Ajankohtaista kolmannesta koronarokotteesta

08.12.2021 08:40

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

THL suosittelee kolmatta koronarokotusta kaikille yli 18-vuotiaille. Kolmas koronarokotus annetaan, kun toisesta koronarokotteesta on kulunut vähintään 5 kk. Voimakkaasti immuunipuuteisille kolmas rokote voidaan antaa 2 kk kuluttua toisesta rokotteesta.  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa, että alueellisesti on huolehdittava, että rokotusjärjestyksessä edetään vanhimmista nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä. Uusien ikäryhmien rokottaminen ei saa myöskään hidastaa jo aiemmin nimettyjen ryhmien rokotusvauhtia.

Kolmannet koronarokotteet annetaan ikäjärjestyksessä

Kirkkonummella kolmannet koronarokotteet annetaan ikäjärjestyksessä vanhimmasta nuorimpaan samalla tavalla kuin keväällä 1.rokotuskierroksella. Rokotusvuoroon ikäryhmät tulevat portaittain. 

Tällä hetkellä koronarokotteen kolmatta annosta tarjotaan 60 vuotta täyttäneille, 12 vuotta täyttäneille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville sekä alle 6 viikon aikavälillä ensimmäisen ja toisen annoksen saaneille, joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 5 kuukautta.

Tiedotamme erikseen, kun ajanvaraus alle 60-vuotiaiden ikäryhmille aukeaa koronarokotusaika.fi -palvelussa sekä terveyskeskuksen puhelinpalveluissa.

majakkalogo