Ajankohtaista koronaviruksesta - COVID-19

Takaisin etusivulle/Go back

Scroll down for English

Kirkkonummi suosittelee noudattamaan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän ja HUS:n suosituksia myös Kirkkonummella koronaepidemian hillitsemiseksi.

Koronavirusepidemia on Uudellamaalla kiihtymisvaiheessa ja paikoin vaarassa siirtyä leviämisvaiheeseen. Kirkkonummen kunta suosittelee, että myös Kirkkonummella noudatetaan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suosituksia kasvomaskin käytöstä ja yleisö- ja yksityistilaisuuksien rajaamisesta. Lisäksi Kirkkonummen kunta suosittelee noudattamaan Helsingin ja Uudenmaan (HUS) antamaa suositusta toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi harrastustoiminnassa sekä urheilu- ja kulttuuritapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Helsingin ja Uudenmaan sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 1.11.-30.11.2020.

Kirkkonummi suosittelee kaikille 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kunnan palveluissa, jollei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Maskin käyttö on erityisen tärkeää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee esimerkiksi kirjastoja, sisäliikuntapaikkoja, museoita, asiointipisteitä ja toisen asteen oppilaitoksia mukaan lukien lukiot. Lisäksi suosittelemme kasvomaskin käyttöä sosiaali- ja terveyspalvelujen vastaanotoilla ja odotustiloissa.

HUSin alueella asuvat voivat nyt varata itse ajan koronavirusnäytteenottoon HUS:n Koronabotin kautta osoitteessa koronabotti.hus.fi.

Vastattuaan Koronabotin oireita ja altistumista arvioiviin kysymyksiin, käyttäjä voi varata itselleen sopivan ajan näytteenottopisteeseen. Ennen ajanvarausta asiakkaat täyttävät esitiedot.

Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Vanhempi voi varata HUSin koronabotin kautta koronatestiajan alle 16-vuotiaalle huollettavalleen. Palvelussa kysytään, haluatko asioida jonkun toisen puolesta vai varata ajan itsellesi. Puolesta asioinnin valinnut huoltaja tunnistautuu ja toisen puolesta asioinnin oikeus tarkistetaan Suomi.fi-valtuuksien avulla väestötietojärjestelmästä ja valtuusrekisteristä.

Terveyskeskus koronavirusasioissa puh. 09 2968 3401.

Hengitystieinfektiopotilas: Mikäli itsehoidon keinot eivät riitä, niin sovi aika hoitoarvioon etukäteen puhelimitse 09 2968 3401. Kirkkonummen pääterveysasemalla on erillinen odotusaula hengitystieinfektiopotilaille. Näiden potilaiden hoitoarviot tapahtuvat puhelimitse sovitulla ajanvarauksella.

HUS:n Päivystysapu-puhelin 116 117 on avoinna 24/7.

Valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan puhelinnumero on 0295 535 535 ja se on avoinna arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15.

Lisätietoja Perusturvan palveluista koronavirustilanteessa

Lasten asiat/neuvolat

Koululaiset/kouluterveydenhoitajat

Seniorilinja palvelee ikäihmisiä ja heidän omaisiaan ma-pe klo 8-15 numerossa 040 126 9900.

Sisäliikuntapaikat, nuorisotilat ja uimahalli ovat avoinna viranomaismääräyksiä noudattaen ja voimassa olevien käyttövuoropäätösten puitteissa. Jokaisen toimijan ja asiakkaan vastuulla on huolehtia hyvästä käsihygienista, riittävistä turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Tulethan tiloille vain terveenä. Uimahallia koskevat ohjeistukset https://www.kirkkonummi.fi/kirkkonummen-uimahallin-asiakasmaararajoitukset-poistuvat-maanantaista-248-alkaen

Lue tästä varhaiskasvatuksen ja opetuksen ajankohtaiset koronatiedotteet

Lue kunnan uutiset koronatilanteesta

Kaikkia pyydetään ottamaan huomioon tartuntariski ja omalla toiminnallaan estämään tautia leviämästä. Kiitos kun huolehdit tehostetusta käsihygieniasta ja pidät riittävän turvavälin toisiin ihmisiin myös ulkoillessasi poikkeusaikana!

Information about Coronavirus in Kirkkonummi

1 April 2020: Kirkkonummi’s social welfare and health care services during the coronavirus pandemic

9 September 2020: Coronabot Self-service appointment booking for coronavirus testing for residents of Uusimaa

Takaisin etusivulle/Go back

Epäiletkö koronavirusta? -Tee Omaolo-testi

HUS:n Koronabotti - ajanvaraus testiin itsepalveluna

THL:n Koronavilkku

THL:n suositus kasvomaskien käytöstä

THL:n video kasvomaskien käytöstä/youtube

HUS:n ohje: Miten toimit, kun epäilet koronavirustartuntaa?

HUS:n ohjevideot

HUS:n tuottama Mielenterveystalon Koronahuoli-chat

THL:n ajankohtaiset

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteita eri kielillä

Valtioneuvosto: Tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta selkokielellä

Yle Uutiset selkosuomeksi/News in easy Finnish

Videos by HUS:  Coronavirus information in different languages​

Tietoa koronasta eri kielillä

Information about Corona in other languages:

Albanian, Amharic, Arabic, Bambara, Bengali, Chinese, Edo, English, Esan-Ishan, French, Fula, Georgian, Hausa, Igbo, Italian, Kurdish-Sorani, Mandinka, Pashto, Pidgin, Romanian, Russian, Somali, Soninke, Spanish, Tigrinya, Urdu, Wolof and Yoruba.

Coronainfo in different languages Infofinland.fi

Finnish Government: Information and advice on the coronavirus

Coronabot self-service appointment booking

Current information in different languages on the website of the Ministry of Economic Affairs and Employment.

arabia, COVID- فيروس كورونا المستجد – 19  (pdf)

englanti, Novel coronavirus – COVID-19 (pdf)

somalia, Korona fayraska cusub – COVID-19 (pdf)

venäjä, Новый коронавирус – COVID-19 (pdf)