Aikamoista sirkusta Kartanonrannan syntymäpäivillä

09.05.2019 16:35

Kategoria: Koulut Lapset Nuoret

Kartanonrannan oppimiskeskuksessa vietettiin 10-vuotisjuhlia torstaina sirkuksen merkeissä. Sekä päiväkodin lapset että koulun oppilaat olivat valmistelleet juhliin vauhdikkaita sirkusnumeroita, joita nähtiin sekä lavalla että videolla. Juhlavieraita viihdyttivät niin akrobaatit kuin eläimet.

Päiväkodinjohtaja Tuula Nyman ja rehtori Marjo Rantanen muistelivat tervetulopuheessaan oppimiskeskuksen ensimmäistä vuosikymmentä ja suurempia ja pienempiä asioita.

– Arkemme on aikamoista sirkusta, mutta mukavaa sellaista, Marjo Rantanen totesi.

Puheessa korostui myös Kartanonrannan oppimiskeskuksen hyvä henki ja yhteisöllisyys.

– Meillä toteutuu periaate ”koko talo kasvattaa”, Tuula Nyman kertoi, ja olemme paljon tekemisissä toistemme kanssa. On myös ihanaa seurata lasten kasvua. Vaikka lapset lopettavatkin päiväkodissa, niin heitä näkee vielä koulun käytävillä.

Yksi juhlan juontajista, kuudesluokkalainen Lucas Käkelä, on ollut Kartanonrannan oppimiskeskuksessa koko tähänastisen oppimispolkunsa ajan ja myös koko oppimiskeskuksen olemassaolon ajan.Tässä yhteiskuvassa Tuula Nymanin ja Marjo Rantasen kanssa.

Juhlapuheen piti koulun entinen oppilas Emma Alppi, joka totesi, että hänestä on aina mukavaa tulla käymään vanhaan kouluunsa, ja muisteli koulua lämmöllä.

– Kartanonrannan koulu on rakastava, kodintuntuinen lintukoto. Tällä oli turvallista olla ja oppia uusia asioita, ja aina oli joku auttamassa, jos tarvitsi apua. Tämä oli paikka, jossa syntyi hyviä muistoja.

Myös varhaiskasvatuksen johtaja Anu Vesiluoma oli lähettänyt tervehdyksen juhliin. Hän oli mukana kun oppimiskeskusta suunniteltiin ja käynnistettiin.

– Tulen aina muistamaan Kartanonrannan pienestä yksityiskohdasta, johon en ole koskaan tai missään muualla törmännyt – Kartanonrannassa oli sen toiminnan käynnistyessä 52 vauvaa – 52 alle 3-vuotiasta lasta! Huikea luku, joka kertoo paljon silloisesta uudesta asuinalueesta.

Sivistystoimenjohtaja Hannele Kujala ei päässyt mukaan juhliin, mutta lähetti videotervehdyksen juhliin. Hän totesi, että on itse suuri sirkuksen ystävä ja että sekä sirkuksessa että oikeassa elämässä tarvitaan samoja asioita.

– Sirkuksessa perustana on yhdessä tekeminen, toisiinsa luottaminen ja kova harjoittelu ja temppujen oppiminen. Eihän esimerkiksi trapetsitaitelija uskaltaisi heittäytyä huimaan volttiin, ellei hän voi luottaa siihen, että kaveri ottaa vastaan. Myös päiväkodissa ja koulussa jokainen tarvitsee turvallisen ja kannustavan oppimisympäristön.

Päiväkodinjohtaja Tuula Nyman ja rehtori Marjo Rantanen toivottivat juhlavieraat tervetulleeksi.