Äänestä suosikkiasi uudeksi vesitorniksi 17.-24.1.2019

17.01.2019 09:00

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Vesihuolto Asuminen ja ympäristö

Kirkkonummen Vesi pyytää kirkkonummelaisia äänestämään suosikkiaan kolmesta vaihtoehdosta uudeksi vesitorniksi

Vesitorni rakennetaan keskustaan Vesitorninmäelle nykyisen vesitornin tilalle. Vesitorni valmistuu vuonna 2020. Tornista tulee noin 15 metriä korkea. Säiliön tilavuudeksi on suunniteltu 2300 kuutiota, eli siitä tulee tuplasti nykyistä, vuonna 1973 rakennettua vesisäiliötä suurempi. Vesitornin suunnittelusta vastaa Finnish Consulting Group FCG.

Valitse alta suosikkisi ja käy äänestämässä täällä >>

Katso alueesta ja eri vaihtoehdoista mallinnettu video. Videossa näkyy myös tuleva Vesitorninmäen asuinalue sekä ulkoilureitit.

Kaikkien äänestäneiden kesken Kirkkonummen Vesi arpoo yllätyspalkinnon.

Vaihtoehto 1. Vaasi

Vaihtoehdossa ”Vaasi” tornin verhoseinänä on alumiiniverkko, jota taivutetaan runkorakenteessa niin, että saadaan linjakas ja ”kristallivaasimainen/vesipisaramainen” muoto aikaiseksi. Taivutettu ritilärakenne taittaa valoa kauniisti eikä tuota häiritsevää heijastusta rikkonaisen heijastuspintansa vuoksi.

Pimeän ajan ilme saadaan heijastavan ritiläpinnan läheisyyteen asennetuilla valonheittimillä.

Vaihtoehto 2. Lyhty

Vaihtoehdoissa ”Lyhty” pintamateriaalina käytetään esimerkiksi pinnoitettua peltiä, kuitusementtilevyä, patinoitua kuparia tai alumiiniverkkoseinää.

Pimeän ajan ilme saadaan sylinterin sisälle asennetuilla valonheittimillä ja aukkojen kautta hehkuvalla valolla.

Vaihtoehto 3. Metsä

”Metsä”-versiossa on käytetty samaa verkkoa säiliön ulkopinnan lehvästö -detaljeissa kuin Vaasi-version verhorakenteessa. Julkisivumateriaalina voidaan käyttää esim. pinnoitettua peltiä, kuitusementtilevyä tai patinoitua kuparia.

Valaistusefekteinä ovat puunrunkoja esittävien pilareiden valaistus, palkiston eli oksiston valaistus sekä koristemaisen lehvästön valaistus.

Osallistu ja vaikuta!

Valinnan vesitornin ulkoasusta tekee tehtävää varten valittu raati, kyselyn tulokset toimitetaan raadille tiedoksi.

Lisätietoja: vesihuoltolaitos@kirkkonummi.fi

Vesitorni