5-vuotiaiden maksuton 20 viikkotunnin kokeilu

Kirkkonummi osallistuu opetus- ja kulttuuriministeriön 5-vuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen 20 viikkotunnin kokeiluun lv 2019-2020. Kokeilun tarkoituksena on lisätä lasten osallistumisastetta kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa Kirkkonummella sekä kehittää 5-vuotiaiden lasten pedagogiikkaa.  Kokeilu koskee vuonna 2014 syntyneitä Kirkkonummella varhaiskasvatuksessa olevia kirkkonummelaisia lapsia kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa sekä kunnallisessa perhepäivähoidossa.

Viisivuotiaiden 20 tunnin maksutonta varhaiskasvatusta järjestetään ajalla 1.8.2019–31.7.2020. Toiminta-aika on klo 9–13. Mikäli varhaiskasvatusaika ylittää 20 tuntia/vko, ylittävä osuus laskutetaan varatun varhaiskasvatusajan mukaisesti.

Vuorohoidossa lapsen varhaiskasvatusaika määräytyy huoltajien työvuorojen mukaisesti ja lapsen läsnäolo voi sijoittua päiväajan lisäksi iltoihin, öihin ja viikonloppuihin. Vuorohoidossa olevan lapsen osalta maksuttomaksi ajaksi luetaan 20 tuntia viikoittain varatusta varhaiskasvatusajasta.