Ajankohtaista rokotuksista

30.04.2021 14:40

Kategoria: Koronatilanne Palvelut Perusturva

1952-1956 syntyneillä on tulossa myöhemmin mahdollisuus valita ensimmäinen rokotteensa

THL on linjannut, että mRNA-koronarokotteita voidaan antaa toukokuusta alkaen kaikille rokotettaville ikäryhmille. Toisena rokotetyyppinä on käytössä AstraZenecan adenovirusrokote 1952-1956 syntyneiden kohderyhmälle.

Kirkkonummella 1952-1956 syntyneille on annettu AstraZenecan adenovirusrokotetta ja tässä ikäryhmässä rokotukset samalla valmisteella jatkuvat toistaiseksi. mRNA-rokotteiden saatavuus kuntaan vaikuttaa mRNA-rokotteen valinnan mahdollisuuden toteuttamisen ajankohtaan 1952-1956 syntyneille ensimmäisen rokotteen osalta.

Ohjeet ensimmäisen rokotteen valitsemiseen tässä ikäryhmässä annetaan, kun saamme tiedon kyseiselle ikäryhmälle suunnattujen mRNA rokote-erien saapumisesta kuntaan. 

Rokotuksen ottaminen on vapaaehtoista.

 

Tehosterokotukset

Ne 1952-1956 syntyneet, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan adenovirusrokotteella, saavat myös toisella rokotuskerralla AstraZenecan rokotetta. Tästä poiketaan vain, jos rokotteen antamiselle on syntynyt jokin lääketieteellinen este, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio. Kirkkonummella 1952-1956 syntyneestä väestöstä on saanut 77,2 % ensimmäisen koronarokotuksen 29.4.2021 mennessä.

Vuonna 1951 ja sitä ennen syntyneille, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokotteen Astra Zenecan adenovirusrokotetta, annetaan toisena annoksena Pfizer-Biontechin mRNA-rokotetta.

Ensimmäisen rokotteen Pfizer-Biontechin mRNA-rokotetta saaneet saavat tehosterokotuksen samalla rokotteella.

Kunnan sivuilla tiedotetaan viikoittain rokotusten etenemisestä.

Lisätietoa THL:n linjauksesta: https://thl.fi/fi/-/mrna-koronarokotteita-voidaan-antaa-toukokuusta-lahtien-kaikille-rokotettaville-ikaryhmille-astrazenecan-rokotteen-ikaraja-pysyy-ennallaan

 

16-17 vuotiaiden 2.riskiryhmän rokoteajanvaraus avattu

THL on päivittänyt rokotusryhmiä kuluneella viikolla. Uutena ryhmänä 16-17 vuotiaille riskiryhmään 2 kuuluville on avattu koronarokotusaika.fi ajanvarausmahdollisuus koronarokotuksiin.

""