1500 oppilasta ja 150 aikuista julisti Koulurauhan Gesterbyssä

20.08.2019 16:50

Kategoria: Koulut Opetus

Gesterbyn alueen kaikki oppilaat esiopetuksesta aina lukioon asti osallistui tänään yhteiseen Koulurauhan julistukseen. Ennen varsinaista koulurauhan julistusta saatiin kuulla sekä saksofonimusiikkia että Gesterbyn koulun ekaluokkalaisten laulua.

Myös kaikkien koulujen rehtorit toivat oman tervehdyksensä tilaisuuteen. Gesterbyn koulun rehtori Raija Vahasalo nosti tervehdyksessään esiin ekaluokkalaisten laulun sanat: kaikki ovat ystäviä, eikä riidellä.

– Ollaan ystävällisiä toisillemme, niin kaikilla on kivaa koulussa.

Myös Papinmäen koulun apulaisrehtori Jaana Jussila muistutti kuinka tärkeää on, että kaikki kunnioittavat toisiaan.

Kyrkslätts gymnasiumin rehtori Mikael Eriksson iloitsi siitä, että kaikki olivat kokoontuneet yhtään iästä ja koosta riippumatta, ja että tilaisuus muistuttaisi siitä, kuinka tärkeää on tulla hyvin toimeen. Winellska skolanin rehtori Kristiina Koli totesi, että yksi ystävällinen sana, voi pelastaa jonkun koko kouluvuoden.

– Haastan myös kaikki mukaan tekemään tämän alueen kouluista Kirkkonummen ystävällisimmät koulut, eli tervehditään kaikki toisiamme vaikka emme tuntisikaan toisiamme niin hyvin.

Tämän jälkeen koulujen tukioppilaat lukivat koko Suomen yhteisen Koulurauhan julistuksen. Koulurauhan virallisessa julistustekstissä painotettiin tänä vuonna vastuuta; jokaisella on vastuu omasta itsestään, muista ihmisistä, positiivisesta asenteestaan ja ympäristöstä.

Koulurauha julistettiin Gesterbyn koulualueella