Suosikiksi

Ulkoilu ja virkistysalueet

Porkkalanniemen virkistysalue

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksellä on Porkkalanniemen lisäksi virkistysalueet Kirkkonummella Järvössä ja Stora Brändössä. Porkkalassa sijatsevat myös Kirkkonummen kunnan, Vantaan kaupungin ja Nurmijärven kunnan omistamat alueet. Alueella on opastauluja, pysäköintipaikkoja, keittokatoksia, nuotiopaikkoja, kaivoja ja käymälöitä.

Nedergård

Kesäsiirtola Nedergårdin alueella Porkkalanniemen kärjessä on pysäköintipaikka, keittokatos, kaivo, nuotiopaikka ja käymälät. Lisätietoja ja varaukset puh. 09 29671/ palvelupiste.

Lisätietoja Nedergårdista

Porkkalan merikylä

Porkkalan Merikylässä Dragesvikenin alueella on vierasvenesatama, kauppa, kahvila ja polttoaineen jakelupiste.

Porkkalan merikylää hallinnoi Galonis Oy, Tehtaankatu 4 B 16, 00140 Helsinki, puh: 045 260 2633, info(at)galonis.com

Linlon saari

Linlon saareen johtaa mantereelta kävelysilta. Alueella on pysäköintipaikka, keittokatos nuotiopaikkoja, käymälä sekä huvivenesatama. Linlon sataman toiminnasta vastaa Satamayhdistys-Linlo Marina ry. Lisätietoja sataman toiminnasta http://linlomarina.fi/

Lisätietoja puh. 09 29671/liikuntapalvelut.

Meikon luonnonsuojelualue

Meiko järvineen sijaitsee Myllykylässä. Merkittävä osa alueesta on rauhoitettua ja suojelualuetta. Meikon luonnonsuojelualueesta lisätietoa ympäristönsuojelun sivuilta

Lisätietoja puh. 09 29671/liikuntapalvelut

Nuuksion kansallispuisto

sijaitsee Espoon, Kirkkonummen ja pääosin Vihdin kunnissa. Kirkkonummella se ulottuu pohjoiseen Veikkolaan. Kansallispuisto on osa laajaa Nuuksion järviylänköä. Sen kymmenillä lammilla voit tavata kuikkia ja vanhoissa metsissä liito-oravan pesäpuita. Kansallispuisto on Metsähallituksen hallinnassa.

Nuuksion Kaarniaispolku on 2,7 km mittainen luontopolku. Maastossa ei ole opastauluja, vaan kaikki polun materiaali on tulostettavissa Luontoon.fi-verkkopalvelusta. Luontopolun rakenteet on toteutettu osana Metsähallituksen Löydä Nuuksio –hanketta ja tulevaa Veikkolan vaellusreittiä. Vaellusreitti tulee jatkumaan Kaarniaispolulta eteenpäin Siikarantaan ja sieltä kansallispuiston halki aina Suomen luontokeskus Haltiaan saakka.

Ajo-ohje parkkipaikalle: Kaarniaispolun parkkipaikka sijaitsee Soidentaantien päässä Veikkolan teollisuusalueella, jonne käännytään Vanhalta Turuntieltä (tie 110). Osoite Soidentaantie, 02880 Veikkola, Kirkkonummi.

Nuuksion kansallispuiston palvelut: Suomen luontokeskus Haltia, Kaikuva, Sea & Mountain Adventures ja Elämystorppa Oy, tarjoavat monipuolisia palveluja Nuuksion alueella. Mustalammella, Haukkalammella, Holma-Saarijärvellä ja Iso-Holmalla on huolletut telttailualueet. Kansallispuisto rajoittuu pohjoisessa Helsingin kaupungin ulkoilualueeseen Salmeen, jossa on mm. polkuja ja latuja sekä viikonloppuisin avoinna oleva ulkoilumaja. Haukkalammella on luontotupa. Luontoretkien tukikohtana palvelee kaksi vaatimatonta varauskämppää. Kumpaankaan ei johda tietä. Puiston tuntumassa on myös kaksi hotelli- ja kurssikeskusta Siikaranta etelärajalla Kirkkonummella ja Elohovi länsireunalla Vihdissä.

Lisätietoja palveluista (linkit avautuvat uuteen ikkunaan):

Muita ulkoilualueita

• Helsingin kaupungin ulkoilualue Kauhala Lapinkylässä (www.hel.fi/)
  • Helsingin kaupungin ulkoilualue Lähteelä Porkkalanniemessä.(www.hel.fi/)
  • Espoon kaupungin ulkoilualue Väransby Långvikissa. (www.espoo.fi)

Retkeily ja luonnonsuojelualueita

Ympäristönsuojelun sivuilla on lisää tietoja luonnosuojelualueista ja retkeilyalueista Kirkkonummella.

Ota kantaa!