Suosikiksi

Kirjaston laajennus ja korjaus on alkanut - Toiminta jatkuu normaalisti

Kirkkonummen kirjaston laajennuksen ja korjauksen valmistelevat työt ovat käynnistyneet. Nykyisten teknisten tilojen purkaminen ja siirtäminen pois purettavasta siivestä on alkanut. Laajennuksesta aiheutuvien vesihuoltolinjojen ja kaapeleiden siirtotyöt aloitetaan syyskuun lopulla. Johtosiirtotyöt aiheuttavat kirjaston ympäristössä muutoksia ajoneuvojen ja kevyen liikenteen liikennejärjestelyihin sekä pysäköintiin. Maanrakennustyöt aloitetaan marraskuussa, ja seinät alkavat nousta tulevan kevään lopulla. Hankkeen 2,06 miljoonan euron valtionavun saamisen ehtona on, että rakentaminen aloitetaan kuluvan vuoden aikana.

Varsinainen kirjastotoiminta jatkuu pääpiirteissään normaalisti, mutta rakentaminen tuo meluhaittoja, liikennettä, pölyä ja mahdollisesti tietoliikennekatkoja. Joitakin toimintoja tullaan järjestämään mahdollisesti rajoitetummin.

Kun laajennusosa valmistuu, kirjastotoiminta siirtyy uuteen rakennukseen ja nykyinen kirjastotila korjataan. Uudistunut koko talo saadaan käyttöön 2019.

Laajennuksen myötä kirjaston tilat kaksinkertaistuvat. Talo tulee olemaan paljon enemmän kuin perinteinen kirjasto: tapahtumia ja toimintaa on aamusta myöhäiseen iltaan asukaspuistossa, nuorisotilassa, musiikkileikkikoulussa, monitoimisalissa, studiossa, työpaja Mestassa, Luckanilla. Opiskeluun ja työskentelyyn tulee myös hiljaiset ajanmukaiset tilat. Asiakkaiden käytössä on myös kahvila.

Projektin etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa. Kirjasto raportoi rakentamisen eri vaiheista Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Laajennukseen ja korjaukseen liittyvät jutut löydät tunnisteella #Kirkkonummenuusikirjasto.

Ota kantaa!