailujen rajoitukset sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä, mukaan lukien ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa antavat yksiköt:

· sisällä vierailijoiden määrää ja vierailujen kestoa rajataan. Näitä valvotaan. Vierailuja yhteisissä tiloissa ei sallita. Tarkempaa tietoa yksiköiden vierailukäytännöistä on yksiköiden nettisivuilla tai ottamalla yhteyttä yksikköön.

· lisäksi suositellaan vieraiden tapaamista ulkona, jos mahdollista

Rajoitukset ovat voimassa 30.6.2021 asti.

Ravitsemusliikkeitä ohjeistaa valtioneuvosto


Ravitsemusliikkeiden aukiolon, anniskeluajan ja asiakaspaikkamäärän rajoittaminen: valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

Vahva suositus käyttää kasvomaskeja 12 vuotta täyttäneille


THL suosittelee kasvomaskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille. Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja.

Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.  Kasvomaskisuositusta on syytä noudattaa. Omia maskeja voi myös halutessaan käyttää. Maskia ei tarvitse käyttää, jos sen käytölle on terveydellinen este.

Kirkkonummen kunta kehottaa noudattamaan tarkasti seuraavia Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän antamia suosituksia:

Kasvomaskin käytön suositukset 12 vuotta täyttäneille:

·       julkisessa liikenteessä sekä takseissa kuljettajalle ja matkustajille

·       julkisissa tiloissa ja tilaisuuksissa

·       yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.)

·       oppilaitoksissa, korkeakouluissa ja nuoristyössä

·       harrastustoiminnassa

·       työpaikoilla

·       sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle potilas ja asiakastyössä.

Kunta painottaa, että kasvomaskisuositusta on ehdottomasti syytä noudattaa. Maskia ei kuitenkaan tarvitse käyttää, jos sen käytölle on terveydellinen este.

Etätyösuositus ja maskin käyttö työpaikoilla


Työnantajia suositellaan järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Maskia ei tarvitse käyttää, jos sen käytölle on terveydellinen este. Työpaikoilla ruokailuja ja kahvitaukoja tulee porrastaa.

Yksityiset tapaamiset


Yksityisiä kokoontumisia suositellaan rajattavan enintään kymmeneen (10) henkilöön sisätiloissa, 50 ulkona.

Suositus on voimassa 15.6.2021 asti.

Tartunnan saaneet ja sairastunutta hoitavat henkilöt


Tartunnan saaneita ja sairastunutta hoitavia henkilöitä suositellaan noudattamaan THL:n ohjeita koronavirukseen sairastuneelle ja sairastunutta hoitaville.

Rajoituksista tiedotetaan seuraavan kerran viikolla 24.

Perusturvajohtajan koronakatsaus

Koronataudin ilmaantuvuus on laskenut Kirkkonummella samoin kuin koko HUS-alueella. Maalis-kuun kahdella viimeisellä viikolla ilmaantuvuus oli Kirkkonummella 102,2 ja HUS-alueella 319,8 sataatuhatta asukasta kohden.  Viimeisen kahden viikon aikana ilmaantuvuus oli Kirkkonummella 42,4 ja HUS-alueella 80,5.

Alueellisilla rajoitustoimilla ja tehokkaalla jäljitystyöllä on ollut merkittävä rooli ilmaantuvuuden laskussa. Ilmaantuvuuden laskua edesauttaa myös rokotusten eteneminen. Rokotukset etenevät sitä mukaa kuin saamme rokotteita.  Rokotettujen määrä kasvaa Kirkkonummella tasaisesti jopa 500 henkilöllä päivässä.

Aluksi rokotteita saatiin kuntaan rokotusjärjestyksen mukaisessa vuorossa olevien ikäryhmien koon mukaan. Nykyisin rokotteita saadaan kunnan väestömäärän perusteella. Johtuen kuntien erilaisesta ikä- ja riskiryhmärakenteesta kuntien rokotukset ovat edenneet hieman eri tahdissa.

Rokotusjärjestys on valtioneuvoston päättämä. HUS-alueen kunnat sopivat yhteisesti rokotusten etenemisen periaatteet. Kunnat laajentavat rokotukset seuraaviin ikäryhmiin, kun kuntaan lähiaikoina saapuvien rokote-erien määrät ovat varmistuneet ja edellisten ikäryhmien rokotuksissa on päästy riittävän pitkälle.

Kaikki kuntaan saadut rokotteet on saatu tehokkaasti käyttöön.  Peruuttamatta jääneitä rokotusaikoja on ollut melko vähän, ja ns. ylijäämärokotteet on annettu sote-henkilöstölle ja rokotusvuorossa oleville kuntalaisille, jotka ovat jostain syystä jääneet ilman rokotusaikaa.

Rokotukset ovat sujuneet hyvin sekä keskustan rokotuspisteellä että Veikkolassa, ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

Hyvällä työllä on kuitenkin myös kääntöpuolensa: puhelinjonot ovat pidentyneet ja etenkin hoitajien vastaanottoaikoja on vähemmän. Kun työntekijöitä on siirretty hoitamaan rokotuksia ja koronajäljitystä, ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja kroonisten sairauksien hoito on kärsinyt resurssipulasta. Päivittäisen työn organisoinnilla ja toimintamalleja kehittämällä pyrimme tuottamaan kuntalaisille palveluja pandemiatilanteesta huolimatta. Onneksi suuri osa kuntalaisista on suhtautunut tilanteeseen ymmärtäväisesti.

Kannustamme kaikkia rokotusvuorossa olevia hakeutumaan aktiivisesti rokotuksiin. Rajoitustoimet  ja turvaohjeet jatkuvat tautitilanteen vaatimalla tavalla toistaiseksi, lievennyksiä tehdään tautitilannetta seuraten. Kaikki voimme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että suunta on kohti normaalioloja.

VT. perusturvajohtaja Jaana Koskela

Koronarokotusten ajanvaraus avattu 1977-1981 syntyneille

12.5. Koronarajoitukset Kirkkonummella 17.5.2021-31.5.2021

Koronarokotusten ajanvaraus avattu uudelle ikäryhmälle

1952-1956 syntyneille on avattu tänään mahdollisuus valita ensimmäinen koronarokotteensa

Ajankohtaista rokotuksista

Muutoksia kunnan verkkosivujen koronaviestintään

Kirkkonummen kunnan sivuilla kaikki koronaan liittyvät uutiset ovat tähän asti löytyneet etusivun ”Ajankohtaista” -uutisosiosta. Koska uutiset kuitenkin katoavat etusivulta nopeasti uusien uutisten tieltä, etusivun vasemmassa laidassa on pysyvä paikka koronauutisille. Myös tälle palstalle on tähän saakka laitettu kaikki koronaan liittyvä materiaali. Lisäksi koronauutisia on löytynyt myös mobiilia palvelevasta Pikalinkit-osiosta ”Tietoa koronaviruksesta COVID19” -otsikon alta.

Koronauutiset koostuvat koronakatsauksista ja viikoittain julkaistavista korona- ja koronarokotustilastoista sekä kuntalaisille annettavia rajoituksia, rokotusjärjestystä ja joukkoaltistumisia koskevista ohjeista.

Olemme saaneet palautetta siitä, että taudin hoidon ja leviämisen kannalta tärkeä tieto katoaa helposti muun tiedon sekaan. Jotta näin ei enää tapahtuisi, vastaisuudessa etusivun vasemmassa reunassa olevalla palstalla julkaistaan ainoastaan uutisia, jotka ovat tärkeitä taudin leviämisen estämisen ja kuntalaisten terveyden kannalta. Näin ajantasainen tieto rokotuksista ja rajoituksista on aina helposti löydettävissä.

Tilastot löytyvät vastaisuudessa etusivun oikean reunan pikalinkeistä COVID19-palstalta.

 28.4. Koronarajoitukset Kirkkonummella 1.5.-16.5.2021

Koronarokotuksen takaisinsoittopalvelu on ruuhkautunut

Kirkkonummen koronatilastoja 22.4.2021

Koronarokotukset etenevät uuteen ikäryhmään Kirkkonummella

Kirkkonummen koronarokotusten tilanne 20.4.2021 Kirkkonummen koronatilastoja 15.4.2021

Koronarokotukset etenevät, Veikkolan koronarokotuspiste aukeaa

Kirkkonummen koronarokotusten tilanne 13.4.2021Joukkoaltistuminen kirkkonummelaisessa päiväkodissa

Kirkkonummen koronatilastoja 8.4.2021

Koronarokotukset Kirkkonummella Kirkkonummen koronarokotusten tilanne 6.4.2021

Kirkkonummen koronatilastoja 1.4.2021

Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella 30.3.2021

Perusturvajohtajan koronakatsaus viikko 13

Koronarajoitukset Kirkkonummella 1.4.-30.4.2021

26.3. Rokottaminen Astra Zenecalla jatkuu 65-69 -vuotiailla

25.3. Koronaepidemian tilanne Kirkkonummella

23.3.Koronarokotustilanne Kirkkonummella 

20.3. AstraZenecan koronarokotukset keskeytetään Kirkkonummella viikolla 12

19.3. Koronarokotuksen takaisinsoittopalvelun jonoa puretaan

19.3. Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella 18.3.2021

18.3. Koronaepidemian tilanne Kirkkonummella 18.3.2021

17.3. Kirkkonummella avataan 70-vuotta tänä vuonna täyttäville ja sitä vanhemmille koronarokotusaikoja

16.03. Perusturvajohtajan koronatilannekatsaus

16.3. Riskiryhmään 2 kuuluvat 18 – 69-vuotiaat voivat varata koronarokotusaikoja  

15.3. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Peuramaalla 13.3.2021

15.3. Joukkoaltistumisia Kirkkonummen alueella olevalla työpaikalla 2.-8.3.2021

11.3. Ikäihmisten rokotusajat olleet erittäin kysyttyjä

11.3. Koronaepidemian tilanne Kirkkonummella 11.3.2021

10.3. Riskiryhmä 1:n rokottaminen laajenee 16 vuotta täyttäneisiin

9.3. Rokotukset laajenevat 70-79-vuotiaisiin viikolla 11

9.3. Riskiryhmä 1:lle tarjolla rokotusaikoja vielä tällä viikolla

8.3. Joukkoaltistuminen kirkkonummelaisessa päiväkodissa

5.3. Veikkolan koulu suljetaan 8.3.2021–19.3.2021 tartuntavaaran vuoksi

4.3. Riskiryhmä 1:n rokottaminen laajenee myös 18-69-vuotiaisiin

4.3. Koronaepidemian tilanne Kirkkonummella 4.3.2021

4.3. Joukkoaltistumisia Veikkolan koulussa

3.3. Koronarokotusten tilanne viikolla 9

2.3. Tartunnanjäljityksessä viiveitä Kirkkonummella

1.3. Joukkoaltistumisia ravintolassa ja päiväkodissa

1.3. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Kirkkonummen Citymarketissa 24.2.2021

26.2. Koronarajoitukset Kirkkonummella 1.3.-31.3.2021

25.2. Altistuminen koronalle rakennustyömaalla

24.2. Riskiryhmä 1:n rokottaminen laajenee nuorempiin ikäluokkiin

23.2. Korona-altistus Bistro O Matissa

22.2. Joukkoaltistuminen koronalle pizzeriassa 19.2.2021

22.2. Joukkoaltistuminen päiväkodissa 16.-19.2.2021

19.2. Mahdollinen altistustilanne koronalle Peuramaalla 7.2.2021

18.2 Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella

18.2. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Peuramaalla 12.2.2021

16.2. Joukkoaltistumisia kouluissa ja urheiluharjoituksissa - Mahdollisia korona-altistumisia kirkkonummelaisissa ravintoloissa

15.2. Koronarokotukset etenevät riskiryhmiin ja kotihoitoon

12.2. Joukkoaltistuminen päiväkodissa 4.-5.2.2021

8.2. Ikäihmisten rokottaminen jatkuu ja riskiryhmien rokotukset alkavat viikolla 7

8.2. Joukkoaltistumisia päiväkodissa

4.2. Uusia joukkoaltistumisia koronavirukselle koulussa

4.2. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Peuramaalla 30.1.2021

3.2. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Peuramaalla 31.1.2021

28.1. Koronarajoitukset jatkuvat Kirkkonummella ennallaan 28.2.2021 saakka

27.1. Koronarokotusajat toistaiseksi täynnä – kerromme heti, kun aikoja on taas varattavissa

26.1. Ajanvaraus rokotuksiin on auennut, mutta aikoja on toistaiseksi tarjolla niukasti

25.1. Ikäihmisten rokotukset alkavat Kirkkonummella

21.1. Kirkkonummella tavattu muuntunutta koronavirusta

15.01. Abiturienteille mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa

11.01. Kirkkonummelaisessa päiväkodissa joukkoaltistuminen

08.01. Kunnanjohtajan koronakatsaus

08.01. Henkilöstön ja vanhuksia hoitavien hoivayksiköiden koronavirusrokotukset alkavat Kirkkonummella 11.1.2021

08.01 Altistumisia koronavirukselle Bistro O mat -ravintolassa Kirkkonummella 4.1.2021 klo 14-15

05.01. Koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa koko Uudellamaalla – rajoitukset ja suositukset jatkuvat Kirkkonummella 31.1. asti

21.12. Joukkoaltistuminen urheiluharjoituksissa

17.12. Altistumisia koronavirustartunnalle

16.12. Koronavirusepidemia leviämisvaiheessa koko Uudellamaalla – rajoitukset ja suositukset jatkuvat Kirkkonummella

15.12. Kirkkonummelaisessa päiväkodissa joukkoaltistuminen

07.12. Kirkkonummelaisessa koulussa joukkoaltistuminen

4.12. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne 4.12.

3.12. Kirkkonummelaisessa koulussa joukkoaltistuminen koronavirukselle

1.12. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Kirkkonummen Prisman Hesburgerissa 27.11.2020

27.11. Koronavirusepidemia leviämisvaiheessa koko Uudellamaalla - uusia rajoituksia ja suosituksia myös Kirkkonummelle

24.11. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle uimahallissa 21.11.2020

24.11. Koronaepidemian leviämisen estämiseksi valmisteilla uusia suosituksia ja rajoituksia

23.11. Joukkoaltistumisia koulussa ja työpaikoilla

20.11. Pääkaupunkiseutu koronaepidemian leviämisvaiheessa – Kirkkonummelle kielto yli 20 hengen yleisötilaisuuksille

17.11. Kirkkonummelaisessa koulussa joukkoaltistuminen

16.11. Kirkkonummen rajoitukset tilojensa käytöstä kaikessa aikuisten sisäharrastustoiminnassa päättyvät aiemmin ilmoitetun mukaisesti – suosituksia tartuntojen leviämisen estämiseksi edelleen tarpeen noudattaa

10.11. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle uimahallissa 1. ja 3.11.2020

9.11. Joukkoaltistumisia koronavirukselle kouluissa ja urheiluharjoituksissa

6.11. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

5.11. Joukkoaltistumisia koronavirukselle

4.11. Koronaepidemia kiihtyy Kirkkonummella - Vt. perustusturvajohtaja Jaana Koskelan tilannekatsaus

2.11. Kirkkonummi rajoittaa tilojensa käyttöä kaikessa aikuisten sisäharrastustoiminnassa – suosituksia myös koskien lasten harrastustoimintaa

2.11. Kirkkonummella joukkoaltistumisia

30.10. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

30.10. Kirkkonummella joukkoaltistumisia

28.10. Koronatiedote Fyyrissä 23.10.2020 klo 15-17 olleille henkilöille

28.10 Kasvomaskien jakelu vähävaraisille jatkuu kunnantalolla

28.10. Kunnanjohtajan koronakatsaus

26.10.Kirkkonummelaisessa koulussa joukkoaltistuminen

24.10. Joukkoaltistuminen jääkiekkoharjoituksissa 20.10.2020

23.10. Altistumisia Kirkkonummen Cafe Luckanin tiloissa 19.10.2020

23.10 Joukkoaltistuminen Kirkkonummen alueella olevalla työmaalla

23.10 Joukkoaltistuminen jääkiekkojoukkueessa

23.10. Joukkoaltistuminen salibandyharjoituksessa

23.10. Altistumisia asukaspuisto Fyyrin kotatapahtumassa 20.10.2020

23.10. Aluehallintovirasto tiukentaa rajoituksia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamääristä 1.- 30.11.2020

23.10. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

Joukkoaltistumisia ryhmäliikuntatunneilla

Kirkkonummen kunnantalolla vähävaraisille jaettavat kasvomaskit väliaikaisesti loppuneet

16.10. Kirkkonummi suosittelee noudattamaan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ja HUS:n suosituksia myös Kirkkonummella koronaepidemian hillitsemiseksi

16.10. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

16.10. Koronabotista voi nyt varata ajan koronatestiin myös lapselle tai nuorelle

13.10. Joukkoaltistumisia salibandyharjoituksissa ja -pelissä

12.10. Koronan karanteeni- ja eristysajat ovat muuttuneet

09.10. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

06.10. Joukkoaltistuminen jalkapalloturnauksessa Kirkkonummella 27.9.2020

04.10. Joukkoaltistuminen koronavirukselle Kirkkonummella

02.10. Kirkkonummen Prisman tiloissa koronavirustapaus – Myymälässä 14.-15.9 ja 19.9.-24.9. klo 06-10 välillä asioineita kehotetaan näytteenottoon lievissäkin oireissa

02.10. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

30.9. Kirkkonummelaisessa koulussa olleella henkilöllä on todettu COVID-19-virustartunta

30.9. Koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa - Kirkkonummen kunta suosittelee kasvomaskin käyttöä kunnan palveluissa

28.9. Koronavirustartunnan saaneiden määrä kasvussa - Kirkkonummen kunta suosittelee kuntalaisia noudattamaan HUS:n maskisuosituksia

25.9. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

18.9. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

17.9. Kirkkonummen perusturvapalveluiden palvelutarjonta koronavirustilanteessa

9.9. HUS: Itsepalveluajanvaraus koronatestiin Uudenmaan asukkaille

5.9. HUS vetoaa: Välttäkää joukkotapaamisia ja pysykää kotona sairaana

28.8. Kunta aloittaa kasvomaskien jakelun vähävaraisille Masalassa maanantaina 31.8.

28.8. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

21.8. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

19.8. Uusi erä kasvomaskeja saapunut kunnantalolle – maskien jakelu vähävaraisille jatkuu myös Veikkolassa

18.8. Toinen erä kasvomaskeja jaettu loppuun kunnantalolla – lisää maskeja tilattu

18.8. Korona ruuhkauttaa terveyspalveluita

17.8. Kasvomaskien jakelu vähävaraisille jatkuu kunnantalolla

17.8. Kunnan kasvomaskit jaettu loppuun - saamme lisää maskeja vielä tämän päivän aikana

14.8. Kunta aloittaa kasvomaskien jakelun maanantaina 17.8.2020 

14.8. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

13.8. Valtakunnan hallitus linjasi maskien käyttämisestä sekä laajasta etätyösuosituksesta

10.8. Tiedote: Kirkkonummen alueen päiväkodissa koronavirustartunta

7.8. Kirkkonummen alueella olevassa päiväkodissa on todettu yhdellä henkilöllä COVID-19-virustartunta

7.8. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

17.7. Infektio-oireisten ei pidä tulla sosiaali- ja terveyskeskukseen ilman edeltävää yhteydenottoa

29.6. HUS:n tuottama Mielenterveystalon Koronahuoli-chat palvelee läpi kesän

26.6. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

26.6. Suun terveydenhuollon kiireetöntä hoitoa laajennetaan vähitellen

26.6. Perusturvan päivystyspalvelut 26.-28.6. Kirkkonummella

18.6. Perusturvan päivystyspalvelut juhannuksena 18.-21.6.Kirkkonummella

12.6. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

12.6. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 12.-14.6.Kirkkonummella

5.6. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 5.-7.6.Kirkkonummella

29.5. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

29.5. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 29.-31.5. Kirkkonummella

22.5. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

22.5. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 23.-24.5. Kirkkonummella

20.5. Perusturvan päivystyspalvelut helatorstaina 21.5. Kirkkonummella

20.5. KotiToimari toimittaa kauppakassit ja ateriat ovelle

15.5. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

15.5. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 15.-17.5. Kirkkonummella

15.5. Kunnantalon ovet suljettu asiakasliikenteeltä 2.8. asti koronatilanteen vuoksi - asiakastapaamiset sovittava etukäteen

14.5. Hoivakodeissa pääsee jälleen tapaamaan omaisia - tapaamispaikkoja järjestetty sekä sisätiloihin että ulos

8.5. Kunnanjohtajan tilannekatsaus: Korona-exit

8.5. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

8.5. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 8.-10.5. Kirkkonummella

6.5. Koronavirusnäytteenoton drive-in-piste aloittanut toimintansa Kirkkonummen sosiaali- ja terveyskeskuksella

6.5. Hallituksen linjaus kirjastopalveluista 4.5.

6.5. Rajoitusten vaiheittainen purkaminen vapaa-aikapalveluiden toiminnoissa

5.5. Lääkäri- ja hoitajavastaanotot mahdollisia myös etäyhteydellä

3.5. Neidonkallion päiväkodissa altistumisia COVID-19 koronavirukselle

30.4. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

30.4. Perusturvan päivystyspalvelut vapun aikana 30.4.- 3.5. Kirkkonummella

30.4. Peruskoulujen lähiopetukseen palataan 14.5.2020

30.4. Tiedote: Koronaviruspandemiasta johtuvien kunnan yhteistoimintaneuvottelujen päättyminen

29.4. Positiivisella otteella koronan kimppuun

27.4. Lapsiperheitä tuetaan monin tavoin myös poikkeusoloissa

24.4. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

24.4. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 24.-26.4. Kirkkonummella

24.4. Tiedote laboratoriopalveluista Kirkkonummen kunnan alueella asuville henkilöille

21.4. Yksinyrittäjien toimintatukea voi nyt hakea Kirkkonummella

21.4. Huoltajakyselyn tulokset: enemmistö tyytyväisiä etäopetukseen

20.4. Volskodin elämää koronapandemian aikana

17.4. Kunnanjohtajan tilannekatsaus: Puuttuvat koronapuskurit

16.4. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päätti 15.4. varhaiskasvatuksen sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksuista poikkeusolojen aikana

9.4. Yksinyrittäjien toimintatuki korona-tilanteessa – haku tulossa

9.4. Koronan myötä uusia asiakastyön muotoja otettu käyttöön perusturvassa

9.4. Perusturvan päivystyspalvelut pääsiäisenä 10.-13.4.2020 Kirkkonummella

9.4. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

9.4. Ulkoilemaan poikkeusaikana

9.4. Matalan kynnyksen kuraattori- ja psykologipalvelut varhaiskasvatuksessa ja opetustoimessa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi

7.4. Kirkkonummen kotihoidon hoitajia karanteenissa koronaviruksen takia

6.4. Kirkkonummen kunnan työntekijät soittavat kaikille yli 70-vuotiaille

6.4. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

6.4. Nuoriso-ohjaajiin voi ottaa yhteyttä sosiaalisen median kautta

5.4. Sivistystoimenjohtajan katsaus koronavirustilanteeseen

3.4. Kirkkonummen perusturvapalveluiden palvelutarjonta koronavirustilanteessa

3.4. Ohjaamossa työskennellään poikkeustilanteessakin täydellä panoksella

2.4. Nuorten kesätyönhaun käsittely ja päätökset viivästyvät koronatilanteen vuoksi

30.3. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

29.3. Nuoriso-ohjaajat ovat tavoitettavissa sosiaalisessa mediassa

29.3. Miten etäopiskelu on lähtenyt käyntiin? Yllättävän sujuvasti!

27.3. Kunnantalon ovet suljetaan asiakasliikenteeltä maanantaina 30.3.2020 koronatilanteen vuoksi

27.3. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 28.-29.3.2020 Kirkkonummella

27.3. Kunnanjohtajan ajankohtainen talouskatsaus

25.3. Osa Kantvikin päiväkodin lapsista on asetettu karanteeniin

24.3. Kirkkonummen perusturvajohtajan katsaus koronavirustilanteeseen

23.3. Kirkkonummen perusturvapalveluiden palvelutarjonta koronavirustilanteessa

20.3. Kunnanjohtajan koronavirustilannekatsaus

21.3. Corona and the affects on education and schools in Kirkkonummi

20.3. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 20.-22.3.2020

19.3. Päivitetyt ohjeet: Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa

19.3. Valtioneuvosto on tarkentanut ohjeitaan: Mitä yli 70-vuotiaan pitää ottaa huomioon koronavirustilanteessa?

19.3. Tiedote Kirkkonummen koronavirustilanteesta

18.3. Päivitetty ohjeistus suun terveydenhuollosta riskiryhmille

18.3. Nuoriso-ohjaajat päivystävät sosiaalisen median kanavilla

18.3. Kirjaston e-palvelut toimivat normaalisti 18.3.‒13.4.

E-kirjaston palvelut ovat käytettävissäsi ajasta ja paikasta riippumatta myös poikkeusaikana osoitteessa www.kirkkonummi.fi/e-kirjasto. Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön monia sähköisiä palveluita, joiden kautta voit lukea tai kuunnella kirjoja, lehtiä ja musiikkia tai katsella elokuvia. Palveluihin kirjaudut kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Voit käyttää palveluita tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella, ja osaan on saatavissa ilmainen sovellus. Mikäli tarvitset apua, kysy palveluiden käytöstä ensisijaisesti sähköpostitse osoitteesta kirjasto@kirkkonummi.fi.

E-kirjoja pääset lukemaan ja kuuntelemaan Ellibs- ja Biblio-palveluissa. Ellibsissä tarjolla on enimmäkseen luettavia kirjoja suomen kielellä, mutta jonkin verran on aineistoa myös ruotsiksi ja englanniksi, samoin kuin äänikirjoja. Sinulla voi olla samaan aikaan enintään viisi lainaa ja seitsemän varausta. Nyt olemme saaneet Ellibsiin uutuuksia, tervetuloa valitsemaan mieleistäsi luettavaa! Biblio on ruotsalainen e-kirja- ja e-äänikirjapalvelu, jossa on saatavilla yhä enemmän kirjallisuutta myös suomeksi. Kokoelmassa on paljon äänikirjoja lapsille sekä suomeksi että ruotsiksi! Bibliossa voit tällä hetkellä lainata neljä kirjaa viikossa. Naxos Spoken World Library ‑palvelun kautta voit kuunnella äänikirjoja englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja portugaliksi. Palvelussa on lähinnä klassikoita sekä lapsille että aikuisille.

Sanoma- ja aikakauslehtiä kotoa käsin voit lukea PressReader-palvelussa. Luettavanasi on yli 3600 sanomalehteä ja 3800 aikakauslehteä ympäri maailman näköislehtinä.

Kirjasto tuo kotiisi myös paljon elokuvia! Viddla- ja Kirjastokino-palveluiden vaihtuvissa kokoelmissa pääset katselemaan monenlaisia elokuvia. Kirjastokinossa voit katsoa elokuvia niin paljon kuin haluat, Viddlassa voit tällä hetkellä katsoa kuusi elokuvaa kuukaudessa.

Tervetuloa nauttimaan e-kirjaston monipuolisesta tarjonnasta!

17.3. Kirkkonummella hyvät edellytykset etäopetukseen

17.3. Kunnanjohtajan koronavirustilannekatsaus

17.3. Tilapäiset muutokset Kirkkonummen perusturvapalveluiden palvelutarjonnassa

17.3. Toimet ikäihmisten suojaamiseksi koronavirustilanteessa

17.3. Kirkkonummen pääterveysasemalla erillinen odotusaula hengitystieinfektiopotilaille 18.3. alkaen

17.3. Epäiletkö koronavirusta? – tee Omaolo-testi

17.3. Kirjastot suljetaan 18.3. alkaen

16.3. Kirkkonummi sulkee toimintojaan valtioneuvoston linjausten mukaisesti

16.3. Matalan kynnyksen kuraattori- ja psykologipalvelut varhaiskasvatuksessa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi

16.3. Ulkoilualueiden hoito koronaepidemian aikana

16.3. Hallituksen linjaukset koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Kirkkonummen kunta tiedottaa hallituksen linjauksiin liittyvistä käytännön toimistaan mahdollisimman pian.

Valtioneuvosto ja toimivaltaiset viranomaiset saattavat päätökset ja suositukset voimaan valmiuslain, tartuntatautilain ja muun lainsäädännön mukaisesti. Toimivaltaiset viranomaiset antavat tarkempia ohjeita vastuidensa mukaisesti. Hallitus antaa valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle tiistaina 17. maaliskuuta 2020.

Hallituksen linjaamat toimenpiteet

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.

Lähiopetuksen sijaan kaikkien yliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen ja perusopetuksen järjestäjien opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Valtioneuvoston linjaus suosituksista varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen, korkeakoulutuksen, vapaan sivistystyön sekä taiteen perusopetuksen järjestäjille koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi (OKM tiedote 16.3.2020)

Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä.

Kielletään ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Julkisen sektorin työnantajat määräävät ne julkisen sektorin työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat.

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.

Lisätään sosiaali- ja terveydenhuollon kapasiteettia julkisella ja yksityisellä sektorilla. Samanaikaisesti vähennetään kiireetöntä toimintaa. Yksityisen sektorin kapasiteetti otetaan yhteiseen käyttöön tarpeen mukaan. Samaan aikaan joustetaan lakisääteisistä määräajoista ja velvoitteista.

Kasvatetaan korona-testauskapasiteettia. THL tukee alueita tältä osin.

Kriittisen henkilöstön osalta poiketaan työaikalain ja vuosilomalain säännöksistä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.

Varaudutaan velvoittamaan erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sisäisen turvallisuuden koulutettuja ammattihenkilöitä tarpeen mukaan töihin.

Ihmisten liikkumista voidaan rajoittaa henkeä ja terveyttä uhkaavan vakavan vaaran vuoksi.

Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi aloitetaan valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen. Keskeytetään matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen niin pian kuin mahdollista, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden paluuta. Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi. Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti.

Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa.

Puolustusvoimat turvaa toimintansa jatkuvuuden ja valmiuden kaikissa tilanteissa. Muita viranomaisia valmistaudutaan tukemaan tarpeen mukaan.

16.3. Kunnanjohtajan koronavirustilannekatsaus 16.3.

15.3. Kirkkonummen lukiot siirtyvät etäopetukseen turvatakseen ylioppilaskirjoitukset

15.3. Opetuspalveluiden suositukset koronan leviämisen ehkäisemiseksi Kirkkonummen kouluissa

14.3. Päivitetyt ohjeet: Miten toimia, kun epäilet koronavirustartuntaa?

14.3. Uimahalli on suljettu 15.3.2020 alkaen toistaiseksi osana varautumista koronavirukseen

13.3. HUS: Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata

13.3. Vapaa-aikapalvelujen toimintojen rajoittaminen koronavirustilanteen takia

13.3. Tilapäiset muutokset perusturvapalveluiden palvelutarjonnassa

13.3. Kunnanjohtajan koronavirustilannekatsaus

13.3. Tiedote: Kirkkonummella koronavirustartunta

Yksi kirkkonummelainen on sairastunut koronavirukseen. Tartunnan saanut henkilö on työikäinen. Lisäksi karanteenissa on kaksi altistunutta henkilöä. Altistuneet henkilöt ovat asianmukaisessa seurannassa. Epidemiaa Kirkkonummella ei ole.

Mikäli kuntalainen epäilee itsellään tai läheisellään koronavirustartuntaa, ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse 09 2968 3401 tai 24/7 avoinna olevaan HUS:n Päivystysapu-numeroon 116 117. Terveysasemalta tai Päivystysavusta saat ohjeet jatkotoimista.

Tutustu terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamiin ohjeisiin. Sivulta löydät ohjeita ja ajankohtaista tietoa tilanteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Usein kysyttyä koronaviruksesta

Valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan puhelinnumero on 0295 535 535 ja se on avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

12.3. Hallituksen suositukset

Suomen hallitus on torstaina 12. maaliskuuta pitämässään neuvottelussa keskustellut koronavirustilanteesta ja päättänyt muun muassa seuraavista suosituksista ja varautumisesta:

Hallituksen suositukset yleisötilaisuuksia varten

Hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Valtion järjestämät isot seminaarit ja tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Hallituksen suositukset työpaikoille ja lähikontakteihin

Hallitus suosittaa, että epidemia-alueilta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja poissaolosta (kaksi viikkoa) yhdessä työnantajansa kanssa. Etätyötä tulee suosia, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Lisäksi muista kuin välttämättömistä työmatkoista on syytä luopua ja lomamatkoja siirtää.

Epidemia-alueelta palaavien lasten, nuorten ja opiskelijoiden tulee sopia päiväkoteihin ja oppilaitoksiin palaamisen ajankohdasta ja poissa-olosta (kaksi viikkoa) yhdessä palvelutuottajan tai koulutuksen järjestäjän kanssa.

Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.  Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. Kansalaisten tulee noudattaa erityistä harkintaa ja varovaisuutta riskiryhmien kanssa asioidessa. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet tai perussairaat

Varautuminen sosiaali- ja terveydenhuollossa

Koronavirustartunnan saaneille turvataan laadukas ja tarpeenmukainen hoito.

Koronavirustestien kohdalla siirrytään normaaliin käytäntöön, jossa lääkärin arvioon ja infektiolääkärin konsultaatioon perustuen otetaan testit. Tällä varmistetaan, että testit ovat varmasti kaikkien niitä tarvitsevien ulottuvilla. 

Ulkomaan matkailu

Kansalaisten tulee seurata ja noudattaa matkustusohjeita, sekä on tehtävä matkustusilmoitus, jos on välttämätöntä matkustaa. Matkustustiedotteiden ajantasaisuus varmistetaan ja Korona-infopisteet laajennetaan myös maarajoille.

Viestintä

Valtakunnallista neuvontapuhelinpalvelua laajennetaan vastaamaan kysyntää ja monikanavaisuutta lisätään. THL lähettää koronaviruksesta tietopaketin kaikille suomalaisille kotiin molemmilla kotimaisilla kielillä. THL:n resursseja lisätään asiantuntijatyön ja kansalaisten neuvonnan ja tuen varmistamiseksi. Lisäksi otetaan käyttöön kansalaisille suunnattu Koronavirustietoa sisältävä älypuhelinsovellus.

Lue hallituksen koko tiedote

8.3. Tutustu THL:n antamiin ohjeisiin

Tutustu terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamiin ohjeisiin. Sivulta löydät ohjeita ja ajankohtaista tietoa tilanteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Usein kysyttyä koronaviruksesta

Valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan puhelinnumero on 0295 535 535 ja se on avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

28.2. Jos sinulla esiintyy oireita, ota puhelimitse yhteyttä terveyskeskukseen tai Päivystyspuhelimeen

Mikäli sinulla esiintyy jonkin tarttuvan taudin kuten influenssan, tuhkarokon, koronaviruksen tai jonkin muun virustaudin oireita, ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse 09 2968 3401 tai 24/7 avoinna olevaan Päivystysapu-numeroon 116 117. Terveysasemalta tai Päivystysavusta saat ohjeet jatkotoimista.

Käsien pesusta huolehtiminen on tehokas keino estää tautien leviämistä. Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

""