Suosikiksi

Tietoja kunnasta

Kirkkonummi on monipuolinen ja kasvava kunta läntisellä Uudellamaalla. Kunnassa on asukkaita noin 39 000, joista ruotsinkielisiä on n. 18 prosenttia. Kirkkonummelta löydät maalaismaisemia, merellisyyttä ja kaunista luontoa, unohtamatta hyviä harrastusmahdollisuuksia.

Sijainti ja yhteydet

Kirkkonummen kunta sijaitsee pääkaupunkiseudun kupeessa. Matkaa Helsinkiin on noin 20 km, keskustasta 30 km. Naapurikunta idässä on Espoo, lännessä Siuntio. Lounaassa kunnalla on meriraja Inkoon kanssa kun taas pohjoisessa rajanaapurina on Vihti.
Rantarata Helsingistä Turkuun kulkee kunnan keskeisten alueiden kautta. Helsinkiin junamatkaa on vain puolisen tuntia. Kirkkonummi kuuluu HSL:n tariffialueeseen. Kantatie 51 (Helsinki-Hanko) halkoo kuntaa etelässä, E18 (Turuntie) kulkee Pohjois-Kirkkonummen kautta ja Kehä III päättyy lännessä Kirkkonummelle.

Helsinki-Vantaan lentokentälle on matkaa n. 40 km

Matkailu ja vapaa-aika

Kirkkonummella on paljon nähtävää ja koettavaa. Rakennustaiteen ystäville Kirkkonummelta löytyy kansallisromantiikan helmiä kuten arkkitehtiateljeekoti Hvitträsk, vanhoja kirkkoja sekä uudempana kohteena Pokrovan luostariyhteisö ortodoksikirkkoineen. Luontoharrastajalle löytyy retkeilyreittejä ja veneilijöille palveluita. Elämyksiä etsivälle on tarjolla mm. melontaa, kalastusta, golfia ja ratsastusta. Kohteita voi hakea kätevästi matkailijan sähköisestä karttapalvelusta.

Palvelut

Kirkkonummen kunta tuottaa kuntalaisille monenlaisia palveluja: sosiaali- ja terveyspalveluja, opetus-, kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluja sekä teknisiä palveluja. Palveluista vastaavat neljä toimialaa: perusturva, sivistystoimi, yhdyskuntatekniikka ja niitä tukeva konsernihallinto.

Yrittäminen

Kirkkonummen kunta tarjoaa alueellaan toimiville yrityksille erinomaiset liikenneyhteydet, hyvin koulutetun työvoiman sekä kasvavan väestön mukanaan tuomat liiketoimintamahdollisuudet. Kunta rakennuttaa infrastruktuuria ja kaavoittaa asuin- ja yrityskäyttöön tulevia tontteja sekä tarjoaa yrityksille laadukkaita kunnallisteknisiä palveluja (katujen kunnossapito, vesihuolto, jäteveden käsittely jne.).

Suurimpiin työnantajiin lukeutuvat Kirkkonummella kunnan lisäksi mm. Oy L M Ericsson, Suomenlahden Meripuolustusalue, Prysmian Finland Oy ja Varuboden-Osla.

Päätöksenteko

Lokakuussa 2012 järjestetyillä vaaleilla valittiin kunnanvaltuusto vuosille 2013-2016. Valtuutettuja on yhteensä 51. Kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimii Ulf Kjerin (RKP), kunnanhallituksen puheenjohtajana Raija Vahasalo (Kok.) ja kunnanjohtajana Tarmo Aarnio.

Ota kantaa!

Tilastoja

• Asukasluku: 39 103 (9.9.2016)
  • Pinta-ala: 393 km2 (josta asemakaavoitettua aluetta 28,59 km2)
  • Merialuetta: 650 km2
  • Merenrantaa 145 km
  • Saaria 900 kpl ja järviä 86 kpl
  • Naapurikunnat: Vihti, Siuntio, Inkoo ja Espoo
  • Kielijakauma: suomenkielisiä 76,2 %, ruotsinkielisiä 17,1 %, muunkielisiä 6,7 % (tilanne 31.12.2015)
  • Veroprosentti 2016: 19,50

Lisää tilastoja löydät Kirkkonummi tilastoina -vihkosesta.

Sähköinen asiointi

Asioi kunnan kanssa sähköisesti.