Suosikiksi

Robotti- ja Arduino-ohjelmointia kirjastossa

Koulun syyslomien jälkeen Kirkkonummen pääkirjastossa aloitti toimintansa Lego-robottipaja ja Arduino-paja. Pajoja on järjestetty kerran viikossa marraskuun loppuun saakka. Molemmat kurssit saatiin helposti täyteen, Lego-robottipajan suosio oli jopa niin valtaisa että keväällä 2017 järjestetään uusi Lego-robottipaja, joka on jo melkein täynnä.

Arduinon alkeet -kurssilla on opeteltu ohjelmoimaan Arduino-mikrokontrolleria ja tekemään yksinkertaisia interaktiivisia sovelluksia. Kurssilla on päästy tutustumaan erilaisiin sensoreihin kuten painonappeihin, potentiometreihin ja valovastuksiin. Lego-robottipajassa vastaavasti tutustuttiin Lego-robottiohjelmoinnin perusteisiin ja Lego-robottien antureiden ja moottoreiden toimintaan.

Kirkkonummen kirjasto on järjestänyt pajat projektirahoituksen turvin. Kirkkonummen kirjasto sai Aluehallintovirastolta merkittävän avustuksen Digikansalaisen kuntoremontti -hankkeelle. Projekti jatkuu vielä vuoden 2016 loppuun. Projektirahoituksella on hankittu muun muassa 3d-tulostin, vinyylileikkuri, usb-latauskaappi, Lego-robotteja sekä järjestetty erilaisia ohjelmointipajoja.

Kuva: Jyrki Valto

Kuvateksti: Lego-robottipajaryhmä vetäjänsä Joni Kauppisen kanssa.

Ota kantaa!