Suosikiksi

Varhaiskasvatukseen ja avoimen toiminnan kerhoihin hakeminen

Mikäli lapsenne aloittaa varhaiskasvatuksen ensimmäistä kertaa elokuussa 2017, pyydämme hoitopaikkojen suunnittelun vuoksi jättämään hakemuksen päiväkotiin tai perhepäivähoitoon hyvissä ajoin keväällä, vähintään 4 kuukautta ennen hoidon toivottua alkamista.

Lapselle voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa kunnallisesta tai yksityisestä varhaiskasvatuksesta ympäri vuoden. Kunnalliseen varhaiskasvatukseen hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Kun kyseessä on äkillinen varhaiskasvatuspaikan tarve, hakemus on jätettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan ottamalla suoraan yhteyttä hoitopaikkaan. Jos lapsen hoidontarve ei ole kokopäiväinen, hänelle voi hakea myös osapäiväistä hoitopaikkaa tai kerhopaikkaa.

Hakemus täytetään sähköisesti kunnan internetsivuilla.

Varhaiskasvatuspäätökset lähetetään huoltajille huhtikuun loppuun mennessä.

Vuoro- ja iltahoito
Ympärivuorokautista ja –viikkoista hoitoa järjestetään Jolkbyn päiväkodissa vanhempien työstä tai opiskelusta johtuvan säännöllisen tarpeen mukaan. Vuorohoidon tarpeen päättyessä järjestetään lapselle hoitopaikka oman varhaiskasvatusalueen päiväkodista tai perhepäivähoidosta.

Kartanonrannan päiväkodissa Masalassa järjestetään iltahoitoa arkipäivisin klo 22 saakka alle kouluikäisille lapsille, joiden vanhempi/vanhemmat ovat iltaisin töissä tai opiskelevat.

Kasvun ja oppimisen tuki
Tukea tarvitsevalle lapselle haetaan hoitopaikkaa päiväkodista tai perhepäivähoidosta. Tieto lapsen tuen tarpeesta auttaa järjestämään hänelle parhaan mahdollisen hoitopaikan.
Lähempiä tietoja antavat laaja-alaiset erityislastentarhanopettajat: Keskustan alue: Arja Terho p. 050-4141326; Jolkbyn-Heikkilän-Laajakallion alue: Johanna Koskinen p. 0400-652 559; Veikkolan alue: Anne Toivio 0401269647; Masalan alue: Terhi Kettunen 0407428769

Avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoiminta
Toimikauden 2017–2018 kerhopaikkojen hakuaika on 27.2-12.3.2017. Kerhopaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella. Kerhopaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, etusija kerhopaikkaan on kolme vuotta täyttäneillä. Toimintavuoden aikana vapautuvia kerhopaikkoja voi hakea ympäri vuoden. Lisätietoa kerhotoiminnasta ja kerhoon hakemisesta löytyy avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoiminnan sivulta.

Lisätietoja hakemisesta varhaiskasvatuksen eri muotoihin saa palveluohjaajilta: .

Yksityinen varhaiskasvatus
Kirkkonummella asuva lapsi, joka ei ole kunnallisessa varhaiskasvatuksessa, on oikeutettu saamaan yksityisen hoidon tukea, jos varhaiskasvatus järjestetään yksityisellä palveluntuottajalla (päiväkoti, perhepäivähoito).
Yksityisen hoidon tuki, joka koostuu hoitorahasta, Kirkkonummilisästä ja mahdollisesta tulosidonnaisesta lisäosasta, haetaan Kelalta (lomakkeet WH 1 ja WH 2).
Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan päiväkotien tai perhepäivähoitajan omilla hakulomakkeilla.

Ota kantaa!