Suosikiksi

Veikkolan koulun oppilasjoukkueen voittoisa sääpallo-projekti

Veikkolan koulun joukkue voitti 6.4. sääpallo-projektillaan Uudenmaan-alueen StarT-festivaalin, jonka voitosta pääsee mukaan StarT-gaalaan.

Veikkolan koulun sääpallo projekti on monialainen hanke, jossa tavoitellaan ilmiöoppimista ja yhtenäiskouluun kuuluvaa yli luokkarajojen tapahtuvaa toimintaa. Projektia on tehty lukuisten opettajien ja oppilasryhmien yhteistyönä sekä yhteistyössä useiden ulkopuolisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Idean takana ja projektin priimusmoottorina on teknisen työn lehtori Aki Kukkonen. Projektista on kilpailua varten tehty luokanopettaja Janne Niemisen johdolla kilpailuvideo. Kilpailussa hanketta esittelivät 5-luokan oppilaat Wilma Lepistö ja Nooa Tirri sekä 9-luokan oppilas Markus Martikainen.

Sääpallon lähettäminen tapahtuu vielä kevään aikana yhteistyössä asiaankuuluvien viranomaistahojen kanssa.

StarT on LUMA-keskus Suomi –verkoston yhteistyötahoineen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi käynnistämä uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaistenoppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamista tukeva StarT-toimintamalli. StarT:ssa opitaan yhdessä koko oppimisyhteisön voimin toteuttamalla ilmiöpohjaisia projekteja. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologian opiskelua kohtaan. Kahden vuoden aikana projektiin on osallistunut 600 peruskoulua.

Veikkolan koulu on myös aktiivisesti mukana kansainvälisessä pedagogiikkaa kehittävässä NPDL-hankkeessa (New Pedagogies for Deep Learning), jonka verkostojen kautta projektista ollaan kiinnostuneita myös kansainvälisesti.

Seuraa hankkeen etenemistä ja muita kuulumisia Veikkolan koulusta https://www.instagram.com/veikkolankoulu/


07.04.2017
Bookmark and Share
Ota kantaa!