Ajankohtaisia koronatiedotteita 25.11.2021

25.11.2021 14:50

Kategoria: Perusturva Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne

Uusimpiin korona- ja rokotetilastoihin pääset tästä linkistä.

Tälle palstalle koostamme tärkeitä koronatiedotteita:

25.11. Kirkkonummi linjasi tiukemmasta maskisuosituksesta ja laajasta etätyöstä

Kirkkonummen koronatilanne on vaikeutunut viime viikkojen aikana, ja kunta on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Kunta suosittaa kasvomaskin käyttöä laajasti kaikille yli 12-vuotiaille sekä julkisissa että yksityisissä tiloissa, joissa oleskelee muita ihmisiä. Lisäksi suositellaan työnantajille järjestämään etätyötä aina, kun se on mahdollista.

Maski- ja etätyösuositus ovat voimassa 16.1.2022 saakka.

Koronatilanne on vaikeutunut

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on ollut nousussa, ja 25.11. se oli 217,5 /100 000 asukasta.

Tartuntatautiyksikön tietoon on tullut useita joukkoaltistumisia mm. kouluissa ja päiväkodeissa.  Yksittäisissä tartunnoissa tartunnan lähde on tiedossa vain noin joka toisessa. Viimeisen viikon aikana on ollut seitsemän joukkoaltistustilannetta, joissa altistuneita on ollut yhteensä 132. Jäljitystyö on ruuhkautunut. Sairastuneet tavoitetaan 1 - 3 päivän sisään. Altistuneet saavat tekstiviestin, mutta yhteydenotto heihin henkilökohtaisesti kestää nyt yli viikon. Viiveet rajoittavat tartuntaketjujen katkaisua.

Koronatilanteen paheneminen vaikuttaa jäljityksen lisäksi ruuhkauttavasti myös terveyskeskuksen muihin palveluihin: kiirevastaanottoon, puhelinpalveluun ja ajanvarausjonoihin.

Maskisuositus tiukentuu Kirkkonummella


Kirkkonummella palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien.

Lisäksi suositellaan, että myös yksityiset toiminnanharjoittajat ottavat maskisuosituksen laajamittaisesti käyttöön. Yksityisten toimijoiden suositellaan edellyttävän maskin käyttöä henkilökunnalta sekä asiakkailta esimerkiksi yleisötilaisuuksissa, kaupoissa ja muissa asiakastiloissa.

Suositus etätyöstä

Työnantajia suositellaan järjestämään etätyötä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on tilapäisestikin mahdollista. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, suositellaan, että työnantaja ohjeistaa kasvomaskin käyttöön kaikissa työtiloissa, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Työpaikoilla ruokailuja sekä kahvitaukoja tulee porrastaa ja lähitapaamisten tarpeellisuutta on syytä arvioida huolellisesti.

Muistetaan vanhat tutut terveysturvaohjeet
Tuttujen terveysturvallisuusohjeiden noudattaminen on edelleen tärkeää epidemian kuriin saamiseksi.

Kuntalaisilta toivotaan edelleen hyvää terveysturvallista toimintaa. Käytetään maskeja, pestään käsiä, yskitään hihaan ja pidetään etäisyyttä toisiin ihmisiin. On tärkeää, että pienissäkin koronavirukseen viittaavissa oireissa jäädään kotiin ja käydään herkästi koronatestissä.

Koronarokote suojaa tehokkaasti vakavalta koronataudilta ja pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja sen leviämistä ihmisestä toiseen. Ottamalla molemmat, ja tarvittaessa kolmannen, rokotteen suojaat itseäsi ja muita.

19.11. Kokoontumisrajoituksia yleisötilaisuuksiin Uudellemaalle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) rajoittaa koronatartuntojen leviämiselle altistavia yleisötilaisuuksia Uudellamaalla ensi viikon torstaista lähtien jouluun asti ajalle 25.11. - 24.12. AVI kertoo, että rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin.

AVI:n päätöksellä rajoitetaan niin sanottuja korkeariskisiä sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia Uudellamaalla. Rajoitukset koskevat tilaisuuksia, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa sekä yhteislaulutilaisuuksia. 

Päätöksellä rajoitetaan sisätiloissa seisomakatsomojen henkilömäärää niin, että tilaisuudessa voi olla enintään 20 henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa. Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta.

-Rajoitus ei koske yleisötilaisuuksia, joissa koko yleisölle on istumapaikat. Rajoitus ei myöskään koske sellaisia tilaisuuksia, joissa seisomakatsomoon tai -katsomoihin otetaan yhteensä enintään 20 henkilöä”, selventää ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta. -Emme edellytä, että yleisö istuu omalla paikallaan koko tilaisuuden ajan, mutta turhaa liikkumista ja tungosta on toki syytä välttää, jatkaa Mölsä.  AVI:n päätös kohdistuu vain tilaisuuden yleisöön, ei henkilökuntaan, esiintyjiin tai esimerkiksi urheiluotteluiden pelaajiin.

Yhteislaulutilaisuudet

AVI rajoittaa päätöksellään myös sisätiloissa järjestettäviä yhteislaulutilaisuuksia, jotka ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan koronaviruksen leviämisen kannalta korkeariskisiä tapahtumia. Jos yhteislaulutilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä, tilaan saa ottaa enintään puolet muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Yhteislaulutilaisuudella tarkoitetaan tilaisuutta, jonka pääasiallista sisältöä on yhteislaulu. Päätös koskee myös yhteislaulutilaisuuksia, joissa on istumapaikat.

Koronapassi mahdollista ottaa käyttöön

Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa. Jos koronapassi otetaan käyttöön kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona, sitä tulee edellyttää koko tilaisuuden osalta.

Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei tarkasteta henkilökunnalta, esiintyjiltä tai ottelussa pelaavilta urheilijoilta.

18.11. Mahdollisia altistumisia koronalle ravintola La Gabbanassa

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on tullut, että ravintola La Gabbanassa Kirkkonummella on ollut koronapositiivinen henkilö seuraavina ajankohtina:

ke 10.11. klo 13.30-13.50

pe 12.11. klo 13.50-14.10

ti 16.11. klo 13.30-13.50

Jos olit tuolloin paikalla, niin tarkkaile vointiasi ja hakeudu koronatestiin, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmaantuu.

Ajan testiin voi varata osoitteessa www.koronabotti.hus.fi tai soittamalla omalle terveysasemalle.

17.11. Mahdollinen altistuminen koronalle uimahallissa 7.11.2021

Kirkkonummen tartuntatautiyksikön tietoon on tullut, että Kirkkonummen uimahallissa on 7.11.2021 klo 15.00 – 17.30 ollut asiakkaana koronapositiivinen henkilö. Jos olit tuolloin paikalla, niin tarkkaile vointiasi ja hakeudu koronatestiin, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmaantuu.

Ajan testiin voi varata osoitteessa www.koronabotti.hus.fi tai soittamalla omalle terveysasemalle.

12.11. Mahdollinen altistuminen koronalle 9.11.2021 bussissa 907

 

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on tänään tullut, että matkustajat bussilinjalla 907 ovat saattaneet altistua koronalle ti 9.11.2021 klo 8.30 - 9 ja 15 - 15.30 .

Kyseisessä bussissa olleita suositellaan tarkkailemaan mahdollisesti kehittyviä koronaan viittaavia oireita ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli oireita ilmenee.

12.11. Aika kolmanteen koronarokotukseen varattavissa nyt myös netistä

Kolmanteen koronarokotteeseen voi nyt varata ajan myös sähköisesti osoitteesta https://www.koronarokotusaika.fi/.  Jos sähköinen ajanvaraus ei onnistu, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 0929683401 (ma-to 8-15.30 ja pe 8-15), valitse numero 2, koronarokotukset.

THL:n suosituksen mukaisesti ajan kolmanteen koronarokotukseen voivat varata

- voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. 

- alla mainitut kohderyhmät, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta:

·         ne naiset ja 30 vuotta täyttäneet miehet, jotka ovat saaneet rokotteensa lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä

·         kaikki 60 vuotta täyttäneet 

·         laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat iästä riippumatta

·         lääketieteelliset riskiryhmät 1 ja 2

Kolmatta rokoteannosta ei varovaisuusperiaatteen mukaisesti suositella alle 30-vuotiaille miehille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin 1 tai 2 tai voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään. 

Mahdollinen altistuminen koronalle uimahallissa 6.11.2021

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on tullut, että henkilö, joka on myöhemmin todettu koronapositiiviseksi, on ollut tartuttavuusajallaan Kirkkonummen uimahallissa 6.11.2021 n. klo 10.30-11.30.

Jos olit tuolloin paikalla, niin tarkkaile vointiasi ja hakeudu koronatestiin, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmaantuu.

Altistuminen koronalle McDonaldsissa 31.10.

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on tullut, että Kirkkonummen McDonald’s:ssa on ollut koronapositiivinen henkilö 31.10. klo 14.30-15.

Paikalla olleita pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli saavat lieviäkin hengitystieinfektion tai vatsataudin oireita tai maku- tai hajuaistin muutoksia.

Ajan testiin voi varata osoitteessa www.koronabotti.hus.fi tai soittamalla omalle terveysasemalle.

28.10. Perjantaina 22.10. noin klo 12 Mummola kahvilassa ollut koronapositiivinen asiakas

Perjantaina 22.10. puolen päivän aikaan Mummola kahvilassa Veikkolassa on ollut ruokailemassa koronapositiivinen asiakas.

Suosittelemme kyseisenä aikana paikalla olleita tarkkailemaan mahdollisesti kehittyviä oireita ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli ilmenee hengitysinfektion tai vatsataudin oireita tai maku-/hajuaistin muutoksia.

25.10. Pop-up koronarokotukset ke 27.10. Kirkkonummen Ostarilla

Kaikki 12 vuotta täyttäneet  ja sitä vanhemmat kirkkonummelaiset voivat hakea ensimmäisen rokotusannoksen Ostarin koronarokotuspisteeltä ilman ajanvarausta keskiviikkona 27.10 kello 16-19.30. Ota mukaan Kela-korttisi tai henkilöllisyystodistuksesi. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi. Samalla käynnillä voidaan varata aika tehosterokotukseen 6-12 viikon päähän.

Rokoteannoksia on rajallinen määrä.

Kirkkonummen ostari sijaitsee osoitteessa Asemankaari 1, 02400 Kirkkonummi.

22.10 Kolmansien koronarokotusten uudet kohderyhmät Kirkkonummella

Kirkkonummen kunta tarjoaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti kolmansia rokoteannoksia alla mainituille kohderyhmille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Voit tarkistaa toisen rokotuksesi ajankohdan Omakanta-palvelusta.

Tällä hetkellä ajan varaaminen on mahdollista vain puhelimitse. Jätä takaisinsoittopyyntö numeroon 0929683401 ( ma-to 8-15.30 ja pe 8-15), valitse numero 2, koronarokotukset.

Tiedotamme, kun ajanvaraus on mahdollinen verkossa edellä mainituille ryhmille www.koronarokotusaika.fi  -palvelussa.

20.10. Uusia ohjeistuksia maskien käyttöön - kouluja koskeva yleinen maskisuositus poistuu Kirkkonummella 25.10.

Koronaviruksen tartuntariski varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seurannassa ollut pieni. Sen myötä kuudesluokkalaisten ja sitä vanhempien oppilaiden yleinen maskisuositus koulun tiloissa poistuu Kirkkonummen kunnassa syysloman jälkeen eli 25.10.2021 alkaen. Samalla poistuu myös koulujen henkilökuntaa koskeva maskisuositus.

Varhaiskasvatuksessa kuitenkin suositellaan edelleen kasvomaskin käyttöä aina, kun se on mahdollista. Koska lapsia ei ole rokotettu, epidemiat ovat päiväkodeissa ja muissa varhaiskasvatuksen toimipaikoissa edelleen mahdollisia.

THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan kasvomaskin käytöstä ole tarvetta enää antaa yleistä valtakunnallista opetussektoria koskevaa suositusta.

Maskia suositellaan edelleen käytettäväksi esimerkiksi joukkoliikenteessä

Maskia suositellaan käytettäväksi samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa.

Maskien käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa aina, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai jos henkilö ei ole sairastanut koronavirustautia edeltävien kuuden kuukauden aikana. Maskia on myös aina syytä käyttää matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, mikäli henkilöllä on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella 

Maskien käyttöä suositellaan edelleen rokotussuojasta huolimatta kaikille tilanteissa, joissa koronaviruksen tartuntariski ja leviämispotentiaali on kohonnut.  Näin ollen maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kuten sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa, uskonnollisissa kokoontumisissa sekä ravintoloissa.

Lisäksi suositus maskin käytöstä pätee myös kaikissa sellaisissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Myös ulkotiloissa pitkäkestoisen ruuhkan tilanteissa maskin käyttö on suositeltavaa. Suositukset koskevat kaikkia 12 vuotta täyttäneitä.

Olitko Subwayssä sunnuntaina 17.10?

Kirkkonummen Subwayssä su 17.10. noin klo 12.30 on ollut koronapositiivinen henkilö ilman maskia noin 20 min ajan.

Samaan aikaan paikalla olleet ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Suosittelemme oiretarkkailua ja hakeutumaan herkästi koronatestiin lievienkin koronaan viittaavien oireiden ilmetessä.

Joukkoaltistuksia päiväkodeissa 7.-15.10.

Kirkkonummelaisessa päiväkodissa on 7.-8.10. ja 12.-13.10. altistunut yhteensä 29 henkilöä. Lasten huoltajia tiedotettu sähköisesti. Altistuneille henkilökuntaan kuuluville soitetaan kotikunnan tartuntatautiyksiköstä.

Toisessa kirkkonummelaisessa päiväkodissa on 14.-15.10. altistunut yhteensä 22 henkilöä. Lasten huoltajia tiedotettu sähköisesti. Altistuneille henkilökuntaan kuuluville soitetaan kotikunnan tartuntatautiyksiköstä.

15.10. Mahdollinen altistuminen koronalle Joo.Arenalla

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on tullut, että Joo.Arenalla Masalassa on ollut koronapositiivinen henkilö ke 6.10.2021 n. klo 17-20 ja la 9.10.2021 n. klo 10:30-12:45.

Koronapositiivinen henkilö on ollut pukuhuoneessa sekä jooga-tunneilla. Paikalla olleiden tartuntariskiä pidetään pienenä. Suosittelemme kuitenkin paikalla olleita jäämään kotiin ja hakeutumaan koronatestiin, mikäli ilmenee lieviäkin hengitystieinfektion, vatsataudin oireita tai haju-/makuaistin häiriöitä. 

Mahdollisesti altistuneille henkilöille on mennyt tartuntatautiyksikön laatima tiedote Joo.Arenan toimesta.

 

14.10. Joukkoaltistuksia koronalle yksityisjuhlissa ja rakennustyömaalla

Viimeisen viikon sisällä kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on tullut uusia joukkoaltistuksia koronavirukselle. Yksityisjuhlissa 2.10. altistui 16 henkilöä, jotka kaikki asetettiin karanteeniin.  Rakennustyömaalla Gesterbyssä on 13.10. saadun tiedon mukaan altistunut 11 henkilöä 6.-8.10. välisenä aikana. Heille on toimitettu karanteeni- ja toimintaohjeet.

Olitko Kirkkonummen liikuntakeskuksessa 4.10. tai 5.10? – Seuraa oireitasi

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on 6.10. tullut altistustilanteita koronavirukselle Kirkkonummen liikuntakeskuksessa. Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet Kirkkonummen Liikuntakeskuksen kuntosalilla 4.10. klo 15.15-16 ja 5.10. klo 15.15-16 välillä. Jos olit tuolloin paikalla, seuraa oireitasi, mm. kurkkukipu, nuha, kuume tai vatsataudin oireet. Mikäli oireita ilmenee, niin suosittelemme hakeutumaan koronatestiin. Ajan voi varata www.koronabotti.hus.fi tai soittamalla omalle terveysasemalle puh. 09 2968 3401.

Joukkoaltistuksia päiväkodissa

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on 4.10. tullut joukkoaltistus kirkkonummelaisessa päiväkodissa 27.-28.9.2021. Altistuneita henkilöitä on 17. Lisäksi samassa päiväkodissa altistui 10 henkilöä 1.10.2021. Altistuneet lapset ovat saaneet asiasta tiedotteen ja henkilökunnalle on soitettu kotikunnista.

 

7.10. Pop-up rokotukset saavat jatkoa

Kirkkonummelaiset rokotusvuorossa olevat voivat hakea ensimmäisen koronarokotusannoksen Kirkkonummen Ostarin koronarokotuspisteeltä ilman ajanvarausta tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-11 lokakuun ajan.

Ota mukaan Kela-korttisi tai henkilöllisyystodistuksesi. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.  Samalla käynnillä voidaan varata aika tehosterokotukseen 6–12 viikon päähän.

Kirkkonummen ostari sijaitsee osoitteessa Asemankaari 1, 02400 Kirkkonummi.

6.10. Kolmannen koronarokoteannoksen saavat lyhyellä tehostevälillä rokotetut sekä voimakkaasti immuunipuutteiset

THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen antamista niille henkilöille, jotka ovat saaneet rokotteet alkuvuodesta alle 6 viikon annosvälillä sekä voimakkaasti immuunipuutteisille.

Alkuvuodesta on rokotettu sosiaali- ja terveysalan henkilöstöä sekä ikääntyneitä henkilöitä alle 6 viikon tehostevälillä. Näille henkilöille tarjotaan nyt 3. rokoteannos. Kolmannen annoksen voi saada, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

 Voimakkaasti immuunipuutteisten kolmas rokotus

Kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteiselle, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

THL:n ohjeen mukaan tähän ryhmään kuuluvat seuraavat sairaudet ja tilat:

·         elinsiirto

·         kantasolusiirto

·         vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos

·         immunosuppressiivinen syöpähoito

·         autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä

·         dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta

·         pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV

·         lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

 

Voimakkaan immuunipuutoksen vuoksi rokotettavat ryhmät eivät ole samat kuin keväällä määritellyt riskiryhmät.

Kirkkonummella rokotuksiin käytetään BioNTech-Pfizerin Comirnaty rokotetta

Rokotteen saa varaamalla ajan rokotuspisteelle osoitteessa koronarokotusaika.fi tai vaihtoehtoisesti terveyskeskuksen palvelunumerosta 09-2968 3401.

THL on päivittänyt maskisuositusta 30.9.2021 - Kirkkonummella aiemmat ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi

THL suosittelee, että maskia käytetään edelleen etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. THL suosittelee, että erityisesti ne, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, huomioivat maskisuosituksen. THL suosittelee toistaiseksi kasvomaskin käyttämistä julkisessa liikenteessä koko maassa.

Huomionarvoista on, että THL:n päivitetty suositus ei koske enää terveyden- ja sosiaalihuollon, opetuksen tai varhaiskasvatuksen toimialoja eikä työyhteisöjä, joita varten on erilliset suositukset.

Lue lisää THL:n tiedotteesta.

Kirkkonummella toistaiseksi aiemmat ohjeistukset ovat voimassa

THL:n suositus antaa osviittaa kunnille ja eri toimijoille siitä, miten maskin käytön paikallisia ohjeita voidaan päivittää. Ohjeiden laadinnassa huomioidaan paikallinen epidemiatilanne, koronarokotusten edistyminen alueella, kohderyhmän ja sen läheisten riski sairastua vakavaan koronainfektioon, työsuojelun näkökulma, sekä ohjeiden vaikutus karanteenikäytänteisiin. Maskien käyttöä voitaisiin harkita vähennettävän toiminnoissa, joissa on matala tartuntojen leviämisen riski.

Kirkkonummella kahden rokoteannoksen saaneiden rokotuskattavuus alle 45-vuotiaiden keskuudessa on vielä alle 80 %. Esimerkiksi 12–15-vuotiaiden ikäryhmässä vasta 3,4 % on saanut tehosteannoksen. Koulujen tehosterokotukset toteutetaan 11.10.-25.10.21. Tehosteannoksen jälkeen rokotuksen antama suoja saavutetaan arviolta 1-2 viikon aikana. Maskien käytön vähentämistä voitaisiin ajoittaa syysloman jälkeiselle ajalle.

Toistaiseksi aiemmat alueen koulujen, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen maskisuositukset ovat voimassa. Suosituksen muutoksesta tiedotetaan erikseen.

29.9. Kirkkonummella ei koronaan liittyviä kokoontumisrajoituksia 1.10. alkaen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto AVI ei jatka tilannearvionsa perusteella Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Nykyiset rajoituspäätökset ovat voimassa 30.9. asti myös Kirkkonummella, minkä jälkeen millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia.

Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Kunnat ja aluehallintovirasto voivat edelleen tarvittaessa määrätä kokoontumisrajoituksia omalle alueelleen, jos epidemiatilanne heikentyy paikallisesti.

Tartuntatilanne ja rokotukset Kirkkonummella 28.9.


Koronan ilmaantuvuus kunnassa on viimeisen 14 vuorokauden aikana ollut 35/100 000 asukasta kohti. HUS-alueella ilmaantuvuus on 129,6/100 000 asukasta.

Ensimmäisen rokotteen on kunnassa saanut 73,4 % väestöstä ja toisen 60,2 % väestöstä. Vähintään 80 % rokotuskattavuus toisen rokotteen osalta on saavutettu jo 45 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ikäryhmissä. THL:n suosittelemille riskiryhmille on aloitettu jo 3. rokotuskierros.

Kunta suosittelee kaikille 12 vuotta täyttäneille rokotteen ottamista. Yli 12-vuotiaat pystyvät varaamaan rokotusajan koronarokotusaika.fi -sivustolla, ja rokotusaikoja on hyvin saatavilla. 12-15 -vuotiaiden rokotukset toteutetaan pääasiassa kouluilla ja kouluterveydenhuolto tiedottaa rokotusaikataulusta Wilman kautta.

Kolmas koronarokote vaikeasti immuunipuutteisille kuntalaisille


Kolmas koronarokote voidaan antaa niille 12-vuotiaille ja tätä vanhemmille, joiden elimistön immuunivaste on sairauden tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut. Kolmas rokoteannos annetaan heille siksi, että heidän rokotesuojansa heikkenee nopeammin kuin muilla.

Kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteiselle, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

THL:n ohjeen mukaan tähän ryhmään kuuluvat seuraavat sairaudet ja tilat:

· elinsiirto

· kantasolusiirto

· vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos

· immunosuppressiivinen syöpähoito

· autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä

· dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta

· pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV

· lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Voimakkaan immuunipuutoksen vuoksi rokotettavat ryhmät eivät ole samat kuin keväällä määritellyt riskiryhmät.

Myös henkilöille, jotka saivat koronarokotteet keväällä 2021 kolmen-neljän viikon välein suositellaan kolmatta rokoteannosta. Näihin henkilöihin kuuluu sosiaali-ja terveydenhuollon henkilökuntaa sekä iäkkäimpiä kuntalaisia.

Kirkkonummella rokotuksiin käytetään BioNTech-Pfizerin Comirnaty rokotetta

Rokotteen saa varaamalla ajan rokotuspisteelle osoitteessa koronarokotusaika.fi tai vaihtoehtoisesti terveyskeskuksen palvelunumerosta 09-2968 3401.

Etätyösuositus


Valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat tarkastelleet valtakunnallisen etätyösuosituksen voimassaolon perusteita. Ministeriöt esittävät, että etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta. Ministeriöt arvioivat, että siihen mennessä rokotuskattavuus olisi lähellä valtioneuvoston asettamaa tavoitetta. Tämä mahdollistaisi siirtymisen etä- ja läsnätyön yhdistämiseen terveysturvallisesti.

Vastuu terveysturvallisesta työnteosta siirtyy vahvemmin työpaikoille, kun laajaa valtakunnalliseen suositukseen perustuvaa etätyötä puretaan. Koronavirukselta suojautuminen on edelleen tarpeen huomioida, kun työpaikoilla lisätään läsnätyötä.  

Maskin käyttösuositus


Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille aina, kun liikutaan paikoissa, joissa on muita ihmisiä. 

Suosittelemme ensisijaisesti käyttämään kertakäyttöistä kirurgista suu-nenäsuojusta tai venttiilitöntä FFP2-maskia. Suositus koskee myös koronarokotteen kahdesti saaneita. Maskia suositellaan käytettäväksi esimerkiksi:

-Joukkoliikenteessä
-Kouluissa ja oppilaitoksissa 6. luokasta eteenpäin  
-Työpaikoilla
-Julkisissa sisätiloissa, kuten kunnan tiloissa ja kaupoissa
-Ulkotapahtumissa kun turvavälien pitäminen ei onnistu
-Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos -heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Koronatestiin hakeutumista suositellaan edelleen matalalla kynnyksellä.

24.9. Voimakkaasti immuunipuutteisten kolmannen koronarokotuksen ajanvaraus aukeaa 24.9.

Kolmas koronarokote voidaan antaa niille 12-vuotiaille ja tätä vanhemmille, joiden elimistön immuunivaste on sairauden tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut. Kolmas rokoteannos annetaan heille siksi, että heidän rokotesuojansa heikkenee nopeammin kuin muilla.

Kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteiselle, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

THL:n ohjeen mukaan tähän ryhmään kuuluvat seuraavat sairaudet ja tilat:

·         elinsiirto

·         kantasolusiirto

·         vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos

·         immunosuppressiivinen syöpähoito

·         autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä

·         dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta

·         pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV

·         lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Voimakkaan immuunipuutoksen vuoksi rokotettavat ryhmät eivät ole samat kuin keväällä määritellyt riskiryhmät.

Kirkkonummella rokotuksiin käytetään BioNTech-Pfizerin Comirnaty rokotetta

Rokotteen saa varaamalla ajan rokotuspisteelle osoitteessa koronarokotusaika.fi tai vaihtoehtoisesti terveyskeskuksen palvelunumerosta 09-2968 3401.

20.9. HUS alueella aloitetaan kolmas koronarokotekierros

Kyse on kolmansien rokoteannosten antamisesta vakavasta immuunipuutoksesta kärsiville

 · elinsiirto

· kantasolusiirto

· vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos

· immunosuppressiivinen syöpähoito

· autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä

   tai JAK-estäjillä

· dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta

· pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV-infektio

· lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

 Toisesta rokoteannoksesta tulee olla aikaa vähintään 2 kk

Jos kuulut rokotusvuorossa olevaan ryhmään, niin rokotteen voi tulla hakemaan ilman ajanvarausta Kirkkonummen rokotuspisteeltä rokotuspisteen aukioloaikoina ma 20.9 - ke 22.9 klo 9–11 sekä klo 12–15. Muistathan ottaa kelakortin tai henkilökortin mukaan tullessasi rokotukseen. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä rokotuspisteelle seurantaan 15min ajaksi. 

Rokotusvuorossa olevaa koronapotilaita hoitavaa sote-henkilökuntaa informoidaan erillisesti kunnan taholta.

Rokote on Moderna Spikevax®. THL on ohjeistanut, että kolmas annos voidaan antaa Modernalla riippumatta siitä, mitä rokotetta kaksi ensimmäistä annosta ovat olleet, ns. ristiin rokottaminen. Tutkimuksissa ristiin rokottamisen on todettu turvalliseksi ja tehokkaaksi.

 

Koronarokotus ajanvarauksella 22.9. Veikkolassa

Hei veikkolalainen, nyt sinulla olisi mahdollisuus varata koronarokotusaika Veikkolan neuvolaan ensimmäistä annosta tai tehosteannosta varten (jos ensimmäisestä annoksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa)

12 vuotta täyttäneille tarjotaan ajanvarauksella koronarokotus keskiviikkona 22.9 Veikkolan neuvolassa.   Käytössä on rajoitettu määrä Pfizer-rokotteita.

Ajanvarukset

ma-pe klo 12-13 puh: 0401269244 ja 0401269157

Pop-up koronarokotuksia syyskuussa!

Kirkkonummelaiset rokotusvuorossa olevat voivat hakea ensimmäisen rokotusannoksen Kirkkonummen Ostarin koronarokotuspisteeltä ilman ajanvarausta 14.9. alkaen tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-11 syyskuun ajan.

Ota mukaan Kela-korttisi tai henkilöllisyystodistuksesi. Varaudu jäämään rokotuksen jälkeen seurantaan vähintään 15 minuutiksi.  Samalla käynnillä voidaan varata aika tehosterokotukseen 6–12 viikon päähän.

Huomioithan, että tehosterokotukset hoidamme toistaiseksi vain ajanvarauksella. Ajanvaraus osoitteesta koronarokotusaika.fi tai tarvittaessa puhelimitse numerosta 09-29683401.

Kirkkonummen ostari sijaitsee osoitteessa Asemankaari 1, 02400 Kirkkonummi.

Koronarokotuksiin on runsaasti vapaita aikoja

Koronarokotuksiin on nyt runsaasti aikoja varattavissa. Aikoja löytyy sekä 1. koronarokotteelle että tehosterokotteellekin. Ajanvaraus rokotukseen suositellaan tekemään ensisijaisesti koronarokotusaika.fi – palvelusta. Vaihtoehtoisesti sen voi tehdä myös terveyskeskuksen puhelinpalvelunumeron kautta 09-2968 3401.

Koronarokotukset ovat Kirkkonummella edenneet hyvin. Ensimmäisen rokotteen on saanut jo 72,5 % ja tehosteen 54,6 % väestöstä. 12-15-vuotiaista ensimmäisen rokotteen on saanut 79,4 %, mikä on parempi kattavuus kuin HUS:n alueella keskimäärin. Myös 16-19- vuotiaiden kohdalla kattavuus ensimmäinen annoksen osalta on jo 81,4 %.

12-15 -vuotiaiden tehosterokotukset viikoilla 41-42

12 vuotta täyttäneille koululaisille on tarjottu ensimmäinen rokoteannos koulussa viikoilla 33-35.  Osa on saanut rokotteen rokotepisteellä. Toinen annos 12-15 -vuotiaille tullaan antamaan kouluterveydenhuollon toimesta kouluissa viikoilla 41 ja 42 niin, että jokaisella rokotusväli on vähintään kuusi viikkoa.

Kouluissa annetaan tehosterokote vain niille, jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen kouluterveydenhuollossa. Rokotuspisteellä 1. rokotuksen saaneet saavat myös tehosteen rokotuspisteellä. Koulujen rokotuspäivinä voivat kuitenkin ensimmäisen rokotteen saada myös vielä rokottamatta olevat 12 vuotta täyttäneet koululaiset tai vaihtoehtoisesti he voivat varata ajan rokotuspisteelle.

Joukkoaltistus Jokirinteen koulussa 3.9.

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on 8.9. tullut joukkoaltistus koronavirukselle Jokirinteen koulussa 3.9. Altistuneita ja karanteeniin asetettuja on 13 henkilöä. Maskin käytön ansiosta altistuneiden määrä rajautui pieneksi.  Altistuneita oppilaita on tiedotettu Wilman kautta ja henkilökuntaan ollaan yhteydessä heidän kotikunnistaan. Muita kontakteja, jotka ovat vain pienen riskin altistuneita, on tiedotettu oiretarkkailusta ja testiin hakeutumisesta, jos lieviäkin oireita ilmaantuu.

6.9. Koronatilanne ja -rajoitukset Kirkkonummella 30.9.2021 saakka

Kirkkonummi on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen 1.9.2021. HUS-alueella ilmaantuvuus kahden viikon ajalta (2.9.) on 260/100 000 asukasta. Kirkkonummella vastaava luku (6.9) on 150/100 000 asukasta. Rajoitukset ja suositukset on päivitetty AVIn toimesta ja painopiste epidemian torjunnassa on rokottamisessa.

Tartuntatilanne ja rokotukset Kirkkonummella

Tartunnat ovat levinneet erityisesti nuorten ja lasten keskuudessa. Kirkkonummella eniten tartuntoja on ollut 20-29-vuotiaiden ikäryhmässä. Yli 60-vuotiaiden ikäryhmässä ei ole ollut viimeisen kahden viikon aikana lainkaan tartuntoja. Tartunnat kytkeytyvät pääosin ulkomaanmatkailuun ja perheen sisäisiin tartuntaketjuihin. Sairaalahoitoon joutuneet kirkkonummelaiset ovat suurimmalta osin olleet rokottamattomia ja tilanne on vastaava myös muualla Suomessa.

Deltavariantti on huomattavasti tarttuvampi kuin aikaisemmat virusmuunnokset, mikä tekee leviämisen estämisestä vaikeaa. Onkin todennäköistä, että virus jää kiertämään väestöön pysyvästi. Myös osa rokotteen kahdesti ottaneista tulee sairastumaan, mutta heidän osaltansa myös deltamuunnoksen aiheuttama tauti on pääsääntöisesti lievä tai oireeton.

Kunta suosittelee kaikille 12 vuotta täyttäneille rokotteen ottamista. Yli 12-vuotiaat pystyvät varaamaan rokotusajan koronarokotusaika.fi -sivustolla, ja rokotusaikoja on hyvin saatavilla.  12-15 vuotiaiden rokotukset toteutetaan pääasiassa kouluilla ja kouluterveydenhuolto tiedottaa rokotusaikataulusta Wilman kautta. THL suosittelee kaikkien Suomessa käytössä olevien koronarokotteiden annosväliksi 6–12 viikkoa. Annosvälin suositellaan olevan kuitenkin vähintään 6 viikkoa, koska sitä lyhyempi annosväli voi heikentää suojatehoa. Rokotusajanvarauksen voi tarvittaessa kätevimmin siirtää koronarokotusaika.fi sivustolla.

Yleisötilaisuudet ja muut yleisölle avoimet tilat

Sisätilat

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla voidaan järjestää sisätiloissa yli 10 (kymmenen) henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että

 1. tilaisuuden osallistujamäärä on enintään 50 % muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä ja

2. asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa ja

3. turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta (liite 1).

Ulkotilat

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla voidaan järjestää ulkotiloissa yli 50 (viidenkymmenen) henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että

1. asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysinen kontakti toisiinsa ja

 2. turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta (liite 1). Voimassaoloaika

Määräys on voimassa ajalla 4.9.2021-30.9.2021.

Suositellaan, että tapahtumien järjestäjillä, asiakastilojen hallinnoijilla sekä toiminnan järjestäjillä on kirjallinen terveysturvallisuussuunnitelma.

Kunnan tilat

Kunnan tilat ovat avoinna normaalisti. Tilat tiedottavat toiminnasta tarkemmin omilla sivuillaan.

Maskin käyttösuositus

Maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille sisätiloissa. Ulkotiloissa suositellaan maskia, kun lähikontaktia ei voida välttää. Suosittelemme ensisijaisesti käyttämään kertakäyttöistä kirurgista suu-nenäsuojusta tai venttiilitöntä FFP2-maskia. Suositus koskee myös koronarokotteen kahdesti saaneita. Maskia suositellaan käytettäväksi esimerkiksi:

 • Joukkoliikenteessä
 • Kouluissa ja oppilaitoksissa 6. luokasta eteenpäin  
 • Työpaikoilla
 • Julkisissa sisätiloissa, kuten kunnan tiloissa ja kaupoissa
 • Ulkotapahtumissa kun turvavälien pitäminen ei onnistu
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Ryhmäharrastustoiminta

Ryhmäharrastustoiminta on sallittua kaikille sisä- ja ulkotiloissa ilman ryhmäkokorajoituksia. Myös kilpailutoiminta sallitaan sisä- ja ulkotiloissa.

Edelleen suositellaan lähikontaktien välttämistä mahdollisuuksien mukaan. Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktia on vaikea välttää.

Suositellaan, että tapahtumien järjestäjillä, asiakastilojen hallinnoijilla sekä toiminnan järjestäjillä on kirjallinen terveysturvallisuussuunnitelma.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

Vieraiden tapaamiset sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä suositellaan järjestettäväksi ulkona, jos mahdollista. Noudatamme yksiköissämme sairaanhoitopiirin alueellisia suosituksia. Tarkemmat tiedot löytyvät yksiköiden omilta sivuilta.

Ravitsemusliikkeitä ohjeistaa valtioneuvosto

Ravitsemusliikkeiden aukiolon, anniskeluajan ja asiakaspaikkamäärän rajoittaminen toteutetaan valtioneuvoston asetuksen mukaisesti:

Kirkkonummella 5.9.2021 alkaen ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07–22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05–23.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on vastaavasti sisä- ja ulkotiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sekä sisä- että ulkotiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Asiakkaita ohjeistetaan sisätiloissa istumaan istumapaikoillaan. Liikkeen on laadittava ja annettava asiakkaille ohjeet siitä, miten sisätiloissa sallitaan kulkeminen liikkeeseen saapumisen, sieltä poistumisen, tupakointitilassa tai wc- ja pesutilassa käymisen sekä ruuan ja juoman noutamisen yhteydessä. Käytännössä esimerkiksi tanssiminen ja karaokelavalla esiintyminen eivät ole sallittuja.

Etätyösuositus

Etätyön tekemistä suositellaan laajasti sekä julkisella että yksityisellä sektorilla kaikilla kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla, ja työpaikoilla on edistettävä järjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Yksityiset tapaamiset

Suositellaan noudattamaan kokoontumisista annettuja rajoituksia ja suosimaan tapaamisia ulkotiloissa. Yli 10 hengen kokoontumisia sisätiloissa ei tulisi järjestää, ellei osallistujien ole tosiasiallisesti mahdollista välttää fyysistä kontaktia toisiinsa.

Ulkomaille matkustaminen ja sieltä saapuvat

Suosittelemme kaikille ulkomaille matkustaville koronarokotetta. Suomeen palaavien testaussuositukset eivät koske oireettomia täyden rokotussarjan aiemmin saaneita. Muita Suomeen saapuvia suositellaan hakeutumaan koronatestiin tarvittaessa maahan tullessa ja toiseen testiin aikaisintaan 72 tunnin kuluttua maahan paluusta THL:n ohjeen mukaisesti. Omaehtoista karanteenia tulee noudattaa, kunnes negatiivinen testitulos on varmistunut.

Karanteenit ja koronavirukseen sairastuneet

Karanteenin pituus on yleensä 10 päivää viimeisestä altistumisesta ja tieto altistumisesta voi saapua tiedotteen, tekstiviestin tai soiton muodossa. Kunnan tartuntatautiyksikkö ei tällä hetkellä suosittele karanteenin lyhentämistä 6 vuorokauden exit-testillä. Altistuneiden tavoittamisessa on edelleen viivettä, mutta koronavirukseen sairastuneisiin pyritään olemaan yhteydessä puhelimitse vuorokauden sisällä siitä, kun testitulos on valmistunut.

Suositukset ovat voimassa toistaiseksi. Rajoituksiin voi tulla muutoksia epidemiatilanteen niin vaatiessa.

Koronatestiin hakeutumista suositellaan edelleen matalalla kynnyksellä.

Uusia joukkoaltistuksia Kirkkonummella

Tartuntatautiyksikön tietoon on 3.9. tulleet kaksi uutta joukkoaltistusta.

30.-31.8. on Veikkolan koulussa altistunut 17 henkilöä. Altistuneita oppilaita on tiedotettu Wilman välityksellä ja henkilökuntaan ollaan yhteydessä heidän kotikunnistaan.

30.8. on Kuvataidekoulussa altistunut 12 henkilöä. Altistuneet ovat saaneet tiedon kuvataidekoulun kautta, ja heihin ollaan vielä puhelimitse yhteydessä.

Joukkoaltistuksia kouluissa

 Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on 2.9. tullut joukkoaltistus koronavirukselle 30.-31.8. Jokirinteen koulussa. Altistuneita on yhteensä 58. Lisäksi 31.8. tietoon tuli joukkoaltistus Omniassa 31.8. – siellä altistuneita oli 17. Kaikki oppilaat ovat saaneet tiedon Wilman välityksellä ja henkilökuntaan ollaan yhteydessä puhelimitse omista kotikunnistaan.

Kirkkonummen koronatilastot 26.8.2021

Ensimmäisen rokotteen on tähän mennessä saanut 28 138 ja toisen rokotteen 18 847 kuntalaista. Kaikkiaan ensimmäisen rokoteannoksensa on saanut 69,4 prosenttia ja toisen annoksensa 46,5 prosenttia kuntalaisista.

80 vuotta täyttäneistä kuntalaisista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 89,2 prosenttia ja toisen annoksen 83,8 prosenttia. 75-79-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 94,3 prosenttia ja toisen annoksen 91,1 prosenttia. 70-74-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 94,9 prosenttia ja toisen annoksen 90,5 prosenttia.

65-69-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 91,7 prosenttia ja toisen annoksen 86,8 prosenttia. 60-64-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 90,0 prosenttia ja toisen annoksen 84,8 prosenttia.

55-59-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 89,8 prosenttia ja toisen annoksen 82,6 prosenttia. 50-54-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 89,1 prosenttia ja toisen annoksen 81,6 prosenttia.

45-49 –vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 87,5 prosenttia ja toisen annoksen 74,3 prosenttia. 40-44 -vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 83,2 prosenttia ja toisen annoksen 55,4 prosenttia. 35-39 vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 76,3 prosenttia ja toisen annoksen 28,5 prosenttia. 30-34 -vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 67,8 prosenttia ja toisen annoksen 16,1 prosenttia. 25-29 - ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 63,3 prosenttia ja toisen annoksen 12,6 prosenttia. 20-24 -vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 66,5 prosenttia ja toisen annoksen 11,1 prosenttia. 16-19 -vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 78,2 prosenttia ja toisen annoksen 8,3 prosenttia. 12-15-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 49,0 prosenttia ja toisen annoksen 0,1 prosenttia.

Tarkkasilmäisimmät ehkä huomaavat, että joissain ikäryhmissä rokotuskattavuus näyttää pienentyneen. Tämä johtuu siitä, että viime viikon taulukkoon oli valitettavasti päässyt väärät luvut. Pahoittelut tästä.

Uusien ryhmien ohella rokotetaan myös kaikkia aiemmin aloitettuja ryhmiä. Rokotusten etenemisen aikataulu riippuu kuntaan saatavien rokotteiden määrästä.

Kirkkonummelaisista on otettu kaikkiaan 56 966 koronanäytettä. Tartuntojen kokonaismäärä on 924.

Viikkojen 31 + 32 ilmaantuvuusluku oli 241,9 ja viikkojen 32 + 33 ilmaantuvuusluku oli 162,1. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää ilmoitetulla ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.  HUS- alueen viimeisten 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 287,9

Koronalle altistuneita henkilöitä on Kirkkonummella 4 732. Voimassa olevia karanteeneja on 75.

Tilastotiedot pohjautuvat HUS koronabotin tietoihin, jotka kertovat tilanteen toukokuusta 2020 alkaen, sekä THL:n tilastoihin

Joukkoaltistus Jokirinteen koulussa

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on tullut joukkoaltistus Jokirinteen koulussa 23.-24.8. Altistuneita alustavan tiedon mukaan n. 60. On kutenkin mahdollista, että koulussa on voinut altistua virukselle muinakin päivinä.

Varmasti altistuneita oppilaita tiedotetaan Wilman kautta ja altistuneille henkilökunnan jäsenille soitetaan kotikuntien tartuntatautiyksiköistä.

Tartuntatautiyksikkö muistuttaa, että maskin käyttö kouluissa on erittäin tärkeää kaikille 6.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille jatkotartuntojen ja altistumisten estämiseksi.

25.8. Koronatilanne ja -rajoitukset Kirkkonummella 12.9.2021 saakka

Kirkkonummi on siirtynyt koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen 12.8.2021 alkaen ja tällä hetkellä suurin osa Uudestamaasta on samaisessa leviämisvaiheessa. HUS-alueella ilmaantuvuus kahden viikon ajalta (24.8.) on 297/100 000 asukasta. Kirkkonummella vastaava luku on 142/100 000 asukasta. Rajoitukset ja suositukset jatkuvat tästä huolimatta pääpiirteittäin ennallaan ja painopiste epidemian torjunnassa on siirtynyt rokottamiseen.

Tartuntatilanne ja rokotukset Kirkkonummella

Kesäkuussa alkaneen ns. neljännen aallon aikana Kirkkonummella on levinnyt matkailijoiden mukana maahan saapunut koronaviruksen deltavariantti. Tartunnat ovat levinneet nopeasti erityisesti nuorten ja lasten keskuudessa. Kirkkonummella eniten tartuntoja on ollut 10–19-vuotiaiden ikäryhmässä, sen sijaan yli 60-vuotiaden ikäryhmässä tartunnat ovat olleet yksittäisiä. Tartunnat kytkeytyvät pääosin perhe- ja lähipiiriin, ulkomaanmatkailuun sekä yksityistilaisuuksiin. Sairaalahoitoon joutuneet kirkkonummelaiset ovat suurimmalta osin olleet rokottamattomia ja tilanne on vastaava myös muualla Suomessa.

Deltavariantti on huomattavasti tarttuvampi kuin aikaisemmat virusmuunnokset, mikä tekee leviämisen estämisestä vaikeaa. Onkin todennäköistä, että virus jää kiertämään väestöön pysyvästi. Myös osa rokotteen kahdesti ottaneista tulee sairastumaan, mutta heidän osaltansa myös deltamuunnoksen aiheuttama tauti on pääsääntöisesti lievä tai oireeton. Kunta suosittelee kaikille 12 vuotta täyttäneille rokotteen ottamista. 16 vuotta täyttäneet pystyvät varaamaan rokotusajan koronarokotusaika.fi -sivustolla, ja rokotusaikoja on saatavilla noin 2 viikon sisällä. Myös koululaisten rokotukset ovat alkaneet viime viikolla kouluissamme, ja jo viikon 34 aikana suurin osa 12 vuotta täyttäneistä lapsista on saanut 1. rokoteannoksen.

Yleisötilaisuudet ja muut yleisölle avoimet tilat

Etelä-Suomen aluehallintoviraston aiempi päätös yleisötilaisuuksien rajoituksista on edelleen voimassa 12.9.2021 saakka ja päätöksen muutoksesta tiedotetaan tarvittaessa erikseen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 (kymmenen) henkilöä, sekä kaikki ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä.

Näiden kuntien alueilla voidaan kuitenkin järjestää sisätiloissa yli 10 (kymmenen) henkilön sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 (viidenkymmenen) henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta.

Lähikontaktilla tarkoitetaan tässä päätöksessä ihmisten oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa ja ulkotilassa fyysistä kontaktia toisiinsa.

Suositellaan, että tapahtumien järjestäjillä, asiakastilojen hallinnoijilla sekä toiminnan järjestäjillä on kirjallinen terveysturvallisuussuunnitelma.

Kunnan tilat

Kunnan tilat ovat avoinna normaalisti. Tilat tiedottavat toiminnasta tarkemmin omilla sivuillaan.

Maskin käyttösuositus

Maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille sisätiloissa. Ulkotiloissa suositellaan maskia, kun lähikontaktia ei voida välttää. Suosittelemme ensisijaisesti käyttämään kertakäyttöistä kirurgista suu-nenäsuojusta tai venttiilitöntä FFP2-maskia. Suositus koskee myös koronarokotteen kahdesti saaneita. Maskia suositellaan käytettäväksi esimerkiksi:

Joukkoliikenteessä
Kouluissa ja oppilaitoksissa 6. luokasta eteenpäin  
Työpaikoilla
Julkisissa sisätiloissa, kuten kunnan tiloissa ja kaupoissa
Ulkotapahtumissa kun turvavälien pitäminen ei onnistu
Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Ryhmäharrastustoiminta

Ryhmäharrastustoiminta on sallittua kaikille sisä- ja ulkotiloissa ilman ryhmäkokorajoituksia. Myös kilpailutoiminta sallitaan sisä- ja ulkotiloissa.

Edelleen suositellaan lähikontaktien välttämistä mahdollisuuksien mukaan. Kasvomaskia on hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktia on vaikea välttää.

Suositellaan, että tapahtumien järjestäjillä, asiakastilojen hallinnoijilla sekä toiminnan järjestäjillä on kirjallinen terveysturvallisuussuunnitelma.

Ikääntyneet ja riskiryhmät

Vieraiden tapaamiset sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä suositellaan järjestettäväksi ulkona, jos mahdollista. Noudatamme yksiköissämme sairaanhoitopiirin alueellisia suosituksia. Tarkemmat tiedot löytyvät yksiköiden omilta sivuilta.

Ravitsemusliikkeitä ohjeistaa valtioneuvosto

Ravitsemusliikkeiden aukiolon, anniskeluajan ja asiakaspaikkamäärän rajoittaminen toteutetaan valtioneuvoston asetuksen mukaisesti:

Kirkkonummella 22.8.2021 alkaen ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07–22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05–23.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa käytössä on vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on vastaavasti sisä- ja ulkotiloissa käytössä vain 75 % asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sekä sisä- että ulkotiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Asiakkaita ohjeistetaan sisätiloissa istumaan istumapaikoillaan. Liikkeen on laadittava ja annettava asiakkaille ohjeet siitä, miten sisätiloissa sallitaan kulkeminen liikkeeseen saapumisen, sieltä poistumisen, tupakointitilassa tai wc- ja pesutilassa käymisen sekä ruuan ja juoman noutamisen yhteydessä. Käytännössä esimerkiksi tanssiminen ja karaokelavalla esiintyminen eivät ole sallittuja.

Etätyösuositus

Etätyön tekemistä suositellaan laajasti sekä julkisella että yksityisellä sektorilla kaikilla kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla, ja työpaikoilla on edistettävä järjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Yksityiset tapaamiset

Suositellaan noudattamaan kokoontumisista annettuja rajoituksia ja suosimaan tapaamisia ulkotiloissa. Yli 10 hengen kokoontumisia sisätiloissa ei tulisi järjestää, ellei niissä voida varmistua osallistujien välillä 2 metrin turvavälien pitämistä.

Ulkomaille matkustaminen ja sieltä saapuvat

Suosittelemme kaikille ulkomaille matkustaville koronarokotetta. Suomeen palaavien testaussuositukset eivät koske oireettomia täyden rokotussarjan aiemmin saaneita. Muita Suomeen saapuvia suositellaan hakeutumaan koronatestiin tarvittaessa maahan tullessa ja toiseen testiin aikaisintaan 72 tunnin kuluttua maahan paluusta THL:n ohjeen mukaisesti. Omaehtoista karanteenia tulee noudattaa, kunnes negatiivinen testitulos on varmistunut.

Karanteenit ja koronavirukseen sairastuneet

Karanteenin pituus on yleensä 10 päivää viimeisestä altistumisesta ja tieto altistumisesta voi saapua tiedotteen, tekstiviestin tai soiton muodossa. Kunnan tartuntatautiyksikkö ei tällä hetkellä suosittele karanteenin lyhentämistä 6 vuorokauden exit-testillä. Altistuneiden tavoittamisessa on edelleen viivettä, mutta koronavirukseen sairastuneisiin pyritään olemaan yhteydessä puhelimitse vuorokauden sisällä siitä, kun testitulos on valmistunut.

Suositukset ovat voimassa toistaiseksi. Rajoituksiin voi tulla muutoksia epidemiatilanteen niin vaatiessa.

Koronatestiin hakeutumista suositellaan edelleen matalalla kynnyksellä.

Pop-up rokotuspiste Kirkkonummen ostarilla 4.9.2021

Koronarokotuspisteellä Kirkkonummen ostarilla järjestetään lauantaina 4.9.2021 klo 9-15 mahdollisuus kaikille yli 12-vuotiaille tulla saamaan koronarokotuksen ensimmäinen annos ilman ajanvarausta. Ota mukaan Kela-korttisi tai henkilöllisyystodistuksesi. Huomioithan, että rokoteannoksia on rajallinen määrä.

Tehosterokotusajan aikaistaminen  

Koronarokotuksen tehosteannoksen voi ottaa aikaisintaan kahdeksan viikkoa ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Ajanvarauksen ja mahdolliset ajanvarauksen muutokset suositamme tekemään Koronarokotusaika.fi- palvelun kautta. Rokotusajan siirto on mahdollista myös puhelimitse 09 2968 3401. Puhelinpalveluissamme on ajoittain ruuhkaa.

Koronarokotukset Kirkkonummella

Koronarokotukset ovat Kirkkonummella edenneet hyvin. Yli 50-vuotiaista yli 80 %:lla on jo kahden rokotteen antama suoja. Koulujen alkamisen myötä ensimmäisellä kouluviikolla rokotettiin noin puolet 12-15 -vuotiaista koululaisista.

Rokotustoiminnan tavoitteena on saada kahden rokotteen antama suoja mahdollisimman suurelle osalle väestöä, jotta vakavilta sairastumisilta vältyttäisiin, tautiketjut eivät leviäisi ja myös rajoitusten purku tulisi mahdolliseksi.

 

Joukkoaltistumisia päiväkodeissa

Tartuntatautiyksikön tietoon on 20.8. ja 21.8. tullut kaksi joukkoaltistusta koronavirukselle kirkkonummelaisissa päiväkodeissa.

Ensimmäisessä tapauksessa 16-18.8. oli altistunut yhteensä 17 henkilöä. Heidät on kaikki tavoitettu.

Toisessa tapauksessa 17-19.8. altistuneita on yhteensä 40 henkilöä. Altistuneiden lasten huoltajia on tiedotettu Päikyn välityksellä ja työntekijöille soitetaan heidän kotikunnistaan.

Kirkkonummen koronatilastot 19.8.2021

Ensimmäisen rokotteen on tähän mennessä saanut 26 969 ja toisen rokotteen 17 370 kuntalaista. Kaikkiaan ensimmäisen rokoteannoksensa on saanut 69,6 prosenttia ja toisen annoksensa 44,1 prosenttia kuntalaisista.

80 vuotta täyttäneistä kuntalaisista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 93,1 prosenttia ja toisen annoksen 87,3 prosenttia. 75-79-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 94,4 prosenttia ja toisen annoksen 90,3 prosenttia. 70-74-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 93,4 prosenttia ja toisen annoksen 88,7 prosenttia.

65-69-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 91,2 prosenttia ja toisen annoksen 83,3 prosenttia. 60-64-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 90,0 prosenttia ja toisen annoksen 79,7 prosenttia.

55-59-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 88,2 prosenttia ja toisen annoksen 73,0 prosenttia. 50-54-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 86,2 prosenttia ja toisen annoksen 65,3 prosenttia.

45-49 –vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 83,4 prosenttia ja toisen annoksen 50,7 prosenttia. 40-44 -vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 79,7 prosenttia ja toisen annoksen 37,4 prosenttia. 35-39 vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 73,9 prosenttia ja toisen annoksen 25,7 prosenttia. 30-34 -vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 69,2 prosenttia ja toisen annoksen 19,6 prosenttia. 25-29 - ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 67,3 prosenttia ja toisen annoksen 16,1 prosenttia. 20-24 -vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 67,9 prosenttia ja toisen annoksen 11,1 prosenttia. 16-19 -vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 67,3 prosenttia ja toisen annoksen 5,8 prosenttia. 12-15-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 27,6 prosenttia ja toisen annoksen 0,1 prosenttia.

Uusien ryhmien ohella rokotetaan myös kaikkia aiemmin aloitettuja ryhmiä. Rokotusten etenemisen aikataulu riippuu kuntaan saatavien rokotteiden määrästä.

Kirkkonummelaisista on otettu kaikkiaan 55 446 koronanäytettä. Tartuntojen kokonaismäärä on 902.

Viikkojen 30 + 31 ilmaantuvuusluku oli 264,4 ja viikkojen 31 + 32 ilmaantuvuusluku oli 239,4. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää ilmoitetulla ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.  HUS- alueen viimeisten 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 306,4.

Koronalle altistuneita henkilöitä on Kirkkonummella 4 503. Voimassa olevia karanteeneja on 75.

Tilastotiedot pohjautuvat HUS koronabotin tietoihin, jotka kertovat tilanteen toukokuusta 2020 alkaen, sekä THL:n tilastoihin

 

Joukkoaltistus Nissnikun  koulussa

Tartuntatautiyksikön tietoon on 18.8. tullut joukkoaltistus koronavirukselle Nissnikun koulussa.

Altistumiset ovat tapahtuneet 16.8. Altistuneita henkilöitä on 26 ja he kaikki ovat saaneet tiedon altistumisestaan.

Altistuneita oppilaita tiedotettu Wilman välityksellä ja henkilökuntaan on oltu yhteydessä puhelimitse.

Altistuminen koronalle terveyskeskuksen ruokalassa

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on tänään tullut, että 16.8. klo 11.30-12.05 Kirkkonummen terveyskeskuksen ruokalassa on ollut koronapositiivinen henkilö.

Lähikontaktit ovat tiedossamme ja heitä tavoitellaan parhaillaan. Muille paikalla olleille suosittelemme oiretarkkailua 14 vrk ajan altistumisesta ja menemistä herkästi koronatestiin.

Mahdollinen altistuminen koronalle uimahallissa 8.8.2021

Kunnan tartuntatautiyksikköön on tänään 16.8. tullut tieto mahdollisista altistumisesta koronalle Kirkkonummen uimahallissa su 8.8.2021 klo 13.30-15.30.

Uimahallissa samaan aikaan olleita pyydetään tarkkailemaan vointiaan 14 vrk:n ajan mahdollisesta altistumisesta alkaen. Mikäli ilmenee hengitystieinfektion tai vatsataudin oireita, niin suosittelemme hakeutumaan koronatestiin osoitteessa koronabotti.hus.fi tai soittamalla omalle terveysasemalle. Kontakteja muihin tulee välttää kunnes saa negatiivisen testituloksen.

Mahdollisia altistumisia koronalle

Olitko Pub Hullu Kukossa toissa lauantaina?

Tartuntatautiyksikön tietoon on 15.8. tullut, että koronapositiivinen henkilö on ollut tartuttavuusaikanaan ilman maskia seuraavissa paikossa:

ke 4.8. n. klo 14.00 – 14.15 Kirkkonummen terveyskeskuksen hammashoitolassa

la 7.8. klo 17-18 Pub Hullu Kukossa

pe 13.8. n. klo 11 Lapinkylän kyläkaupassa

Pub Hullu Kukossa kyseisenä aikana olleita suositellaan käymään koronatestissä heti, vaikka oireita ei olisi. Muissa paikoissa samaan aikaan olleita pyydetään tarkkailemaan vointiaan 14 vrk:n ajan mahdollisesta altistumisesta alkaen. Mikäli ilmenee hengitystieinfektion tai vatsataudin oireita, niin suosittelemme hakeutumaan koronatestiin osoitteessa koronabotti.hus.fi tai soittamalla omalle terveysasemalle. Kontakteja muihin tulee välttää, kunnes saa negatiivisen testituloksen.

13.8. Kunnanjohtajan ja perusturvajohtajan koronakatsaus

Keväällä hyvältä näyttänyt koronatilanne kääntyi huonompaan suuntaan juhannusviikolla, jonka jälkeen tartuntojen määrä on kasvanut. Viimeisen kahden viikon aikana uusia tartuntoja on tullut tietoon 111, ja taudin ilmaantuvuus Kirkkonummella on siten 277,5 sataa tuhatta asukasta kohden. Suurin osa viime viikkoina sairastuneista on nuoria. Myös rokotettuja on sairastunut, kuitenkin onneksi lievästi.

Tartuntojen määrän kasvu on aiheuttanut suuria haasteita kunnan tartunnanjäljitykselle. Testeissä positiivisen tuloksen saaneet tavoitetaan parin vuorokauden sisällä, mutta soitot altistuneille viivästyvät. Onkin tärkeää pitäytyä sosiaalista kontakteista heti kun saa tiedon positiivisesta testituloksesta tai altistumisesta.  Valitettavasti myös karanteenipäätösten kirjoittamisessa on viivettä.

Kunnassa rokotetaan edelleen kaikkia rokotettavia ikäryhmiä. Ensimmäisen rokotteen on saanut noin 65 prosenttia ja toisen rokotteen noin 37 prosenttia kuntalaisista. Yhteensä pitkälti yli 41 000 injektiota on jo pistetty kuntalaisten olkavarsiin.  Rokotteiden kysyntä on ylittänyt tarjonnan, ja vapaiden rokotusaikojen metsästys on varmasti turhauttanut monia. Tällä viikolla olemme saaneet tiedon uusista suuremmista rokotemääristä kuntaan ja valmistelemme rokotusaikojen lisäyksiä tämän mukaisesti. Edelleen varmin keino ajanvaraukseen on sähköisesti rokotusaika.fi-palvelussa, koska rokotuspuhelimen takaisinsoittojono on usean päivän pituinen.

Koulujen alettua aloitetaan peruskouluissa 12-15 -vuotiaiden rokotukset, jotka toteutetaan kouluterveydenhuollossa ilman ajanvarausta. Etäopetuksessa olevan oppilaan rokotuksesta voi sopia oman koulun terveydenhoitajan kanssa.  15-vuotiaille peruskoulunsa päättäneille on avattu oma ajanvarauspuhelin. Muistutettakoon vielä, että koronarokotukset ovat nuorille vapaaehtoisia.

Huolimatta siitä, että jo 15 000 kuntalaistamme on jo saanut toisenkin rokoteannoksen, pitäisi suojautumisohjeita jaksaa noudattaa edelleen. Maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille aina, kun lähikontaktia muihin ihmisiin ei voida välttää. Eli käytännössä siis aina, kun sisätiloissa – kaupassa, kahvilassa, leffassa, koulussa, työpaikalla, bussissa - on paikalla toisia ihmisiä. Lisäksi maskin käyttöä suositellaan myös ulkona pidettävissä yleisötilaisuuksissa.

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä on päättänyt 12.8., että Kirkkonummen kunta ainoana pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) ulkopuolisena kuntana Uudellamaalla täyttää koronan leviämisvaiheen kriteerit muiden Uudenmaan kuntien säilyessä ns. kiihtymisvaiheessa. Tätä kirjoitettaessa vielä vahvistamattoman tiedon mukaan Etelä-Suomen aluehallintovirasto AVI antaa Kirkkonummea koskevia mahdollisesti tiukempia koronamääräyksiä kuitenkin vasta 19.8. ja jotka tullevat voimaan 27.8. Toistaiseksi noudatamme nykyisiä kiihtymisvaiheen rajoituksia, jotka ovat luettavissa mm. kunnan kotisivuilta.

Olemme keskellä koronan neljättä aaltoa ja epidemiantilanteen rauhoittamiseksi tarvitaan meiltä kaikilta vielä pitkäjänteisyyttä mutta ennen kaikkea uskoa ja luottamusta tilanteen parantumiseen. Uskokaamme tai emme niin näin tulee tapahtumaan.

 

Tarmo Aarnio                               Jaana Koskela

Kunnanjohtaja                              Vt. perusturvajohtaja

12.8. Kirkkonummen koronatilastot 12.8.2021

Alla olevassa kuvassa ovat Kirkkonummen koronatilastot 12.8.2021

Ensimmäisen rokotteen on tähän mennessä saanut 26 561 ja toisen rokotteen 15 372 kuntalaista. Kaikkiaan ensimmäisen rokoteannoksensa on saanut 65,5 prosenttia kuntalaisista.

Kaikki koronaan liittyvää työtä tekevät sote-ammattilaiset on rokotettu. Myös iäkkäiden henkilöiden asumispalveluiden ja laitoshoidon yksiköiden henkilökunta ja asukkaat on rokotettu. Kotihoidon asiakkaat on rokotettu.

80 vuotta täyttäneistä kuntalaisista on rokotettu 88,9 prosenttia. 75-79-vuotiaista on rokotettu 94,3 prosenttia ja 70-74-vuotiaista 94,5 prosenttia.

65-69-vuotiaista on rokotettu 91,4 prosenttia ja 60-64-vuotiaista 89,5 prosenttia. 55-59-vuotiaista on rokotettu 88,9 prosenttia ja 50-54-vuotiaista 88,5 prosenttia. 45-49 –vuotiaista on rokotettu 86,6 prosenttia ja 40-44 -vuotiaista 82,4 prosenttia. 35-39 vuotiaista on rokotettu 74,3 prosenttia ja 30-34 -vuotiaista 64,9 prosenttia. 25-29 -vuotiaista on rokotettu 59,5 prosenttia ja 20-24 -vuotiaista 63,0 prosenttia.
12-19 -vuotiaista on rokotettu 37,4 prosenttia.

Uusien ryhmien ohella rokotetaan myös kaikkia aiemmin aloitettuja ryhmiä. Rokotusten etenemisen aikataulu riippuu kuntaan saatavien rokotteiden määrästä.

Kirkkonummelaisista on otettu kaikkiaan 53 879 koronanäytettä. Tartuntojen kokonaismäärä on 866.

Viikkojen 29 + 30 ilmaantuvuusluku oli 207,0 ja viikkojen 30 + 31 ilmaantuvuusluku oli 264,4. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää ilmoitetulla ajanjaksolla 100 000 asukasta kohden.  HUS- alueen viimeisten 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 286,4.

Koronalle altistuneita henkilöitä on Kirkkonummella 4 347. Voimassa olevia karanteeneja on 95.

Tilastotiedot pohjautuvat HUS koronabotin tietoihin, jotka kertovat tilanteen toukokuusta 2020 alkaen, sekä THL:n tilastoihin.

12.8. Uusia joukkoaltistumisia Kirkkonummella viikolle 31

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon ollut tullut tiistaina uutisoitujen lisäksi seuraavat joukkoaltistumiset viikolta 31:

- sisäharrastustoiminta 2.8., altistuneita 22 henkilöä

- yksityistilaisuus 7.8., altistuneita 19 henkilöä

Kaikki altistuneet ovat saanet tiedon altistumisestaan tiedotteella tai tekstiviestillä. Heihin ollaan heidän omista kotikunnistaan myöhemmin yhteydessä.

11.8. Koronarokotusajanvarausohje vuonna 2005 syntyneille kirkkonummelaisille 15-vuotiaille, jotka eivät ole peruskoulussa

Kirkkonummelaisille perusterveille 2005 syntyneille 15-vuotiaille, jotka eivät ole peruskoulussa, avataan omat koronarokotusten puhelinajanvarauksen linjat. Näiden puhelinnumeroiden kautta tehdään vain tämän ryhmän rokotusajanvarauksia.

Ajanvarausnumerot :

puh.  040 1269 145 

 • to 12.8  klo 8-10 ja klo 14-16,
 • pe 13.8 klo 9-10
 • ma16.8 klo 8-10 ja 14-15
 • ti 17.8  klo 12-13


puh. 050 4141 286

 • to 12.8  klo 8-10 ja klo 14-16,
 • pe 13.8 klo 9-10
 • ma 16.8 klo 8-10 ja 14-15


puh. 050 3107 063

 • ma 16.8 klo 8-9
 • ti 17.8 klo 12-13.

Kirkkonummella peruskoulua käyvien 12-15-vuotiaiden oppilaiden rokotukset alkavat ensi viikolla kouluterveydenhuollon toimesta. Näihin rokotuksiin ei tarvitse tehdä erillistä ajanvarausta. Oppilaita ja huoltajia informoidaan rokotuksista Wilma-viestillä.

10.8. Kirkkonummen koronarokotukset 12-15 vuotiaille alkavat koulujen alkaessa

Kaikille Kirkkonummella peruskoulua käyville 12-15-vuotiaille (luokat 6-9) tarjotaan koronarokote viikosta 33 alkaen. Toinen annos annetaan pääsääntöisesti 12 viikon kuluttua ensimmäisestä. Tämä rokotusväli takaa parhaan vastustuskyvyn taudille ja tiedetään myös, että rokotteen ohimeneviä sivuvaikutuksia tulee vähemmän tällä ensisijaisesti suositellulla rokotusvälillä.

Rokotukset annetaan kouluterveydenhuollon toimesta koulupäivän aikana. Lapsen pitää olla täyttänyt 12 vuotta, kun rokotus annetaan. Loppuvuodesta täyttäville rokotus annetaan myöhemmin. Tästä tiedotamme asianomaisille. Aloitamme rokotukset 9.-luokkalaisista. Wilma-tiedote lähetetään kaikille 6.-9.-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen tämän viikon loppupuolella.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia. Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus (THL:n ohjeistus).

Kirkkonummella 12–15-vuotiaille annetaan Modernan Spikevax-rokote, joka on mRNA-rokote.

Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa oma kouluterveydenhoitaja.

 

THL järjestää kansalaiswebinaarin torstaina 12.8.2021, klo 17:30 - 18:30.

Kysy 12–15-vuotiaiden koronarokotuksista! Avoin yleisötilaisuus 12.8.

10.8. Joukkoaltistumisia koronavirukselle viikolla 31

Kunnan tartuntatautiyksikön tietoon on tullut seuraavat joukkoaltistumiset:

Joukkoaltistumiset kolmessa eri päiväkodissa:

 • 3.8. altistunut 13 henkilöä
 • 3.-5.8. altistunut yhdeksän henkilöä
 • 5.-6.8. altistunut 15 henkilöä

Kaikki altistuneet saaneet tiedon altistumisestaan. Lasten vanhempia on tiedotettu sähköisesti, työntekijöihin ollaan yhteydessä heidän omista kotikunnistaan.

2.8. joukkoaltistuminen ryhmäliikuntatunnilla. Kaikki 12 altistunutta ovat saaneet tiedon karanteenistaan.  Muut paikalla olleet eivät ole altistuneet.

Lisäksi 8.8. tartuntatautiyksikön tietoon tuli 30 hengen altistuminen yksityisjuhlissa. Altistuneet ovat saaneet tiedon tekstiviestillä ja heihin ollaan yhteydessä mahdollisimman pian.

9.8. Uusia koronarokoteaikoja saatavilla

Tälle viikolle olemme saaneet avattua rajatun määrän uusia 1. koronarokoteaikoja. Ajanvaraurauksen suositamme tekemään koronarokotusaika.fi kautta. Puhelinpalvelussamme on ruuhkaa.

6.8. Koronavirusaltistukseen liittyviä karanteeniohjeita

Koronavirusepidemian rajoittamiseksi taudille altistuneita henkilöitä voidaan asettaa karanteeniin.

Karanteenilla tarkoitetaan altistuneen terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Sillä estetään tartuntoja mahdolliselta oireettomalta tartunnankantajalta muihin henkilöihin. Karanteenipäätös tehdään tartuntatautilain nojalla.

Karanteeniaika

Karanteeniajan kesto kerrotaan sinulle, kun sinut määrätään karanteeniin. THL:n suosituksen ja HUS-alueella tehtyjen linjausten mukaan 6.8 alkaen Kirkkonummella karanteenin kesto on yleensä 10 vuorokautta viimeisestä altistumistilanteesta. 

Suosittelemme, että kaikki altistuneet hakeutuvat testiin karanteenin aikana. Hakeudu testiin aikaisintaan kuudentena (6) päivänä viimeisestä altistumisesta.

Saat testituloksesi vastauksen tekstiviestillä. Tarvittaessa voit tarkistaa sen myös Omakannasta, osoitteesta kanta.fi.

Jos testitulos on negatiivinen, karanteenisi voidaan purkaa. Tässä tapauksessa soita koronaneuvontapuhelimeen puh. 050 414 0929 (ma-to 8-15.30 ja pe 8-13) tai laita tekstiviesti puh. 050 379 6133. Viestissä tulee olla nimesi ja negatiivisen tulosvastauksen päivämäärä. Karanteenimääräys kirjoitetaan tällöin negatiivisen testivastauksen päivämäärän mukaisesti.

Jos tulos on positiivinen, sinulla on koronavirustartunta ja sinut asetetaan eristykseen. Sinuun ollaan yhteydessä tartuntatautiyksiköstä.

Sinun tulee mennä testiin uudelleen, jos milloin vain ilmenee koronaan viittaavia lievempiäkin oireita, vaikka aiempi testitulos olisi negatiivinen.

Kun olet karanteenissa

Karanteenin aikana sinun on vältettävä lähikontakteja taloutesi ulkopuolisiin ihmisiin. Karanteenin ajan vietät asunnossasi. Voit mennä ulos, jos et mene muiden ihmisten lähelle. Et saa mennä esimerkiksi työpaikalle, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin, kauppaan tai apteekkiin, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää. Et voi myöskään käydä koronarokotuksessa karanteenin aikana. Luoksesi ei saa tulla vierailijoita, ja ruoka pitää tilata.

Lähipiiriisi kuuluvat henkilöt, jotka eivät itse ole olleet suorassa lähikontaktissa sairastuneen kanssa, voivat elää normaalisti. 

Altistuneen ei tarvitse jäädä karanteeniin jos

 • Hän on saanut 2 rokoteannosta ja toisesta annoksesta on kulunut viikko
 • Hänellä on aiemmin todettu Covid-19-infektio ja saanut yhden rokoteannoksen, josta on kulunut vähintään viikko.
 • Hänellä on viimeisen 6 kk aikana todettu COVID-19-infektio

5.8. Kirkkonummen koronatilastoja 5.8.2021

4.8. Koronarajoitukset Kirkkonummella 5.8.2021 alkaen

30.7. Kirkkonummella koronaviruksen joukkoaltistustilanteita

29.7. Koronatilanne Kirkkonummella

Koronatartuntoja edelleen paljon Kirkkonummella

Koronatartuntojen määrät kasvussa Kirkkonummella

Riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotusajanvaraus avattu Kirkkonummella  

 

Mahdollisia altistumisia Kirkkonummen McDonald’s -ravintolassa

Perusturvajohtajan koronakatsaus

Koronarokotteen toisen rokotuksen eli tehosterokotuksen aikaa voi siirtää ainoastaan poikkeustilanteissa 

15.6. Koronarajoitukset Kirkkonummella 15.6.2021 alkaen

Koronarokotusten ajanvaraus avattu 16 vuotta täyttäneille

27.5. Koronarajoitukset Kirkkonummella 1.6.2021 alkaen

Perusturvajohtajan koronakatsaus

Koronarokotusten ajanvaraus avattu 1977-1981 syntyneille

12.5. Koronarajoitukset Kirkkonummella 17.5.2021-31.5.2021

Koronarokotusten ajanvaraus avattu uudelle ikäryhmälle

1952-1956 syntyneille on avattu tänään mahdollisuus valita ensimmäinen koronarokotteensa

Ajankohtaista rokotuksista

Muutoksia kunnan verkkosivujen koronaviestintään

Kirkkonummen kunnan sivuilla kaikki koronaan liittyvät uutiset ovat tähän asti löytyneet etusivun ”Ajankohtaista” -uutisosiosta. Koska uutiset kuitenkin katoavat etusivulta nopeasti uusien uutisten tieltä, etusivun vasemmassa laidassa on pysyvä paikka koronauutisille. Myös tälle palstalle on tähän saakka laitettu kaikki koronaan liittyvä materiaali. Lisäksi koronauutisia on löytynyt myös mobiilia palvelevasta Pikalinkit-osiosta ”Tietoa koronaviruksesta COVID19” -otsikon alta.

Koronauutiset koostuvat koronakatsauksista ja viikoittain julkaistavista korona- ja koronarokotustilastoista sekä kuntalaisille annettavia rajoituksia, rokotusjärjestystä ja joukkoaltistumisia koskevista ohjeista.

Olemme saaneet palautetta siitä, että taudin hoidon ja leviämisen kannalta tärkeä tieto katoaa helposti muun tiedon sekaan. Jotta näin ei enää tapahtuisi, vastaisuudessa etusivun vasemmassa reunassa olevalla palstalla julkaistaan ainoastaan uutisia, jotka ovat tärkeitä taudin leviämisen estämisen ja kuntalaisten terveyden kannalta. Näin ajantasainen tieto rokotuksista ja rajoituksista on aina helposti löydettävissä.

Tilastot löytyvät vastaisuudessa etusivun oikean reunan pikalinkeistä COVID19-palstalta.

 28.4. Koronarajoitukset Kirkkonummella 1.5.-16.5.2021

Koronarokotuksen takaisinsoittopalvelu on ruuhkautunut

Kirkkonummen koronatilastoja 22.4.2021

Koronarokotukset etenevät uuteen ikäryhmään Kirkkonummella

Kirkkonummen koronarokotusten tilanne 20.4.2021 Kirkkonummen koronatilastoja 15.4.2021

Koronarokotukset etenevät, Veikkolan koronarokotuspiste aukeaa

Kirkkonummen koronarokotusten tilanne 13.4.2021Joukkoaltistuminen kirkkonummelaisessa päiväkodissa

Kirkkonummen koronatilastoja 8.4.2021

Koronarokotukset Kirkkonummella Kirkkonummen koronarokotusten tilanne 6.4.2021

Kirkkonummen koronatilastoja 1.4.2021

Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella 30.3.2021

Perusturvajohtajan koronakatsaus viikko 13

Koronarajoitukset Kirkkonummella 1.4.-30.4.2021

26.3. Rokottaminen Astra Zenecalla jatkuu 65-69 -vuotiailla

25.3. Koronaepidemian tilanne Kirkkonummella

23.3.Koronarokotustilanne Kirkkonummella 

20.3. AstraZenecan koronarokotukset keskeytetään Kirkkonummella viikolla 12

19.3. Koronarokotuksen takaisinsoittopalvelun jonoa puretaan

19.3. Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella 18.3.2021

18.3. Koronaepidemian tilanne Kirkkonummella 18.3.2021

17.3. Kirkkonummella avataan 70-vuotta tänä vuonna täyttäville ja sitä vanhemmille koronarokotusaikoja

16.03. Perusturvajohtajan koronatilannekatsaus

16.3. Riskiryhmään 2 kuuluvat 18 – 69-vuotiaat voivat varata koronarokotusaikoja  

15.3. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Peuramaalla 13.3.2021

15.3. Joukkoaltistumisia Kirkkonummen alueella olevalla työpaikalla 2.-8.3.2021

11.3. Ikäihmisten rokotusajat olleet erittäin kysyttyjä

11.3. Koronaepidemian tilanne Kirkkonummella 11.3.2021

10.3. Riskiryhmä 1:n rokottaminen laajenee 16 vuotta täyttäneisiin

9.3. Rokotukset laajenevat 70-79-vuotiaisiin viikolla 11

9.3. Riskiryhmä 1:lle tarjolla rokotusaikoja vielä tällä viikolla

8.3. Joukkoaltistuminen kirkkonummelaisessa päiväkodissa

5.3. Veikkolan koulu suljetaan 8.3.2021–19.3.2021 tartuntavaaran vuoksi

4.3. Riskiryhmä 1:n rokottaminen laajenee myös 18-69-vuotiaisiin

4.3. Koronaepidemian tilanne Kirkkonummella 4.3.2021

4.3. Joukkoaltistumisia Veikkolan koulussa

3.3. Koronarokotusten tilanne viikolla 9

2.3. Tartunnanjäljityksessä viiveitä Kirkkonummella

1.3. Joukkoaltistumisia ravintolassa ja päiväkodissa

1.3. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Kirkkonummen Citymarketissa 24.2.2021

26.2. Koronarajoitukset Kirkkonummella 1.3.-31.3.2021

25.2. Altistuminen koronalle rakennustyömaalla

24.2. Riskiryhmä 1:n rokottaminen laajenee nuorempiin ikäluokkiin

23.2. Korona-altistus Bistro O Matissa

22.2. Joukkoaltistuminen koronalle pizzeriassa 19.2.2021

22.2. Joukkoaltistuminen päiväkodissa 16.-19.2.2021

19.2. Mahdollinen altistustilanne koronalle Peuramaalla 7.2.2021

18.2 Koronarokotusten tilanne Kirkkonummella

18.2. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Peuramaalla 12.2.2021

16.2. Joukkoaltistumisia kouluissa ja urheiluharjoituksissa - Mahdollisia korona-altistumisia kirkkonummelaisissa ravintoloissa

15.2. Koronarokotukset etenevät riskiryhmiin ja kotihoitoon

12.2. Joukkoaltistuminen päiväkodissa 4.-5.2.2021

8.2. Ikäihmisten rokottaminen jatkuu ja riskiryhmien rokotukset alkavat viikolla 7

8.2. Joukkoaltistumisia päiväkodissa

4.2. Uusia joukkoaltistumisia koronavirukselle koulussa

4.2. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Peuramaalla 30.1.2021

3.2. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Peuramaalla 31.1.2021

28.1. Koronarajoitukset jatkuvat Kirkkonummella ennallaan 28.2.2021 saakka

27.1. Koronarokotusajat toistaiseksi täynnä – kerromme heti, kun aikoja on taas varattavissa

26.1. Ajanvaraus rokotuksiin on auennut, mutta aikoja on toistaiseksi tarjolla niukasti

25.1. Ikäihmisten rokotukset alkavat Kirkkonummella

21.1. Kirkkonummella tavattu muuntunutta koronavirusta

15.01. Abiturienteille mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa

11.01. Kirkkonummelaisessa päiväkodissa joukkoaltistuminen

08.01. Kunnanjohtajan koronakatsaus

08.01. Henkilöstön ja vanhuksia hoitavien hoivayksiköiden koronavirusrokotukset alkavat Kirkkonummella 11.1.2021

08.01 Altistumisia koronavirukselle Bistro O mat -ravintolassa Kirkkonummella 4.1.2021 klo 14-15

05.01. Koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa koko Uudellamaalla – rajoitukset ja suositukset jatkuvat Kirkkonummella 31.1. asti

21.12. Joukkoaltistuminen urheiluharjoituksissa

17.12. Altistumisia koronavirustartunnalle

16.12. Koronavirusepidemia leviämisvaiheessa koko Uudellamaalla – rajoitukset ja suositukset jatkuvat Kirkkonummella

15.12. Kirkkonummelaisessa päiväkodissa joukkoaltistuminen

07.12. Kirkkonummelaisessa koulussa joukkoaltistuminen

4.12. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne 4.12.

3.12. Kirkkonummelaisessa koulussa joukkoaltistuminen koronavirukselle

1.12. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle Kirkkonummen Prisman Hesburgerissa 27.11.2020

27.11. Koronavirusepidemia leviämisvaiheessa koko Uudellamaalla - uusia rajoituksia ja suosituksia myös Kirkkonummelle

24.11. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle uimahallissa 21.11.2020

24.11. Koronaepidemian leviämisen estämiseksi valmisteilla uusia suosituksia ja rajoituksia

23.11. Joukkoaltistumisia koulussa ja työpaikoilla

20.11. Pääkaupunkiseutu koronaepidemian leviämisvaiheessa – Kirkkonummelle kielto yli 20 hengen yleisötilaisuuksille

17.11. Kirkkonummelaisessa koulussa joukkoaltistuminen

16.11. Kirkkonummen rajoitukset tilojensa käytöstä kaikessa aikuisten sisäharrastustoiminnassa päättyvät aiemmin ilmoitetun mukaisesti – suosituksia tartuntojen leviämisen estämiseksi edelleen tarpeen noudattaa

10.11. Mahdollisia altistumisia koronavirukselle uimahallissa 1. ja 3.11.2020

9.11. Joukkoaltistumisia koronavirukselle kouluissa ja urheiluharjoituksissa

6.11. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

5.11. Joukkoaltistumisia koronavirukselle

4.11. Koronaepidemia kiihtyy Kirkkonummella - Vt. perustusturvajohtaja Jaana Koskelan tilannekatsaus

2.11. Kirkkonummi rajoittaa tilojensa käyttöä kaikessa aikuisten sisäharrastustoiminnassa – suosituksia myös koskien lasten harrastustoimintaa

2.11. Kirkkonummella joukkoaltistumisia

30.10. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

30.10. Kirkkonummella joukkoaltistumisia

28.10. Koronatiedote Fyyrissä 23.10.2020 klo 15-17 olleille henkilöille

28.10 Kasvomaskien jakelu vähävaraisille jatkuu kunnantalolla

28.10. Kunnanjohtajan koronakatsaus

26.10.Kirkkonummelaisessa koulussa joukkoaltistuminen

24.10. Joukkoaltistuminen jääkiekkoharjoituksissa 20.10.2020

23.10. Altistumisia Kirkkonummen Cafe Luckanin tiloissa 19.10.2020

23.10 Joukkoaltistuminen Kirkkonummen alueella olevalla työmaalla

23.10 Joukkoaltistuminen jääkiekkojoukkueessa

23.10. Joukkoaltistuminen salibandyharjoituksessa

23.10. Altistumisia asukaspuisto Fyyrin kotatapahtumassa 20.10.2020

23.10. Aluehallintovirasto tiukentaa rajoituksia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamääristä 1.- 30.11.2020

23.10. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

Joukkoaltistumisia ryhmäliikuntatunneilla

Kirkkonummen kunnantalolla vähävaraisille jaettavat kasvomaskit väliaikaisesti loppuneet

16.10. Kirkkonummi suosittelee noudattamaan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ja HUS:n suosituksia myös Kirkkonummella koronaepidemian hillitsemiseksi

16.10. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

16.10. Koronabotista voi nyt varata ajan koronatestiin myös lapselle tai nuorelle

13.10. Joukkoaltistumisia salibandyharjoituksissa ja -pelissä

12.10. Koronan karanteeni- ja eristysajat ovat muuttuneet

09.10. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

06.10. Joukkoaltistuminen jalkapalloturnauksessa Kirkkonummella 27.9.2020

04.10. Joukkoaltistuminen koronavirukselle Kirkkonummella

02.10. Kirkkonummen Prisman tiloissa koronavirustapaus – Myymälässä 14.-15.9 ja 19.9.-24.9. klo 06-10 välillä asioineita kehotetaan näytteenottoon lievissäkin oireissa

02.10. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

30.9. Kirkkonummelaisessa koulussa olleella henkilöllä on todettu COVID-19-virustartunta

30.9. Koronaepidemia on kiihtymisvaiheessa - Kirkkonummen kunta suosittelee kasvomaskin käyttöä kunnan palveluissa

28.9. Koronavirustartunnan saaneiden määrä kasvussa - Kirkkonummen kunta suosittelee kuntalaisia noudattamaan HUS:n maskisuosituksia

25.9. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

18.9. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

17.9. Kirkkonummen perusturvapalveluiden palvelutarjonta koronavirustilanteessa

9.9. HUS: Itsepalveluajanvaraus koronatestiin Uudenmaan asukkaille

5.9. HUS vetoaa: Välttäkää joukkotapaamisia ja pysykää kotona sairaana

28.8. Kunta aloittaa kasvomaskien jakelun vähävaraisille Masalassa maanantaina 31.8.

28.8. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

21.8. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

19.8. Uusi erä kasvomaskeja saapunut kunnantalolle – maskien jakelu vähävaraisille jatkuu myös Veikkolassa

18.8. Toinen erä kasvomaskeja jaettu loppuun kunnantalolla – lisää maskeja tilattu

18.8. Korona ruuhkauttaa terveyspalveluita

17.8. Kasvomaskien jakelu vähävaraisille jatkuu kunnantalolla

17.8. Kunnan kasvomaskit jaettu loppuun - saamme lisää maskeja vielä tämän päivän aikana

14.8. Kunta aloittaa kasvomaskien jakelun maanantaina 17.8.2020 

14.8. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

13.8. Valtakunnan hallitus linjasi maskien käyttämisestä sekä laajasta etätyösuosituksesta

10.8. Tiedote: Kirkkonummen alueen päiväkodissa koronavirustartunta

7.8. Kirkkonummen alueella olevassa päiväkodissa on todettu yhdellä henkilöllä COVID-19-virustartunta

7.8. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

17.7. Infektio-oireisten ei pidä tulla sosiaali- ja terveyskeskukseen ilman edeltävää yhteydenottoa

29.6. HUS:n tuottama Mielenterveystalon Koronahuoli-chat palvelee läpi kesän

26.6. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

26.6. Suun terveydenhuollon kiireetöntä hoitoa laajennetaan vähitellen

26.6. Perusturvan päivystyspalvelut 26.-28.6. Kirkkonummella

18.6. Perusturvan päivystyspalvelut juhannuksena 18.-21.6.Kirkkonummella

12.6. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

12.6. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 12.-14.6.Kirkkonummella

5.6. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 5.-7.6.Kirkkonummella

29.5. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

29.5. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 29.-31.5. Kirkkonummella

22.5. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

22.5. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 23.-24.5. Kirkkonummella

20.5. Perusturvan päivystyspalvelut helatorstaina 21.5. Kirkkonummella

20.5. KotiToimari toimittaa kauppakassit ja ateriat ovelle

15.5. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

15.5. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 15.-17.5. Kirkkonummella

15.5. Kunnantalon ovet suljettu asiakasliikenteeltä 2.8. asti koronatilanteen vuoksi - asiakastapaamiset sovittava etukäteen

14.5. Hoivakodeissa pääsee jälleen tapaamaan omaisia - tapaamispaikkoja järjestetty sekä sisätiloihin että ulos

8.5. Kunnanjohtajan tilannekatsaus: Korona-exit

8.5. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

8.5. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 8.-10.5. Kirkkonummella

6.5. Koronavirusnäytteenoton drive-in-piste aloittanut toimintansa Kirkkonummen sosiaali- ja terveyskeskuksella

6.5. Hallituksen linjaus kirjastopalveluista 4.5.

6.5. Rajoitusten vaiheittainen purkaminen vapaa-aikapalveluiden toiminnoissa

5.5. Lääkäri- ja hoitajavastaanotot mahdollisia myös etäyhteydellä

3.5. Neidonkallion päiväkodissa altistumisia COVID-19 koronavirukselle

30.4. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

30.4. Perusturvan päivystyspalvelut vapun aikana 30.4.- 3.5. Kirkkonummella

30.4. Peruskoulujen lähiopetukseen palataan 14.5.2020

30.4. Tiedote: Koronaviruspandemiasta johtuvien kunnan yhteistoimintaneuvottelujen päättyminen

29.4. Positiivisella otteella koronan kimppuun

27.4. Lapsiperheitä tuetaan monin tavoin myös poikkeusoloissa

24.4. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

24.4. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 24.-26.4. Kirkkonummella

24.4. Tiedote laboratoriopalveluista Kirkkonummen kunnan alueella asuville henkilöille

21.4. Yksinyrittäjien toimintatukea voi nyt hakea Kirkkonummella

21.4. Huoltajakyselyn tulokset: enemmistö tyytyväisiä etäopetukseen

20.4. Volskodin elämää koronapandemian aikana

17.4. Kunnanjohtajan tilannekatsaus: Puuttuvat koronapuskurit

16.4. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päätti 15.4. varhaiskasvatuksen sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksuista poikkeusolojen aikana

9.4. Yksinyrittäjien toimintatuki korona-tilanteessa – haku tulossa

9.4. Koronan myötä uusia asiakastyön muotoja otettu käyttöön perusturvassa

9.4. Perusturvan päivystyspalvelut pääsiäisenä 10.-13.4.2020 Kirkkonummella

9.4. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

9.4. Ulkoilemaan poikkeusaikana

9.4. Matalan kynnyksen kuraattori- ja psykologipalvelut varhaiskasvatuksessa ja opetustoimessa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi

7.4. Kirkkonummen kotihoidon hoitajia karanteenissa koronaviruksen takia

6.4. Kirkkonummen kunnan työntekijät soittavat kaikille yli 70-vuotiaille

6.4. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

6.4. Nuoriso-ohjaajiin voi ottaa yhteyttä sosiaalisen median kautta

5.4. Sivistystoimenjohtajan katsaus koronavirustilanteeseen

3.4. Kirkkonummen perusturvapalveluiden palvelutarjonta koronavirustilanteessa

3.4. Ohjaamossa työskennellään poikkeustilanteessakin täydellä panoksella

2.4. Nuorten kesätyönhaun käsittely ja päätökset viivästyvät koronatilanteen vuoksi

30.3. Päivitetty Kirkkonummen koronavirustilanne

29.3. Nuoriso-ohjaajat ovat tavoitettavissa sosiaalisessa mediassa

29.3. Miten etäopiskelu on lähtenyt käyntiin? Yllättävän sujuvasti!

27.3. Kunnantalon ovet suljetaan asiakasliikenteeltä maanantaina 30.3.2020 koronatilanteen vuoksi

27.3. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 28.-29.3.2020 Kirkkonummella

27.3. Kunnanjohtajan ajankohtainen talouskatsaus

25.3. Osa Kantvikin päiväkodin lapsista on asetettu karanteeniin

24.3. Kirkkonummen perusturvajohtajan katsaus koronavirustilanteeseen

23.3. Kirkkonummen perusturvapalveluiden palvelutarjonta koronavirustilanteessa

20.3. Kunnanjohtajan koronavirustilannekatsaus

21.3. Corona and the affects on education and schools in Kirkkonummi

20.3. Perusturvan päivystyspalvelut viikonloppuna 20.-22.3.2020

19.3. Päivitetyt ohjeet: Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa

19.3. Valtioneuvosto on tarkentanut ohjeitaan: Mitä yli 70-vuotiaan pitää ottaa huomioon koronavirustilanteessa?

19.3. Tiedote Kirkkonummen koronavirustilanteesta

18.3. Päivitetty ohjeistus suun terveydenhuollosta riskiryhmille

18.3. Nuoriso-ohjaajat päivystävät sosiaalisen median kanavilla

18.3. Kirjaston e-palvelut toimivat normaalisti 18.3.‒13.4.

E-kirjaston palvelut ovat käytettävissäsi ajasta ja paikasta riippumatta myös poikkeusaikana osoitteessa www.kirkkonummi.fi/e-kirjasto. Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön monia sähköisiä palveluita, joiden kautta voit lukea tai kuunnella kirjoja, lehtiä ja musiikkia tai katsella elokuvia. Palveluihin kirjaudut kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Voit käyttää palveluita tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella, ja osaan on saatavissa ilmainen sovellus. Mikäli tarvitset apua, kysy palveluiden käytöstä ensisijaisesti sähköpostitse osoitteesta kirjasto@kirkkonummi.fi.

E-kirjoja pääset lukemaan ja kuuntelemaan Ellibs- ja Biblio-palveluissa. Ellibsissä tarjolla on enimmäkseen luettavia kirjoja suomen kielellä, mutta jonkin verran on aineistoa myös ruotsiksi ja englanniksi, samoin kuin äänikirjoja. Sinulla voi olla samaan aikaan enintään viisi lainaa ja seitsemän varausta. Nyt olemme saaneet Ellibsiin uutuuksia, tervetuloa valitsemaan mieleistäsi luettavaa! Biblio on ruotsalainen e-kirja- ja e-äänikirjapalvelu, jossa on saatavilla yhä enemmän kirjallisuutta myös suomeksi. Kokoelmassa on paljon äänikirjoja lapsille sekä suomeksi että ruotsiksi! Bibliossa voit tällä hetkellä lainata neljä kirjaa viikossa. Naxos Spoken World Library ‑palvelun kautta voit kuunnella äänikirjoja englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja portugaliksi. Palvelussa on lähinnä klassikoita sekä lapsille että aikuisille.

Sanoma- ja aikakauslehtiä kotoa käsin voit lukea PressReader-palvelussa. Luettavanasi on yli 3600 sanomalehteä ja 3800 aikakauslehteä ympäri maailman näköislehtinä.

Kirjasto tuo kotiisi myös paljon elokuvia! Viddla- ja Kirjastokino-palveluiden vaihtuvissa kokoelmissa pääset katselemaan monenlaisia elokuvia. Kirjastokinossa voit katsoa elokuvia niin paljon kuin haluat, Viddlassa voit tällä hetkellä katsoa kuusi elokuvaa kuukaudessa.

Tervetuloa nauttimaan e-kirjaston monipuolisesta tarjonnasta!

17.3. Kirkkonummella hyvät edellytykset etäopetukseen

17.3. Kunnanjohtajan koronavirustilannekatsaus

17.3. Tilapäiset muutokset Kirkkonummen perusturvapalveluiden palvelutarjonnassa

17.3. Toimet ikäihmisten suojaamiseksi koronavirustilanteessa

17.3. Kirkkonummen pääterveysasemalla erillinen odotusaula hengitystieinfektiopotilaille 18.3. alkaen

17.3. Epäiletkö koronavirusta? – tee Omaolo-testi

17.3. Kirjastot suljetaan 18.3. alkaen

16.3. Kirkkonummi sulkee toimintojaan valtioneuvoston linjausten mukaisesti

16.3. Matalan kynnyksen kuraattori- ja psykologipalvelut varhaiskasvatuksessa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi

16.3. Ulkoilualueiden hoito koronaepidemian aikana

16.3. Hallituksen linjaukset koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Kirkkonummen kunta tiedottaa hallituksen linjauksiin liittyvistä käytännön toimistaan mahdollisimman pian.

Valtioneuvosto ja toimivaltaiset viranomaiset saattavat päätökset ja suositukset voimaan valmiuslain, tartuntatautilain ja muun lainsäädännön mukaisesti. Toimivaltaiset viranomaiset antavat tarkempia ohjeita vastuidensa mukaisesti. Hallitus antaa valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle tiistaina 17. maaliskuuta 2020.

Hallituksen linjaamat toimenpiteet

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.

Lähiopetuksen sijaan kaikkien yliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen ja perusopetuksen järjestäjien opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Valtioneuvoston linjaus suosituksista varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen, korkeakoulutuksen, vapaan sivistystyön sekä taiteen perusopetuksen järjestäjille koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi (OKM tiedote 16.3.2020)

Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

Kielletään vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä.

Kielletään ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Julkisen sektorin työnantajat määräävät ne julkisen sektorin työntekijät etätyöhön, joiden työtehtävät sen mahdollistavat.

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt.

Lisätään sosiaali- ja terveydenhuollon kapasiteettia julkisella ja yksityisellä sektorilla. Samanaikaisesti vähennetään kiireetöntä toimintaa. Yksityisen sektorin kapasiteetti otetaan yhteiseen käyttöön tarpeen mukaan. Samaan aikaan joustetaan lakisääteisistä määräajoista ja velvoitteista.

Kasvatetaan korona-testauskapasiteettia. THL tukee alueita tältä osin.

Kriittisen henkilöstön osalta poiketaan työaikalain ja vuosilomalain säännöksistä sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.

Varaudutaan velvoittamaan erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sisäisen turvallisuuden koulutettuja ammattihenkilöitä tarpeen mukaan töihin.

Ihmisten liikkumista voidaan rajoittaa henkeä ja terveyttä uhkaavan vakavan vaaran vuoksi.

Kansanterveyden ja terveysturvallisuuden vuoksi aloitetaan valmistelu Suomen rajojen sulkemiseksi pikaisella aikataululla kansainvälisiä velvoitteita noudattaen. Keskeytetään matkustaja- ja henkilöliikenne Suomeen niin pian kuin mahdollista, lukuun ottamatta Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden paluuta. Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi. Tavara- ja rahtiliikenne jatkuu normaalisti.

Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

Ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja kahden viikon poissaolosta yhdessä työnantajansa kanssa.

Puolustusvoimat turvaa toimintansa jatkuvuuden ja valmiuden kaikissa tilanteissa. Muita viranomaisia valmistaudutaan tukemaan tarpeen mukaan.

16.3. Kunnanjohtajan koronavirustilannekatsaus 16.3.

15.3. Kirkkonummen lukiot siirtyvät etäopetukseen turvatakseen ylioppilaskirjoitukset

15.3. Opetuspalveluiden suositukset koronan leviämisen ehkäisemiseksi Kirkkonummen kouluissa

14.3. Päivitetyt ohjeet: Miten toimia, kun epäilet koronavirustartuntaa?

14.3. Uimahalli on suljettu 15.3.2020 alkaen toistaiseksi osana varautumista koronavirukseen

13.3. HUS: Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata

13.3. Vapaa-aikapalvelujen toimintojen rajoittaminen koronavirustilanteen takia

13.3. Tilapäiset muutokset perusturvapalveluiden palvelutarjonnassa

13.3. Kunnanjohtajan koronavirustilannekatsaus

13.3. Tiedote: Kirkkonummella koronavirustartunta

Yksi kirkkonummelainen on sairastunut koronavirukseen. Tartunnan saanut henkilö on työikäinen. Lisäksi karanteenissa on kaksi altistunutta henkilöä. Altistuneet henkilöt ovat asianmukaisessa seurannassa. Epidemiaa Kirkkonummella ei ole.

Mikäli kuntalainen epäilee itsellään tai läheisellään koronavirustartuntaa, ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse 09 2968 3401 tai 24/7 avoinna olevaan HUS:n Päivystysapu-numeroon 116 117. Terveysasemalta tai Päivystysavusta saat ohjeet jatkotoimista.

Tutustu terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamiin ohjeisiin. Sivulta löydät ohjeita ja ajankohtaista tietoa tilanteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Usein kysyttyä koronaviruksesta

Valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan puhelinnumero on 0295 535 535 ja se on avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

12.3. Hallituksen suositukset

Suomen hallitus on torstaina 12. maaliskuuta pitämässään neuvottelussa keskustellut koronavirustilanteesta ja päättänyt muun muassa seuraavista suosituksista ja varautumisesta:

Hallituksen suositukset yleisötilaisuuksia varten

Hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi suositellaan, että myös muiden kokoontumisten järjestäjät harkitsevat riskiarvioiden pohjalta vastaavien tilaisuuksien järjestämistä. Valtion järjestämät isot seminaarit ja tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Hallituksen suositukset työpaikoille ja lähikontakteihin

Hallitus suosittaa, että epidemia-alueilta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja poissaolosta (kaksi viikkoa) yhdessä työnantajansa kanssa. Etätyötä tulee suosia, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Lisäksi muista kuin välttämättömistä työmatkoista on syytä luopua ja lomamatkoja siirtää.

Epidemia-alueelta palaavien lasten, nuorten ja opiskelijoiden tulee sopia päiväkoteihin ja oppilaitoksiin palaamisen ajankohdasta ja poissa-olosta (kaksi viikkoa) yhdessä palvelutuottajan tai koulutuksen järjestäjän kanssa.

Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.  Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. Kansalaisten tulee noudattaa erityistä harkintaa ja varovaisuutta riskiryhmien kanssa asioidessa. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet tai perussairaat

Varautuminen sosiaali- ja terveydenhuollossa

Koronavirustartunnan saaneille turvataan laadukas ja tarpeenmukainen hoito.

Koronavirustestien kohdalla siirrytään normaaliin käytäntöön, jossa lääkärin arvioon ja infektiolääkärin konsultaatioon perustuen otetaan testit. Tällä varmistetaan, että testit ovat varmasti kaikkien niitä tarvitsevien ulottuvilla. 

Ulkomaan matkailu

Kansalaisten tulee seurata ja noudattaa matkustusohjeita, sekä on tehtävä matkustusilmoitus, jos on välttämätöntä matkustaa. Matkustustiedotteiden ajantasaisuus varmistetaan ja Korona-infopisteet laajennetaan myös maarajoille.

Viestintä

Valtakunnallista neuvontapuhelinpalvelua laajennetaan vastaamaan kysyntää ja monikanavaisuutta lisätään. THL lähettää koronaviruksesta tietopaketin kaikille suomalaisille kotiin molemmilla kotimaisilla kielillä. THL:n resursseja lisätään asiantuntijatyön ja kansalaisten neuvonnan ja tuen varmistamiseksi. Lisäksi otetaan käyttöön kansalaisille suunnattu Koronavirustietoa sisältävä älypuhelinsovellus.

Lue hallituksen koko tiedote

8.3. Tutustu THL:n antamiin ohjeisiin

Tutustu terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamiin ohjeisiin. Sivulta löydät ohjeita ja ajankohtaista tietoa tilanteesta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Usein kysyttyä koronaviruksesta

Valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan puhelinnumero on 0295 535 535 ja se on avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

28.2. Jos sinulla esiintyy oireita, ota puhelimitse yhteyttä terveyskeskukseen tai Päivystyspuhelimeen

Mikäli sinulla esiintyy jonkin tarttuvan taudin kuten influenssan, tuhkarokon, koronaviruksen tai jonkin muun virustaudin oireita, ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse 09 2968 3401 tai 24/7 avoinna olevaan Päivystysapu-numeroon 116 117. Terveysasemalta tai Päivystysavusta saat ohjeet jatkotoimista.

Käsien pesusta huolehtiminen on tehokas keino estää tautien leviämistä. Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

""