Suosikiksi

Kirjaston lukuneuvoja auttaa löytämään kiinnostavaa luettavaa

Kuulostaako jokin seuraavista tutulta: Kirjastossa on hyllykaupalla kirjoja, mutta et löydä sieltä mitään mielenkiintoista. Lempikirjailijoiden teokset on luettu jo kenties useampaan kertaan, ja lukisit mieluusti jotakin vastaavaa. Ehkä olet pitänyt lukemisessa taukoa ja mietit, miten päästä lukemisen makuun tauon jälkeen. Kaikissa näissä tilanteissa voit kääntyä lukuneuvojan puoleen!

Kirkkonummen kirjaston lukuneuvoja auttaa löytämään juuri sinulle sopivia kirjoja. Lukuneuvonta tarkoittaa kirjastoammattilaisen ohjausta lukuvalinnoissaan apua kaipaavalle asiakkaalle. Se sopii kaikenlaisille lukijoille.

Vähemmän lukeneet voivat saada neuvoja siihen, mistä voisi olla hyvä aloittaa kirjallisuuteen tutustuminen ja makupaloja erilaisista kirjallisuuden lajeista. Lukutaukoa pitäneet saattavat kaivata apua siinä, miten päästä uudelleen lukemisen makuun. Kokeneet lukijat voivat haluta monipuolistaa lukemistaan. Lukuneuvojan avulla voi vaikka tutustua uuteen genreen tai laajentaa urautuneita lukutapojaan.

Lukuneuvontaa haluavat asiakkaat voivat ottaa yhteyttä lukuneuvojaan nettilomakkeen kautta (www.bit.ly/lukuneuvoja). Lomakkeessa kysellään lukuhistoriasta ja -mieltymyksistä, ja vastausten perusteella lukuneuvoja kokoaa asiakkaalle räätälöidyn kirjalistan. Kirjat voidaan myös lainata valmiiksi, ja paketin voi tulla lainaamaan kirjastosta.

Lisätietoja voi kysyä pääkirjastosta (puh. 09 2967 2467, kirjasto(a)kirkkonummi.fi).

Kuva: Päivi Ahola
Kuvassa lukuneuvoja Johanna Valo