Suosikiksi

Vuorenmäen koulu

Eerikinkartanontie 5
02880 Veikkola

p. 040 1269335 (kanslia)
p. 040 1269407 (rehtori)

Vuorenmäen koulu on syksyllä 2011 toimintansa aloittanut alakoulu. Koulu toimii osana Vuorenmäen oppimiskeskusta, jonka muodostavat Vuorenmäen koulu ja Vuorenmäen päiväkoti. Oppimiskeskus toimii Veikkolan keskustan tuntumassa luonnonkauniissa ympäristössä. Välittömässä läheisyydessä on Veikkolan urheilukenttä ja koulun pihan yhteydessä jalkapallokenttä keinonurmella. Vuonna 2016 koulun ympäristöön valmistui lähiliikuntapaikka, johon kuuluu mm. rantalentopallokenttä, maastopyörärata, petankkirata, kuntoilulaitteita, skeittiparkki, koripallokenttä, ulkosalibandykenttä jne. Koulun viereisessä metsässä on myös frisbeegolfrata.

Lukuvuonna 2016-2017 Vuorenmäen koulussa on n. 350 oppilasta, 15 perusopetusryhmää ja yksi pienluokka. Koulussa toimii myös iltapäiväkerho. Iltapäiväkerhon toiminnasta vastaa Kansallinen Lastenliitto. Iltapäiväkerhon yhteystiedot löytyvät kohdasta Yhteystiedot.

Vuorenmäen koulu on aktiivinen ja nykyaikainen koulu, joka tekee yhteistyötä eri yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa aina järjestöistä tiedeyhteisöön.

  • Vuorenmäen koulu oli lukuvuonna 2012-2013 mukana CICERO -learning verkoston, Helsingin yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston Finnable 2020 -hankkeessa. Finnable 2020 keskittyy teknologiaa hyödyntäviin uusiin oppimisympäristöihin. Hanketta rahoittaa Tekes. Hankkeen puitteissa tehdään myös kansainvälistä yhteistyötä.
  • Lukuvuonna 2013-2014 Vuorenmäen koulu osallistui Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettyyn Euroopan Robottiviikon viettoon. European Robotics Week on järjestetty aiemmin jo kolme kertaa, mutta Suomi otti viikon viettoon osaa tuolloin ensimmäistä kertaa. Teknologia ja robotiikka ovat edelleenkin osa koulumme toimintaa.
  • Vuorenmäen koululla on myös toimiva yhteistyö Aalto -yliopiston MIND! -tutkimusryhmän kanssa. Vuorenmäen koulu ja MIND! -tutkimusryhmä ovat yhdessä tuoneet kokeilukulttuuria koulumaailmaan.
  • Lukuvuonna 2014-2015 Vuorenmäen koulu oli mukana Aalto -yliopiston ja Pienyrityskeskuksen Hyvinvointia arjen hallinnalla -hankkeessa.
  • Keväällä 2015 lähdimme mukaan Opetushallituksen kehittämiskouluverkostoon, joka kulkee nykyään nimellä Majakka. Majakka -verkoston työ on vasta aluillaan, mutta hanke on monivuotinen ja sen sadosta saamme nauttia tulevina vuosina.
  • Lukuvuonna 2015-2016 koulumme 4C -luokan oppilaat saivat kaikki omat kannettavat tietokoneet käyttöönsä seuraavan kolmen vuoden ajaksi. Tarkoitus on selvittää, miten henkilökohtainen tietokone muuttaa oppimista. Kokeilu on osa KuumaTVT -hanketta.
  • Koulu on myös mukana INNO2020 -hankkeessa, jonka puitteissa kehitämme oppimisympäristöjä.
  • Vuorenmäen koulu on ensimmäisenä suomalaisena kouluna valittu Unicefin lapsiystävällinen koulu pilottikouluksi. Vuorenmäen koulun ja Unicefin yhteistyö alkaa keväällä 2017 ja jatkuu siitä eteenpäin. Varsinainen kehittämistyö aloitetaan lukuvuonna 2017-2018.


Vuorenmäen koulun rehtori Esa Kukkasniemi on kirjoittanut blogia rehtorin työstä useita vuosia. Koulun rehtorin blogi on nimeltään Koulua ja kasvatusta.

Oheisesta linkistä näet kartalta Vuorenmäen koulun koulupiirin.

Bookmark and Share
Ota kantaa!