Suosikiksi

Eerikinpolku = Eerikinkartanon kulttuuripolku

AVAA POLUN ESITE TÄSTÄ:

Eerikinpolku (mobiiliesite PDF)

ÖPPNA guidebroschyren HÄR:

Eriksstigen (mobilguide PDF)

Eerikinpolun tavoitteena on tehdä Eerikinkartanon arvokasta kulttuuriympäristöä ja alueen historiaa tutuksi koululaisille, matkailijoille, juhlavieraille ja etäällä asuville uteliaille.

Polku kulkee Haapajärven kulttuurimaisemassa, joka on arvioitu maakunnallisesti arvokkaaksi kulttuuriympäristöksi. Haapajärven hyvin säilynyt kulttuurimaisema Kirkkonummen pohjoisella järviylängöllä sijoittuu vanhan Vihdintien varteen. Järvi yhdistää rantojensa loivasti aaltoilevat pellot yhtenäiseksi viljelymaisemaksi, jota metsäalueet reunustavat.

Järven luoteisrannalla sijaitseva Eerikinkartano on keskiaikainen säteritila, jonka vanhimmat rakennukset ovat ilmeisesti 1700-luvulta. Tilalla on 1900-luvulla toiminut maatalouskoulu. Järven itärannalla sijaitsee Navalan kartano, jonka vanhimmat rakennukset ovat 1700-luvulta.

Eerikinpolun reitti on toteutettu olemassa olevien kulkureittien mukaan ja etappikohteet on merkitty polun varteen keveillä numeroiduilla tolpilla. Reittiä on siivottu ja kunnostettu myös asukkaiden talkoilla.

Polun syntyvaiheita ja tulevaisuutta voi kommentoida myös Facebookissa.

https://fi-fi.facebook.com/pages/Eerikinpolku-Eriksstigen/278244852341063

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teemana 2014 oli "Näkymätön kulttuuriympäristö" . Teemalla haluttiin tuoda esille erityisesti kulttuuriperintöä, jota ei ensi vilkaisulla ympäristöstä huomaa. Suomessa kulttuuriympäristöpäiviä koordinoi ympäristöministeriön nimittämä työryhmä, joissa on mukana Museovirasto, Opetushallitus, Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura ry ja ympäristöministeriö.

http://www.rakennusperinto.fi/kulttuuriymparistopaivat

Museoviraston rekisteriportaalista löytyy tietoja muinaisjäännöksistä ja rakennusperintökohteista. Veikkolan alueen arkeologiseen inventointiin voi tutustua tästä:

http://kulttuuriymparisto.nba.fi/netsovellus/rekisteriportaali/mjhanke/read/asp/hae_liite.aspx?id=115106&ttyyppi=pdf&kunta_id=257

Uudenmaan liitto on tehnyt selvityksen Uudenmaan arvokkaista kulttuurimaisemista.

http://www.uudenmaanliitto.fi/files/6309/Missa_maat_on_mainiommat_E114.pdf

Eerikinkartanon hallinnosta vastaa Eerikikartanon johtokunta, joka on Kirkkonummen kunnan luottamuselin.

Jäsenet: http://www.kirkkonummi.fi/prime183_fi/prime114_fi.aspx

Pöytäkirjat: http://kirkkonummi01.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Eerikinkartanon tiloja voi vuokrata esim. juhla- ja kokouskäyttöön. http://www.kirkkonummi.fi/eerikinkartano

Myös Navalan puiston tanssiladossa ja kesäteatterialueella voi järjestää tapahtumia. http://www.kirkkonummi.fi/prime_518.aspx

Alueella toimiviin yhdistyksiin ja yrityksiin voi tutustua Veikkolaverkon kautta:

http://www.freewebs.com/veikkolaverkko/

Trailerin Navalan puistossa esitetystä Veikkolan Kartanoteatterin näytelmästä ”Kaikki maan hedelmät” voi nähdä Youtubessa Kirkkonummen Videoharrastajat ry: tallentamana

https://www.youtube.com/watch?v=7gbW-bLd3S0

Bookmark and Share
Ota kantaa!